Menetel a MAC és a KMH

   

Gólt sem kapott két EWHL-meccsén a KMH női csapata. A Supercupban Gasparics Fanni öt gólt szerzett.

EWHL

A KMH Budapest két győzelemmel tért haza idegenbeli túrájáról. A Kärnten Lakers ellen 6-0-ra győzött a csapat szombaton. Az első harmadban még tartotta a lépést a házigazda, legalábbis meggátolta a magyar gólokat, ám aztán a második felvonástól már nem volt ellenszere. Különösen a középső játékrész volt impresszív, a négy találat mellett ekkor csak egy lövést engedélyezett az osztrákoknak a címvédő. A hat találaton ezúttal hatan osztoztak: Kiss-Simon Franciska, Kaitlin Lowy, Grkovic Jelena, Somogyi Vivien, Dabasi Réka és Szick Dorka volt eredményes. Valerie Lamente egy újabb kapott gól nélküli meccset hozott le.

Egy nappal később az Olimpija Ljubljana következett, és a KMH még nagyobb különbséggel, 15-0-ra győzött ? ez az EWHL idei gólrekordja. Huszák Alexandra kezdte a gólgyártást, és a csatár a 15. percre mesterhármasig jutott. Egy másodperccel a harmad vége előtt Sarah Steele is betalált. A második felvonásból 10 másodperc telt el, amikor Huszák újra lecsapott, majd öt perc alatt öt góllal ? Dabasi Réka, Stróbl Lara, Lowy, Ungár Rebeka, Somogyi Vivien révén – növelte az előnyét a magyar együttes. A második harmad végére is jutott két találat, Lowy és Somogyi volt eredményes. Aztán az utolsó felvonásban némileg visszavett a KMH, de három gólt még szerzett: két asszisztja után Jókai Szilágyi Kinga is betalált, majd Somogyinak és Lowynak is meglett a mesterhármas. A kapuban ezúttal Stephanie Nehring védett hibátlanul, nyolc lövést hárítva.

A KMH szombaton a Vienna Sabres együtteséhez látogat. Az újbudai csapat ötből ötöt nyert, és a második, a szintén hibátlan Almati mögött. A MAC 4/4-gyel a harmadik.

EWHL Supercup

A MAC Budapest Marilyn Bécsben járt, és 6-1-re verte a Sabrest. Tóth Enikő és Németh Bernadett még nem lépett jégre. Gasparics Fanni szerezte meg a vezetést a magyaroknak az 5. percben, de a hazaiak két percen belül egyenlítettek fórból. A MAC is be tudott találni emberelőnyből a 17. percben, ismét Gasparics volt eredményes. Ebben a periódusban a hazaiak lőttek többet kapura, de nem voltak hatékonyak. A második harmadban a lövések száma kiegyenlítetten alakult, de egy remek három percet produkálva ellépett a budapesti együttes. Előbb Mayer Fruzsina talált be, majd Gasparics szerzett újabb gólt. A válogatott csatár aztán emberhátrányban is mattolta a bécsi kapust a 28. percben. Az utolsó harmadban sem tudott túljárni Németh Anikó eszén a Sabres, ráadásul a 46. percben Gasparics újabb emberhátrányos gólt szerzett, eldöntve a meccset. Az öt találatig jutó támadó a pontlista élére ugrott.

A sikerrel a MAC feljött az ötödik helyre, és megőrizte az esélyét arra, hogy ott legyen a Final Fourban. Szombaton az egy hellyel mögötte álló Salzburg Eaglest fogadja Fodor Zoltán csapata a Kisstadionban. Egy nappal később a KMH is megmérkőzik a salzburgiakkal.

szick-ewhl-kmh

fotó: Somogyi Viktor

DEBL

Az osztrák ligában az FTC a KMH II-t látta vendégül. A címvédő ferencvárosiak szereztek vezetést az első harmad végén, de a második felvonásban a KMH fordítani tudott. Az újbudai csapat az utolsó harmadban másfél percen belül még kétszer betalált, és erre ugyan a Fradinak is volt válasza, de közelebb zárkózni már nem maradt ideje. A 4-2-es sikerből Metzler Regina 2+1-gyel vette ki a részét.

A MAC Marilyn az EAC Junior Capitals Flyershez látogatott, és 1-0-ra nyert. Az egyetlen találatot Velcek Milica szerezte. Szabó Fruzsina 26 lövést hárított.

A KMH II a második, a MAC a harmadik helyen áll, az FTC három vereséggel az utolsó. Pénteken az FTC a DHC Ice Cats Linz csapatát fogadja, majd egy nappal később a DEC Devils Graz érkezik Budapestre. Vasárnap aztán a Neuberg Highlandershez utazik a Fradi. A KMH szombaton a Kitzbühel/Kufsteint látja vendégül, aztán a linziekkel csap össze. A MAC is játszik a Linzcel, majd vasárnap a Kitzbühel/Kufstein együttesével.

OB I

A KMH ismét húszgólos különbséggel verte az FTC-t, de ezúttal a zöld-fehérek is szereztek egy gólt. Már az első harmad 8-0 volt, aztán a kilencedik KMH-s találat után szépített Papacsek Réka. Ezt ebben a harmadban további hat, majd az utolsó felvonásban is hat KMH-gól követte. A címvédőnél a 21-1-es sikerből három-három góllal vette ki a részét Somogyi Vivien, Kiss-Simon Franciska és Grkovic Jelen. A három találat mellett még öt asszisztot adott Huszák Alexandra, míg Dabasi Réka 1+7-tel zárt.

A KMH továbbra is hibátlan a bajnokságban, az FTC pedig nyeretlen.

U25-ös bajnokság

Ebben a sorozatban is KMH?FTC találkozót rendeztek, és a zöld-fehérek 3-0-ra győztek. Valamennyi találat az utolsó harmadban esett, Rácz Eszter duplázott, és Galántai Maja is betalált. Az FTC hibátlan mérleggel áll az élen.

Légiósok

A svéd ligában Jókai Szilágyi Zsófia együttese, a Lulea 3-1-re nyert az AIK otthonában. A Pintér Lilivel felálló SDE 2-1-re verte a MODO-t, a magyar játékos gólpasszt adott a győztes találatnál. Szombaton a két magyaros alakulat csapott össze, és a Lulea örülhetett, 1-1 után szétlövéssel nyerve. A Lulea az ötödik, az SDE a hatodik helyen áll.

A másodosztályban Pártos Réka csapata, a Karlskrona 4-0-ra verte a Linköpinget. Elkezdődött az észak-amerikai egyetemi bajnokság is, Odnoga Lotti együttese, a Dartmouth 7-4-re kapott ki a Harvardtól. A magyar bekk az első sorban játszott. Kedden már a Vermonttal találkoznak.

Magyar érdekeltségű női jégkorong-bajnokságok elérhetőségei:

EWHL
DEBL

Magyar női U25-ös bajnokság

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum