Sorozatban nyolcadik győzelmére készül a DEAC

   

Ráadásul a Magyar Kupában is simán vették az első kört. Ám az UTE is kezd belejönni, két jó formában lévő csapat találkozik pénteken.

Jól sikerült az október a debreceniek számára. Október másodikán a címvédő ellen szereztek pontot, két nappal később pedig Brassóban szenvedtek vállalható, kétgólos vereséget, de ezt követően lehúzták a rolót és minden meccsüket megnyerték. A nagy menetelés eddig 20 pontot hozott a konyhára hét mérkőzés alatt, miközben az ezt megelőző 8 fordulóban összesen szereztek tízet. Ez még akkor is tiszteletet parancsoló teljesítmény, ha tudjuk, hogy hat alkalommal a mezőny utolsó három helyezettjével, vagyis a Titánokkal, a Vasassal és a Hokiklub Budapesttel találkoztak. Jól példázza a DEAC-ban rejlő potenciált, hogy megszerezték azt a trófeát, amelyet eddig még egyetlen másik csapat sem a szezonban, vagyis legyőzte a tavalyi döntős Csíkszeredát. Ha nem is ilyen kaliberű ellenfél, de azért a korábbiaknál erősebb csapat érkezik pénteken Debrecenbe.

Habár az UTE-nak eddig nem úgy sikerült a szezon, ahogyan azt szerették volna, az utóbbi időben mintha kiegyenesedni látszanának a dolgok a csapatnál. Az egész október 10-én kezdődött, amikor hosszabbításban győzték le a Brassót, majd a Titánoknak vágtak vissza a korábban elszenvedett 6-3-as vereségért. Ezt követően bizakodva várták a DAB-ot, de az újvárosiak megtréfálták őket saját pályájukon. A Csíkszereda még túl nagy falat volt a látványos konfliktusokkal küzdő csapatnak, ám aztán jött két győzelem Dunaújvárosban, egyszer a Magyar Kupában, egyszer pedig a bajnokságban, hogy aztán a Ferencváros elleni derbin is helytálljanak, ahol csak egyetlen góllal kaptak ki a címvédőtől. A sort a DAB elleni kupavisszavágó zárta, ahol végig kézben tartották a mérkőzést és ezzel a továbbjutás sorsát.

deacute
Fotó: DEAC

Így aztán hiába van egy kisebbfajta szakadék a két csapat között a DEAC javára, a meccs messze nem lefutott. Még annak ellenére sem, hogy a debreceniek pontelőnye 13 egység az ötödik helyen, miközben az UTE a hatodik. A lilák számára tehát életbevágó lenne egy győzelem, hiszen ezzel közelebb húzódhatnának az élmezőnyhöz. Erre minden esélyük meg is van, hiszen idén egyszer már győztek a hajdú-bihari megyeszékhelyen, szeptember 27-én 4-3-ra nyert az UTE. Igaz, pénteken már nem lesz a csapattal az a Jared Brown, aki pedig azon a meccsen 2+1-gyel zárt, és aki a hét elején távozott a klubtól. A Fradi ellen nem látszott meg ugyan a hiánya, azonban nagy kérdés, hogy meddig bírja a csapat a terhelést egy húzóembernek szánt légiós nélkül.

DEAC–UTE 2-1

   

Sorozatban a 8. győzelmüket aratták a debreceniek az Erste Ligában.

Nagy meccset játszott a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban az élmezőnyhöz tartozó DEAC és az oda kívánkozó UTE. Az első harmadban még nem esett gól, a másodikban viszont bő három perc alatt három is: előbb az egyre jobb vásárnak tűnő Essery szerzett vezetést a hazaiaknak, majd Benk András egyenlített, ám Izacky révén rövidesen ismét a DEAC-nál volt az előny. Ekkor – történetesen a 24. percben – aligha gondolták sokan, hogy a cseh légiós a végeredményt állította be. Aztán mégis így történt. A felvonás második felében röpködtek a kiállítások – Rutherford Csamangóval, Essery DiDiomete-tel akadt össze –, majd a harmadik menetben hiába hajtott mindkét csapat, az igyekezet nem termett gyümölcsöt. Az UTE közel két és fél percen át támadott kapus nélkül is a legvégén, de maradt a 2-1. Ez volt a DEAC egymás utáni 8. sikere, ami egyben visszavágást is jelentett a még szeptember végén a lila-fehérektől elszenvedett 3-4-es vereségért. A Debrecen továbbra is élcsapat, az Újpest ugyanakkor lejjebb csúszott a táblázaton, hiszen a Gyergyói HK megelőzte, a Fehérvári Titánok pedig utolérték.

debute

fotó: DEAC

Nem tudtunk úgy váltani, ahogy szerettünk volna

   

Virág Csaba, az UTE másodedzője és David Musial, a DEAC vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzése után.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 426 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Kocsány, Korbuly.
Hetényi: 96,9% (Gönczi)
K
Duschek: 95,1% (Márkus)
Filbrandt, Kiss P., Izacky, Novotny, Sági
1
Varga, Carlson, Benk, Pance, Sikorcin
Léránt, Vokla, Rutherford, Hári, Essery
2
Rusk, Nagy N., Nemes, Csamango, DiDiomete
Mestyán, Sándor, Berta, Kulesov, Mazzag
3
Henderson, Kovács A., Miluskin, Horváth, Odnoga
Molnár, Kozma, Salló
4
Pokornyi, Daadou, Kovács S.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:40 DEB PP Essery Rutherford Hári
1-1 22:20 UTE PP Benk Sikorcin
2-1 23:49 DEB Izacky Sági Novotny
41 Kapura lövések száma 32
10 Kiállításpercek 16

A DEAC–UTE videó-összefoglalója

 

A debreceniek sikere közel két percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum