Tartaná a jó irányt a Hydro Fehérvár AV19

   

Két lendületben lévő csapat mérkőzik meg ma Fehérváron, ahol a hazaiak szeretnék tovább nyújtani győzelmi sorozatukat.

Nagyon izgalmas mérkőzésre van kilátás vasárnap este a Raktár utcában, hiszen két kitűnő formában lévő csap össze. A Hydro Fehérvár AV19 nagyon mély gödörből ásta ki magát az elmúlt három fordulóban. A jó szezon kezdet után (3 győzelem, 1 vereség) ugyanis hat vereség következett, és a folytatás sem ígérkezett könnyűnek, hiszen a sorsolás szerint éppen a liga topcsapatai következtek. A fehérváriak azonban hihetetlen sorozatot produkáltak: idegenben verték a Salzburgot és a Grazot, otthon pedig a Vienna Capitalst. A magyar csapat ezzel bizonyította, hogy sokkal több van benne, mint amit a táblázaton elfoglalt helye mutat, és akár az élklubokat is le tudja győzni. A vasárnapi feladat sem látszik sétagaloppnak, hiszen a második helyen álló Klagenfurt érkezik Székesfehérvárra. A vasárnapi ellenfél egészen kivételes sorozatban van, hiszen immár hat győzelmet tudhat maga mögött zsinórban. Igaz ezeket a sikereket a középmezőny, illetve a hátsó régió csapatai ellen érték el, de mint tudjuk, a győzelmeket nem kell megmagyarázni. A Klagenfurt egyértelműen lendületben van, de a Fehérvár éppen az elmúlt hetekben bizonyította, hogy a legerősebb gárdák ellen is van keresnivalója. Ráadásul fűtheti őket a visszavágás vágya is, hiszen az első fordulóban 5-0-s vereséggel távoztak mai ellenfelük otthonából, így a mai meccs remek alkalom lenne a revansra. A Fehérvár egy újabb győzelemmel tovább kapaszkodhatna felfelé a táblázaton, és mivel az előttük álló mezőny igen sűrű, akár egy nagyobb lépést is tehetnének előre. Az azonban biztos, hogy kőkemény meccs vár Hannu Järvenpää tanítványaira, akik érthető módon továbbra is tartanák azt a jó irányt, amit az elmúlt három mérkőzésen elértek.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik, és a Digisport 3 élőben közvetíti.

kac-avs

fotó: KAC

Hydro Fehérvár AV19–Klagenfurt 3-2

   

Hannu Järvenpää csapata sorozatban negyedszer nyert, ezúttal a címvédőt győzte le.

Remek iramban kezdődött a mérkőzés és az első helyzetekre sem kellett sokat várni. A 2. percben Stipsicz tesztelte Haugent, az ellentámadásból Bischofberger húzott kapura, az Ouzason megpattanó korong veszélyesen csúszott keresztbe a gólvonal előtt. Zártan védekezett a Volán, amivel elvették a területet a villámgyors klagenfurti csatárok elől. Ennek köszönhetően az első harmadban mindössze 5 osztrák lövés ment Ouzas kapujára. A 8. percben nagy helyzet maradt ki: Erdély tört kapura, majd a kipattanót Stipsicz vágta fölé. Yogan előtt adódott a következő lehetőség, köténnyel próbálkozott, de Haugent nem tudta meglepni. Ouzas sem maradt el kapustársától, lekapta a korongot a gólra éhesen érkező Bischofberger elől. A jó iramnak és a kevés játékmegszakításnak köszönhetően gyorsan elrepült a játékrész fele. A 12. percben vezetést szerzett a Volán. Szita csapott le a korongra, egy csellel elküldte védőjét, lőtt, a kipattanót Reisz kotorta a kapuba (1-0). A 15. percben közel jártak az egyenlítéshez az osztrákok: Kernberger megpattanó távolija a kapuvason csattant. A hajrát megnyomta a KAC, de a fegyelmezett fehérvári védekezést nem tudta feltörni.

A szünetben felszívták magukat a klagenfurtiak és azonnal nyomás alá helyezték a fehérvári kaput. Hiába, mert a 22. percben újra villant a harmadik sor: Lehtonen fizikai erejét kihasználva megtartotta a pakkot, középre passzolt, ahol Szita érkezett tökéletes ütemben (2-0). A második gól megnyugtatta a hazaiakat, akik Erdély kiállítását is könnyedén kivédekezték sőt, Sarauer erejéből még egy kontrára is futotta. A harmad derekán Ganahl került szembe Ouzassal, a kapus nyerte a csatát. Többnyire a mezőnyben folyt a játék, egészen Sarauer kiállításáig. Ezt a fórt már kihasználták a vendégek: a 33. percben egy rossz cserét követően Neal egyedül lépett ki és a rövid felsőbe bombázott (2-1). A fokozódó osztrák fölény újabb emberelőnyt kamatozott, ezúttal Busenius állt ki két percre. Össztűz zúdult a Volán kapujára, Caruso belenézett egy lövésbe, rövid ideig lent is maradt, végül fájdalmas arccal lekorcsolyázott a cserepadra. Öt az ötben is a karintiaiak domináltak, akik kapura lövésekben (6-17) és játékban is nyerték a harmadot. A legfontosabb mutatóban viszont nem tudtak a Volán fölé kerekedni, így ez a játékrész is egygólos hazai előnnyel zárult.

A záró harmadban sem változott a meccs képe. Nagyon jött a Klagenfurt, teljesen beszorult a Fehérvár, másodpercekre sem volt a korong Tikkanenéknél. A küzdéssel nem volt gond, de az erő csak a védekezésre volt elég. Vontatottá vált a mérkőzés, a sok játékmegszakítás a magyar EBEL-csapatot segítette. A harmad első felében sikerült teljesíteni a feladatot, továbbra is hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Kijött a szorításból a Volán, Harty kapott remek indítást, majd gyanús körülmények között elesett a védők szorításában. A játékvezetők nem látták okát, hogy közbeavatkozzanak. Timmins szinte lemásolta az előző helyzetet, az ő buktatását már befújták. Az 55. percben jöhetett az első fehérvári emberelőny. A sértett büntetett, a kapunak háttal álló Kóger passzát továbbította a hálóba (3-1). Nem volt idő megnyugodni, Koch egy percre rá válaszolt (3-2). Pokoli hangulatban izgalmas végjáték következett. A hajrára Haugen is lekorcsolyázott, de Ouzas vezérletével kitartott a védelem.

A Fehérvár AV19 hatalmasat küzdve, ha kellett csúszva-mászva aratott katartikus győzelmet, amivel visszavágott a Klagenfurtnak a szezonnyitón elszenvedett súlyos vereségért, és zsinórban negyedik sikerével pontszámban beérte a biztos rájátszás-helyen álló Linzt.

avskac-191027

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

EBEL, 3050 néző. Játékvezetők: Sewell, Smetana, Gatol, Nedeljkovic.
Ouzas: 94,3% (Kornakker)
K
Haugen: 84,2% (Madlener)
Campbell, Harty, Kuralt, Timmins, Yogan
1
Fischer, Hansson, Kozek, Koch, Haudum
Szabó D., Stipsicz, Erdély, Sarauer, Kóger
2
Schumnig, Kernberger, Petersen, Neal, Richter
Tikkanen, Caruso, Lehtonen, Reisz, Szita
3
Unterweger, Comrie, Bischofberger, Hundertpfund, Ganahl
Busenius, Sárpátki, Mihály
4
Obersteiner, Harand, Geier S., Liivik, Geier M.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:56 FHA Reisz Szita
2-0 21:45 FHA Szita Lehtonen Szabó D.
2-1 32:11 KAC PP Neal Fischer Haugen
3-1 55:46 FHA PP Timmins Harty Kóger
3-2 56:39 KAC Koch Neal Kozek
19 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 2

Így győzte le a Fehérvár a címvédőt

 

A Hydro Fehérvár AV19 vasárnapi, Klagenfurt elleni sikere videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum