Folytatnák jó sorozatukat a Jegesmedvék

   

A hullámzó formát mutató Nyitra látogat az egyre magabiztosabb miskolci csapat otthonába.

Két hely és két pont választja el egymástól a miskolci összecsapás résztvevőit. Ezen a héten a DVTK Jegesmedvék csapata visszatért a győztes útra, hiszen kedden a MAC Újbuda, pénteken pedig a Dukla Michalovce gárdáját fektették két vállra. Ez utóbbi mindenképpen történelmi meccs volt, hiszen itt döntöttek a nyáron félbeszakadt Tátra Kupa sorsáról is, és a Jegesmedvék első magyar csapatként a túlórás győzelemmel el is hódították azt. A borsodiak tehát eddig eredményes hetet tudhatnak maguk mögött, és nem is lehet más a cél, mint ennek a sorozatnak a folytatása. Ez persze nem ígérkezik könnyű feladatnak, mivel a Nyitrával mindig szoros mérkőzéseket vívtak. Erre nem is lehetne jobb példa, mint az idei első bajnoki összecsapásuk, amikor szeptember 20-án Nyitrán a szlovák csapat büntetőkkel múlta felül a miskolciakat, akik pedig az első harmad után már két góllal vezettek.

A Nyitra igazi hullámvasút-teljesítményt nyújt az idén, hiszen 2-3 győzelem után jön hasonló mennyiségű vereség, majd a sorozat váltakozva így folytatódik tovább. A csapat teljesen kiszámíthatatlan, elég csak megnéznünk az utolsó három meccsüket. Idegenben verték 7-0-ra a MAC-ot, 6-2-re a Nagymihályt, majd pénteken hosszabbításban kikaptak az utolsó Liptószentmiklóstól. Nem lehet megjósolni, hogy vasárnap melyik arcukat mutatják, de lebecsülni őket biztosan nagy hiba lenne. Ha a Jegesmedvéknek sikerül rendes játékidőben nyerni, akkor ötpontos előnyt építenek ki a közvetlen riválisukkal szemben. Amennyiben azonban 60 perc alatt alulmaradnak, akkor a Nyitra pontelőnnyel meg is előzi őket a táblázaton. A tét tehát nem kicsi, emiatt egészen biztosan kiváló meccset láthatnak majd a szurkolók.

misnit

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–HK Nitra 2-1

   

A miskolci Extraliga-csapat hosszabbításban győzte le a nyitraiakat.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, hiszen már a 3. percben megszerezték a vezetést, amikor Caladi oldalról leadott lövése valahogy átment Rajnán, és a kapuban kötött ki (0-1). A következő percekben magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda, többet támadtak, mint ellenfelük, de igazán komoly nehézség elé nem állították Simboch kapust. A Nyitra a harmad derekán éledezett egy kicsit, ám Rajnának nem kellett izgulnia. Az első emberelőny a Jegesmedvéké volt, amelyet a 12. percben Magosi közeli lövésével gólra is váltottak (1-1). Rögtön ezután ismét fórba kerültek a házigazdák, ám azt ezúttal veszni hagyták. A hátralévő időben mindkét kapusnak akadt dolga, Simbochnak több, de a csatárok nem tudtak kifogni rajtuk.

A második harmadból egy perc telt el, amikor a Nyitra emberelőnybe került, a két perc alatt azonban veszélyes helyzetet nem tudtak összehozni. A következő periódusban egyenlő erők küzdelmét láthatták a szurkolók, egyik csapat sem tudott tartósan dominálni. A játék nem volt unalmas, voltak helyzetek bőven, ám ezekkel a kapusok jól elbírtak. A harmad közepén némi átfedéssel mindkét együttesnek befújtak egy-egy emberelőnyt, ám ez sem volt elég a gólhoz. Teljes létszámban nem változott a játék képe, kőkemény küzdelem folyt a jégen, a játékosok minden egyes korongért megharcoltak, miközben persze a kapusokat is foglalkoztatták. A miskolciak ismét kihagytak egy emberelőnyt, sőt ebben a Nyitra két kontrát is vezetett, de nem tudtak komoly lehetőséget kihozni ezekből.

A harmadik játékrész elején ismét a hazaiak percei jöttek, fölényt dolgoztak ki, de Simboch továbbra is remekül védett. A Nyitra öt perc elteltével jött ki a szorításból, ám nem sokkal később újabb miskolci emberelőny jött. Ebben voltak jól kijátszott figurák, ezek azonban mind megrekedtek a lehetőség szintjén. Egyre feszültebb volt a légkör a jégen, újabb és újabb kakaskodás alakult ki a jégen. Az 54. percben jött el az addigi legnagyobb vendéghelyzet, amikor egy villámgyors támadás végén többen is gólt lőhetettek volna, de egyik kísérlet sem akadt be. A Nyitra nagyon felpörgött, sorozatban dolgozták ki a helyzeteket, de azok mind ki is maradtak. Három és fél perc volt vissza, amikor ismét a Jegesmedvék küldhettek eggyel több játékost a jégre, az előnyben azonban Simboch egy óriási bravúrral tartotta meccsben csapatát. Jöhetett a hosszabbítás, amely másfél percig tartott, miután Beach a harmad közepéről kilőtte a hosszú sarkot (2-1).

misnit_20191027_180829

fotó: Orosz Tamás

Extraliga, 1235 néző.
Rajna: 96,3%
K
Simboch: 93,5%
Ross, Vojtkó, Ritó, Vas, Részegh
1
Olsen, Graham, Blackwater, Kollár, Rác
Láda, Vandane, Rodman, Harrison, Beauvillier
2
Mezei, Morrison, Bucek, Kerbashian, Scheidl
Szirányi, Kiss D., Beach, Galanisz, Magosi
3
Pupak, Versteeg, Fominih, Lusnák, Csányi
Miskolczi, Gőz, Farkas, Lövei, Kiss P.
4
Korí­m, Rácz, Minarik, Caladi, Simun
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:47 NIT Caladi Minarik Simun
1-1 11:12 MIS PP Magosi Beauvillier Ross
2-1 61:36 MIS Beach Beauvillier Ross
31 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 12

A DVTK Jegesmedvék–HK Nitra képekben

 

A miskolciak vasárnapi győzelme 12 fotón.

Beach pontos lövéssel döntötte el a hosszabbítást

 

A DVTK Jegesmedvék–HK Nitra mérkőzés 3 gólja videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum