Tisztes helytállás után nyernének a Titánok

   

Legutóbb csak megszorongatni tudta rangos ellenfelét a fehérvári csapat, pénteken hazai pályán berúgnák az ajtót.

Egy hét alatt másodszor találkozik egymással a Fehérvári Titánok és az FTC-Telekom. Október 25-én kisebb meglepetésre alaposan megnehezítették a fehérvári fiatalok a címvédő dolgát Pesterzsébeten. A meccs még 4 perccel a rendes játékidő vége előtt is döntetlenre állt, ekkor villant Nagy Gergő és újabb gólpasszával eldöntötte a mérkőzést. Azóta megjárták a mennyet és a poklot is Kiss Dávid tanítványai: előbb a DEAC ellen szenvedtek 5-1 arányú vereséget, majd a Magyar Kupában ijesztett rájuk alaposan a Schiller-Vasas. Háromgólos előnnyel érkeztek a fehérváriak a Vasas Jégcentrumba az első kör visszavágójára, ám már a hetedik percre egyenlített az ellenfél. Azonban a vészes kezdés ellenére sem rogytak meg és sorozatban lőtt öt góllal nem csak a meccset fordították meg, de a továbbjutás kérdését is eldöntötték. A Ferencváros ellen ugyan nem számíthatnak az EBEL-es játékosokra, de legutóbb az ő hiányukban is helytálltak, ráadásul idegenben. Most hazai pályán még magasabbra juthatnak. Ehhez azonban hatalmas bravúrra lenne szükségük, hiszen az FTC jelenleg a második helyen áll, és mielőbb szeretne közelebb húzódni a listavezető Csíkszeredához, amely 10 ponttal vezet előtte ugyan, de két meccsel többet játszott. Ezzel szemben a Titánok a 8. helyen állnak, 21 ponttal lemaradva a Fraditól, valahol félúton a Gyergyó, valamint a Vasas és a HKB alkotta tandem között. Mindettől függetlenül lehet keresnivalója a hazaiaknak, hiszen a vendégeket alaposan megviselte a hármas terhelés, amit a bajnokság mellett a Kontinentális Kupa és a Visegrád Kupa jelentett számukra. Nem lehet véletlen, hogy az egyik legnagyobb gólkülönbséggel rendelkező csapat az elmúlt két meccsét csak egy-egy góllal tudta megnyerni.

titftc
Fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 5-0

   

Hatalmas meglepetés született az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a Titánok lenullázták a bajnokot.

FTC-rohamokkal indult a mérkőzés. A Titánok két perc után szabadultak ki a harmadukból, Mangone és Zion összjátéka okozott kisebb zavart Arany Gergely kapuja előtt. A 4. percben Kulmaláé volt az első ziccer, elhúzott őrzője mellett, lövését Kornakker fogta. A tempóra nem lehetett panasz, oda-vissza hoki zajlott a jégen. A fehérvári fiatalok felvették a kesztyűt, egyre bátrabbakká váltak az előrejátékban. A harmad derekán Kovács Alex bombáját védte Arany, az ismétlés a blokkban akadt el. Feljebb kapcsolt a fővárosi csapat, fölénye emberelőnyt kamatozott. Ahogy Mangone visszajött, Mihály Ákos váltotta a büntetőpadon. A két előnyben sorjáztak a lövések Kornakker kapujára, Nagy Gergő vezérletével több gólt is lőhettek volna a zöld-fehérek, de kitartott a hazai védelem. A hajrá a házigazdáé volt. Arany kapus hibáját a bekkek javították, majd jöhetett az első fehérvári emberelőny. Gól nem esett, 0-0-s állásnál mehettek pihenni a csapatok.

Tóth Gergely kisbüntetése átnyúlt a középső játékrészre. Mangone, majd Mihály Ákos is gólt szerezhetett volna, Arany mindkétszer résen volt. A Titánok uralták a harmad első felét, energikus játékukra nem tudtak reagálni Rantanenék. Sarcia állt ki két percre, emberelőnyben tovább fokozta a nyomást a Fehérvár, sokat köszönhettek kapusuknak a vendégek. Komoly ütközések után Nagy Gergő esett neki Nagy Ákosnak. Az FTC-Telekom csapatkapitánya tettéért 5 perc plusz véglegest kapott. Gyorsan kihasználta a fórt a házigazda. A 31. percben Mangone a kék vonalról bombázott a hálóba (1-0). Németh Attila is kiült, kettős emberelőnyben Mihály Ákos vágta a pakkot a felsőbe (2-0). A címvédő játékosai elvesztették a kontrollt, durvábbnál durvább szabálytalanságok után egymásnak adták a kilincset a büntetőpadon, így folyamatosan 5 a 3-ban támadhattak a Titánok. A 35. percben Zion vezetgette a korongot, majd megtalálta a rést a lábak erdejében (3-0). A hajrára lenyugodtak a kedélyek. Emberelőnybe kerültek a fővárosiak, azonban Almási korongot szerzett és hátrányban is góllal zárta a szólót (4-0).

A záró felvonásra Nagy Kristóf váltotta Arany Gergelyt a kapuban. Egy saját harmadból elhozott bulit követően Nagy Ákos és Madácsi ugrottak ki 2 az 1-ben, a fiatal ferencvárosi hálóőr rögtön megmutatta képességeit. A Titánok élvezték a játékot, négygólos előnyükre építve önbizalommal telve hokiztak. Peregtek a percek, egy nézőtérre kivágódott korong okozott riadalmat. A 46. percben emberelőnybe került az FTC-Telekom, Hegyi lövését Kornakker védte. Öt az ötben is maradt a fölény, letáboroztak a fehérvári harmadban Fitzgeraldék, azonban a szépítő  gólt nem tudták begyötörni. Erőfeszítésük újabb emberfórt kamatozott, Kornakker vezérletével kitartott a fehérvári védelem. Mitch Zion is kiállt, Fodor Szabolcs kockáztatott, 6 perccel a vége előtt lehívta kapusát. A büntetés letelte előtt Szabó Bence korongot szerzett, és a saját harmadából az üres kapuba helyezett (5-0). A hátralevő idő sem telt eseménytelenül, de Kornakker shutoutja is összejött a hazaiaknak.

A Fehérvári Titánok a forduló legnagyobb meglepetését okozva remek középső harmaduknak köszönhetően kiütötték az enerváltan kezdő, majd egyre idegesebben játszó bajnoki címvédőt.

titftc

fotó: Fehérvári Titánok

A Fehérvár jobb volt nálunk ezen a napon

   

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője kommentálta a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 510 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Szabó, Bencze.
Kornakker: 100% (Gyenes)
K
Arany: 83,3% (Nagy K.: 100%)
Mangone, Szabó B., Balogh, Mihály, Zion
1
Rantanen, Tóth Gergely, Németh, Nagy G., Kulmala
Horváth M., Kiss, Campbell, Péter, Dézsi
2
Pulli, Karmeniemi, Tóth A., Fitzgerald, Switzer
Imre, McCutcheon, Nagy A., Madácsi, Almási
3
Hegyi, Sarcia, Tóth Richárd, Farkas, Tóth Renátó
Erdély, Vas, Búzás, Kovács, Rétfalvi
4
Boros, Jászai, Roczanov, Tóth Gergő, Pozsár
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 30:12 FHA PP Mangone Zion
2-0 31:05 FHA PP2 Mihály Mangone Zion
3-0 34:25 FHA PP2 Zion Mangone Mihály
4-0 38:45 FHA SH Almási
5-0 55:17 FHA EN Szabó B.
33 Kapura lövések száma 30
12 Kiállításpercek 39

Almási Márk megirigyelte Sidney Crosby fonákját

 

A Fehérvári Titánok–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum