A Gyergyó után a HKB érkezik Brassóba

   

Az erdélyi rangadón meggyűlt a bajuk a vendégekkel a házigazdáknak, a budapestiek viszont nagyon sima vereséget szenvedtek Csíkszeredában.

A Hokiklub Budapest idén először látogat Brassóba és annak ellenére lehet okuk a bizakodásra, hogy pénteken teljesen alárendelt szerepet játszottak a legutóbb döntőig jutó Csíkszereda otthonában. A két csapat ugyanis a magyar fővárosban már találkozott egymással és akkor a budapestiek győztek, méghozzá 5-3-ra. Ez annál is nagyobb szó, mivel a HKB jelenleg két győzelemnél tart, az első fordulóban Újpesten nyertek 2-1-re, október 12-én jött a Brassó elleni siker. Ezzel a tabella utolsó helyén állnak, ugyanúgy 8 pontjuk van, mint a Schiller-Vasasnak. Külön érdekesség, hogy a két utolsó még nem játszott egymással, így a pontszám után következőleg rangsoroló két szempont, vagyis az egymás ellen szerzett pontok és az egymás ellen elért gólkülönbség nem jöhet szóba, a Vasas pillanatnyilag az összes mérkőzés gólkülönbsége alapján vezeti a verseny e speciális szegmensét. Természetesen a Csíkszereda elleni meccs sem a gólarány javításáról szólt, a tíz kapott gól mellett kettőt lőttek Szappanosék. De a Brassón is látszott a Kontinentális Kupa utáni fáradtság, a Gyergyói HK ellen csak nyögvenyelősen sikerült nyerniük. Persze a Gyergyó jóval komolyabb csapat jelenleg, mint a HKB, ezzel együtt hiba lenne lebecsülni őket, nem számíthatnak könnyű mérkőzésre a Cenk alján. Még úgy sem, hogy a Hokiklub Budapest 8 pontjával szemben a Brassónak 26 pontja van. Ennek egyik oka, hogy mostanában a Brassó sem jeleskedik a góllövésben, utóbbi három meccsük egyikén sem sikerült háromnál többször az ellenfelek hálójába találni. Ha ez szombatra sem változik, akkor a HKB-nak is reális esélye lehet ellenük legalább a pontszerzésre.

hkbbra

fotó: Hokiklub Budapest

ASC Corona Brassó–Hokiklub Budapest 6-3

   

Július Pénzes csapata a harmadik harmadban döntötte el a HKB elleni meccsét.

A Brassó szemszögéből a második harmad elejéig megegyezett a találkozó forgatókönyve az egy nappal korábbi, Gyergyói HK elleni mérkőzésével. Az első játékrészben ugyanúgy 2 gólt szereztek a kék-sárgák, előbb Armstrong emberelőnyben, aztán Péter Balázs 5 az 5 elleni lehetőség során volt eredményes. További hasonlóság, hogy a második felvonás elején emberelőnyben szépítettek a vendégek, Hovinen talált be Polcnak. Az eredmény nem maradt 2-1, ahogyan az pénteken történt: a 38. percben Szűcs István Gábor egyenlített. A harmadik harmadot erősen kezdte a Brassó, a 44. másodpercben Boriszenko újra vezetéshez juttatta a hazaiakat, 4 percre rá pedig Tranca is betalált. Az 53. percben 1-1 gól esett, a brassóiaktól Fowlie, a budapestiektől Petres volt eredményes. Nem sokkal később Armstrong kihasználta a záró játékrész egyetlen emberelőnyét.

A brassóiak 6-3-ra nyertek, győzelmükkel feljöttek a tabella 3. helyére.

bra-hkb-191026

fotó: ASC Corona Brassó

A harmadik harmadra elfáradtunk

 

Ondrej Rusnák és Gröschl Tamás értékelték csapataik szombati találkozóját.

Gröschl Tamás, vezetőedző, Hokiklub Budapest: “Először is gratulálok a Brassónak, jobbak voltak a harmadik harmadban. Szerencsések voltunk a második játékrészben, szorossá tudtuk tenni az első 40 percet. Sajnos a harmadik harmadra elfáradtunk, így a hazaiak a javukra tudták fordítani a meccset. Reméltem, végig tudjuk tartani a tempót, ám a terveink nem jöttek be.”

Ondrej Rusnák, másodedző, Corona Brassó: “Jól kezdtünk, a második harmadban sok lehetőségünk volt, de kihagytuk őket. A harmadik játékrészben nyomtunk tovább, és ez kifizetődött számunkra. Ez egy jó eredmény számunkra, újabb 3 pontot gyűjtöttünk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 500 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi.
Polc: 91,2% (Tőke)
K
Kiss: 88,7% (Gadácsi)
Armstrong, Stephenson, Fowlie, Bíró G., Gliga
1
Lakatos, Hovinen, Sátek, Szűcs, Koski
Boriszenko, Bíró O., Péter, Tranca, Zsók
2
Reiter, Berry-Lamontagna, Lőczi, Szappanos, Petres
Mihály, Gajdó T., Bíró M., Molnár Z., Plante
3
Lévai, Szécsi P., Izsák, Németh, Albert
Szabó, Haraga, Vasile, Gajdó B.
4
Horváth
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Gröschl Tamás, Suoraniemi Niko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:21 BRA PP Armstrong Stephenson Fowlie
2-0 09:02 BRA Péter Tranca
2-1 20:38 HKB PP Hovinen Koski
2-2 37:46 HKB Szűcs Sátek Petres
3-2 40:44 BRA Boriszenko Fowlie Gliga
4-2 44:56 BRA Tranca Bíró O. Boriszenko
5-2 52:06 BRA Fowlie Gliga
5-3 52:42 HKB Petres Szappanos
6-3 54:19 BRA PP Armstrong Stephenson
53 Kapura lövések száma 34
10 Kiállításpercek 12

Petres varázslatosan ért bele Szappanos passzába

 

A szombati Brassó–HKB mérkőzés 9 gólja videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum