Az idei szezon második derbije következik

   

Az elsőt Újpesten nyerte a Ferencváros hosszabbításban, a másodikon is a címvédő az esélyes.

Egy derbi természetesen attól is derbi, hogy a csapatok az aktuális helyezésüktől függetlenül felszívják magukat a másik ellen. Így aztán hiába van négy hely az FTC-Telekom és az UTE között a tabellán, pontokban számolva pedig kis híján kétszeres a különbség, mindez nem sokat számít a hétfői rangadó előtt. Annál is kevésbé, mivel az UTE jó formában várja a találkozót, a múlt héten a kupában és a bajnokságban is legyőzte az Acélbikákat, mindkétszer Dunaújvárosban. A Ferencváros ezzel szemben a Kontinentális Kupa második köréből történt továbbjutása óta kissé nehézkesen rázódik vissza az Erste Liga küzdelmeibe, legalábbis erre utal, hogy a pénteki Fehérvári Titánok elleni meccsüket 5-4-re nyerték, miközben tulajdonképpen 60 percen keresztül teljesen nyílt volt a küzdelem. Fodor Szabolcs vezetőedző ráadásul nem számíthat Hegyi Ádámra a védelemben, akit a Titánok elleni meccs 60. percében két percre kiállítottak testre ütésért, ám a fegyelmi bizottság úgy találta, hogy a “megmozdulás sportszerűtlen és kiemelten sérülésveszélyes volt”, ezért további egy meccsre eltiltotta a bekket.

A két csapat rivalizálásának történelmi dimenzióin túl természetesen nagyon fontos aktuális tétje is van a találkozónak. Az FTC-Telekom jelenleg a második helyen áll, az ellenállhatatlan formában jégkorongozó Csíkszereda egyelőre nagyon meglépett tőlük, a Gyergyó legyőzése után már 13 pont a különbség az első és második helyezett között. A Fradi mögött azonban alaposan betömörült a mezőny, hiszen a DAB hátránya mindössze egyetlen pont a harmadik helyen, a Brassóé három, a DEAC-é öt. Az UTE ezzel szemben az alsóházat vezeti, és bár jelenleg tíz pont választja el őket a felsőháztól, a csapat aligha mondott le annak eléréséről. Ennek elérése érdekében pedig éppen olyan bravúrokra van szükség, mint a címvédő legyőzése idegenben. A két csapat eddigi egyetlen mérkőzése egyébként a legmagasabb igényeket is kielégítette, a gólzáporos mérkőzésen felváltva vezettek a csapatok, a zöld-fehérek csak az utolsó percben tudtak kiegyenlíteni, hogy aztán Nagy Gergő a hosszabbításban szerzett aznapi második góljával eldöntse a pluszpont sorsát.

Minden feltétel adott tehát ahhoz, hogy hétfőn is közönségszórakoztató, látványos mérkőzést vívjanak egymással a felek, amelyet nem csak a helyszínen lehet követni, hanem a televízión is, hiszen az M4 Sport élőben közvetíti az este hat órakor kezdődő derbit.

2019.09.16. UTE-Fradi

fotó: UTE

FTC-Telekom–UTE 4-3

   

Az újpestiek hiába egyenlítettek háromszor is, negyedszerre már nem tudtak, így a címvédő győzött a szezon második derbijén.

Az FTC-Telekom már a 19. másodpercben emberelőnybe került, miután Varga Arnold gáncsolt egy zöld-fehér játékost. A címvédő komoly nyomást helyezett Duschek Dávid kapujára, másfél percig bírta a lila-fehérek kapusa: Brett Switzer talált be a vert helyzetben lévő hálóőrnek. A folytatásban a Fradi birtokolta többet a korongot, a 7. percben Tóth Gergő kapuvasat lőtt. Két percre rá Stepan Csamango jó indítást kapott Vargától, a cseh légiós a szólója végén egyenlített. A harmad felénél Tóth Adrián nullszögből próbált gólt szerezni, a korong centikkel ment el Duschek sisakja mellett. A harmad második felében a hazaiak vezettek több akciót, míg a vendégek veszélyes kontrákat vittek végbe. Újpesti részről Danyila Miluskin lőtt fonákkal kapuvasat.

A második felvonásra egy agilis FTC-Telekom érkezett, a nyomásuk kevesebb mint 2 perc alatt góllá érett: Sarcia Antonino kék vonalas lövésébe Rasmus Kulmala beleért, Duscheknek esélye sem volt reagálnia. Alig 1 perccel később eljött az első UTE-emberelőny, amit ki is használtak. Sikorcin lövése kapuvasat talált, ám a korong Arany mamutjaira pattant, majd onnan a kapuba. A második egyenlítést követően izgalmas játék zajlott a jégen, mindkét csapat veszélyes akciókat alakított ki. A mérkőzés felénél nem hétköznapi góllal szerezte meg újra a vezetést a címvédő: Nagy Gergő lövését hiába védte Duschek, a korong az újpesti játékosokról a jégen fekvő Németh Attila mellé került, aki vízszintes helyzetben laposan behúzta a korongot a kapus lábai között, amivel megszerezte szezonbeli első gólját. Nem sokáig vezettek a zöld-fehérek, két és fél perccel később egy lendületes ellentámadás végén Kovács Attila egyenlített. A játékrész végén Nagy Gergő botja eltalálta Odnoga Mátyás arcát, a hazai játékos kisbüntetést kapott.

A záró harmad 52 másodpercnyi áthúzódó UTE-fórral indult, ami Kärmeniemi kiállításával 28 másodperces kettős emberelőnnyé vált. Az FTC-Telekom kivédekezte a hátrányokat. A kiegészülést követően sokáig egyenlő erők küzdelme volt a jégen. Az 52. percben Benk András bottal akasztotta a kapu elé betörni igyekvő ferencvárosi játékost. A második FTC-fór kihasználatlanul maradt, de csak elméletileg: Nagy Gergő passzából Németh belőtte a korongot a keresztvas alá. Három perccel a vége előtt időt kért az UTE, másfél percre rá pedig Duschek is lekorcsolyázott, hiába.

Az FTC-Telekom 4-3-ra győzött, hátránya 10 pontra csökkent a nála 2 meccsel többet játszott Sportklubbal szemben.

ftcute-191028

fotó: FTC Jégkorong

Örülünk, hogy mi találtuk meg a negyedik gólt

   

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője és Virág Csaba, az újpestiek másodedzője értékelték a két csapat hétfő esti találkozóját.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 720 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kövesi, Bedő.
Arany: 91,2% (Nagy K.)
K
Duschek: 91,5% (Márkus)
Rantanen, Karmeniemi, Németh, Nagy G., Kulmala
1
Varga, Carlson, Benk, Odnoga, Sikorcin
Pulli, Tóth Gergely, Tóth A., Fitzgerald, Switzer
2
Kovács A., Nagy N., Nemes, Csamango, DiDiomete
Jászai, Sarcia, Tóth Richárd, Hajós, Tóth Renátó
3
Henderson, Rusk, Miluskin, Kovács S., Pance
Pozsár, Farkas L. S., Roczanov, Tóth Gergő
4
Pokornyi, Daadou, Horváth
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:48 FTC PP Switzer Pulli Fitzgerald
1-1 08:26 UTE Csamango Varga Sikorcin
2-1 21:42 FTC Kulmala Sarcia Németh
2-2 24:12 UTE PP Sikorcin Pance Benk
3-2 29:33 FTC Németh Tóth Gergely Nagy G.
3-3 32:11 UTE Kovács A. Miluskin Horváth
4-3 53:44 FTC Németh Nagy G. Rantanen
47 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 4

Kulmala mesterien ért bele Sarcia lövésébe

 

A hétfői FTC-Telekom–UTE mérkőzés góljai videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum