Higgadtabban játszom a hokit, mióta apa lettem

 

Becze Tihamér ebben a szezonban is kiemelkedő teljesítménnyel segíti a Sportklubot, amely szárnyal az idei Erste Ligában.

Immár nem kétséges, hogy a csíkszeredai hoki régi fényében tündököl. Már a tavalyi szezon is jól sikerült számukra, hiszen döntőt játszottak a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, a Román Kupát pedig el is hódították. Idén eddig még markánsabb teljesítményt nyújtanak. A lejátszott 16 mérkőzésükből mindössze egyet veszítettek el, amikor a DEAC megtréfálta őket a Vákár Lajos Jégcsarnokban, ám a többi találkozón győztesen hagyták el a jeget. A csapat egyik húzóembere újfent Becze Tihamér, aki 15 mérkőzésen 28 pontot, 15 gólt és 13 asszisztot szerzett, így a liga kanadai táblázatának második helyén áll csapattársa, a 31 pontnál járó Joshua Shalla mögött.

?Már az edzőtáborban éreztük, hogy jó csapatunk lesz ? kezdte blogunknak a 28 éves támadó. ? Nagyon fontos volt, hogy már májusban munkába állt az új edzőnk, Jason Morgan, aki szabad kezet kapott a légiósok szerződtetésénél. Akiket kiválasztott, azok mind nagyszerű karakterek, kitűnő játékosok, nagyon hamar beilleszkedtek a csapatba, a teljesítményükre tényleg nem lehet panasz.?

Az új vezetőedző érthető módon főként a tengerentúlról szerződtetett játékosokat, és ez hatással volt a csapat játékára is. ?Természetesen változott a játékunk a kanadai hokisok érkezésével, ám nem a stílus volt az igazán nagy különbség a korábbi KHL-es légiósokhoz képest. A kanadai srácok ugyanis jobb kondícióban vannak, aminek eredményeképpen a többieknek, azaz nekünk könnyebb végigjátszanunk a meccset, mert több terhet vesznek le a vállunkról.?

becze

fotók: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Becze Tihamér tavaly is kitűnő teljesítményt nyújtott, és az idén is remekel eddig, de ami még szembetűnő, hogy hosszabb ideje jóval higgadtabban játszik, mint korábban. ?Ez abszolút így van. Ebben nagy szerepet játszik, hogy apa lettem, nagyobb felelősséggel tartozom a családomnak, és ez a fajta felfogásom érezhető a jégen is. Nem mondom, ha hagynám, biztosan hamarabb elveszíteném a fejem, ám ezt most már sokkal jobban kontrollálom, mint korábban. El kell ismernem, így sokkal inkább tudom a csapatot segíteni.?

A szezon indulása előtt robbant a hír, miszerint a csapat egyik legjobb játékosa, Radim Valchar elhagyja a csapatot. Vajon milyen hatással volt ez a váratlan történés a csapattársakra? ?Az első napokban számunkra is megrendítő volt ez az egész hercehurca. Rám különösen nagy hatással volt, mert a sortársam volt Valchar, az előző szezonban a meccsek 90 százalékát egymás mellett játszottuk le. A legmegdöbbentőbb az volt a számunkra, hogy mindez egy héttel az idény kezdete előtt történt, így először nem is tudtuk, mi hogyan lesz. Aztán letisztult minden, és kiderült, hogy a csapat teljesítményében nem hagyott maradandó kárt a távozás, akik a helyére léptek, tudták őt pótolni. Most már számunkra is világos, hogy aki nem akar itt játszani, azt erőszakkal nem lehet itt tartani, a csapat pedig nélküle is tudja azt a teljesítményt hozni, amit a szurkolóink várnak tőlünk.?

A csíki drukkerek elvárásai tehát ismét magasak, és ezzel a játékosok is tisztában vannak. ?Tavaly is úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy a három küzdelemsorozatból ? Erste Liga, román bajnokság és kupa ? minél többet nyerjünk meg. Ebből csak a Román Kupa sikerült, így az idén mindenképpen szeretnénk javítani. Úgy gondolom, jó úton haladunk, és leginkább rajtunk múlik, hogy mennyit hozunk ki az idei szezonból.?

becze

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum