Kupadöntő is a nagymihályi Jegesmedvék-meccs

   

Több szempontból is különleges lesz a miskolci Extraliga-csapat péntek esti nagymihályi összecsapása.

Önbizalommal telve várhatják a DVTK Jegesmedvék a Dukla elleni találkozót az Extraliga 15. fordulójában, miután legutóbb rossz szériájukat megszakítva legyőzték magyar riválisukat. Nagymihályon most valójában 2 az 1-ben meccset játszanak. A miskolciak emlékezetes ételmérgezése miatt ez a találkozó nem pusztán bajnoki lesz, hanem az idei Tátra Kupa döntője is, így a nyertes a pontok mellett egy serleggel is gazdagodik.

Ezt a hatvan percet a Jegesmedvék várhatják kedvezőbb előjelekkel. Egyrészt idei első bajnoki mérkőzésükön, szeptember 17-én 4-1-re legyőzték riválisukat Miskolcon, másrészt egy hajszállal jobb teljesítményt tudnak felmutatni az elmúlt időszakból is. Az utolsó hat mérkőzésükön a miskolciak 4 vereség mellett 2 győzelmet ünnepelhettek, és nem lényegtelen, hogy az egyiket az előző fordulóban, a régi mumus MAC Újbuda ellen érték el. Egy ilyen siker akár komolyabb lendületet is adhat nekik. A Dukla Michalovce viszont hatból ötször hagyta el vereséggel a jeget, egyetlen győzelmüket ők is a MAC Újbuda ellen szerezték. Azóta hármat buktak zsinórban, igaz, a bajnok Besztercebányától csak túlórában kaptak ki, vagyis onnan elloptak egy pontot.

Nem kétséges, hogy a Jegesmedvékre kemény mérkőzés vár, hiszen a házigazdák is szeretnének visszatérni a győztes útra, másrészt a szurkolóik előtt kupagyőzelmet is akarnak ünnepelni. A miskolciak ugyanakkor egy rendes játékidős győzelemmel meg is előzhetik közvetlen riválisukat a bajnoki táblázaton, bónuszként pedig első magyar gárdaként hódíthatnák el a patinás Tátra Kupát.

“Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos és nagy presztízsű torna döntőjében szerepelhetünk – mondta Marcel Rodman, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője  a klubhonlapon. – Európa második legrégebbi klubtornájáról beszélünk, és ha már kiérdemeltük, hogy finálét játszhassunk, természetesen meg is akarjuk nyerni. Nehéz dolgunk lesz, hiszen a nagymihályi csapat az egész ligát tekintve a legjobb hazai mérleggel rendelkezik. Szép feladat előtt állunk, az ő otthonukban kell kivívnunk a győzelmet. Ők egy kifejezetten jó és erős csapat, de idén már megmutattuk, hogy képesek vagyunk dominálni ellenük. Úgy érzem, jó úton járunk, a játékunk javuló tendenciát mutatott az elmúlt pár meccsen. A ligát tekintve is egy fontos meccs következik, hiszen mindössze három pont választ el minket. Motiváltan és bizakodóan várjuk a meccset. Úgy hallottam, sok szurkolónk fog eljönni Nagymihályra buzdítani minket, őket is szeretnénk megajándékozni egy szép estével.”

misdum

fotó: Orosz Tamás

Dukla Michalovce–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

Kétgólos hátrányból fordította meg a mérkőzést a miskolci Extraliga-csapat Nagymihályon, így a hosszabbításos sikerrel a Tátra Kupát is elhódította.

Nagy lendülettel kezdtek a felek, ám alig telt el másfél perc, amikor Hricina maradt a jégen az arcát fogva, Harrison pedig 2+10 percet kapott hátulról történő támadás miatt. A hátrányt kivédekezték a miskolciak, ám a 7. percben mégis megszerezték a vezetést a házigazdák, amikor Linet a harmad közepéről bombázott a jobb sarokba (1-0). A gól után lendületben maradt a Nagymihály, Rajnának többször közbe kellett avatkoznia. A következő percekben inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, említésre méltó nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel. A 14. percben előbb Rajna védett egy közeli lövést, majd az ellentámadásnál kollégája tett így, de mivel a Maslonka közben szabálytalankodott, jöhetett az első miskolci előny. Ennek végén rögtön bele is vághattak a vendégek a következőbe de a házigazdák mindkettőt kibekkelték. Megélénkült a meccs, mindkét csapat veszélyesebb lett, de a kapusok jól dolgoztak.

A második harmad áthúzódó nagymihályi emberelőnnyel indult, amelyben Rajnának volt dolga bőven, de a miskolciak is veszélyeztettek egy gyors kontrával. A következő cserékben beszorult a kapuja elé a miskolci gárda, a Nagymihálynak több nagy helyzete is volt, kapuvasat is lőttek, de végül a vendégek átvészelték ezt az időszakot. A 28. percben Chalupa cselezte be magát középre, majd ő is a kapuvasat találta telibe. A Dukla továbbra is komoly nyomás alá helyezte a Jegesmedvéket, de Rajna tartotta a csapatát. Pontosan a játékrész és a meccs felénél a hazaiak lendületét egy kiállítás törte meg, amelyben Surák kapusnak két nagy védést is be kellett mutatnia. Egyenlő létszámban ismét a hazaiak domináltak. A 36. percben Hvila léphetett ki egyedül, de szólóját védte Rajna, majd az ismétlést is hárította. Az óriási nyomást nem bírták ki a Jegesmedvék, a Nagymihály az utolsó percben növelte előnyét, miután egy kapu előtti kavarodás során Linet közelről mattolta Rajnát (2-0).

A harmadik játékrészt a Jegesmedvék kezdhették emberelőnyben, és 28 másodperc elteltével Beach oldalról be is talált (2-1). Egy perccel később hihetetlen nagy helyzetet hagytak ki a hazaiak, előbb Rajna védett, majd a kapu mögül nem tudták behúzni a pakkot a gólvonal mögé. A miskolciak játéka feljavult, többet veszélyeztettek, és a 48. percben egyenlítettek is: Vandane maradt egyedül a kapussal szemben és a nem is hibázott (2-2). Mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberelőny, majd kis híján gólt lőttek a Jegesmedvék, de a hazai kapuson túlcsorgó korongot végül a védők eltakarították. A Nagymihály elpuskázott egy újabb előnyt, majd a miskolciak hagytak ki egy szólót, így jöhetett a hosszabbítás. A túlóra nem tartott túl sokáig, hiszen mindössze 14 másodperc pergett le, amikor Részegh eldöntötte a pluszpont és a Tátra Kupa sorsát, amelyet most nyert meg először magyar csapat (2-3).

misdum-20190917

fotó: Orosz Tamás

Extraliga, 3527 néző.
Surák: 89,3% (Trencan)
K
Rajna: 93,8% (Adorján)
Dalhuisen, Mesikammen, Juusela, Lalancette, Maslonka
1
Ross, Vojtkó, Ritó, Vas, Részegh
Hancák, Ventela, Galambos, Hvila, Gilak
2
Láda, Vandane, Rodman, Harrison, Beauvillier
Vorobjov, Kolba, Safaralejev, Linet, Hricina
3
Szirányi, Kiss D., Beach, Galanisz, Magosi
Zekucia, Borov, Chalupa, Toma, Hamrácek
4
Miskolczi, Gőz, Farkas, Lövei, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:45 DUM Linet Hvila Hancák
2-0 39:05 DUM Linet Hvila Safaralejev
2-1 40:28 MIS PP Beach Részegh Vas
2-2 47:59 MIS Vandane Harrison Beauvillier
2-3 60:14 MIS Részegh Vandane Vas
32 Kapura lövések száma 28
10 Kiállításpercek 18

Részegh Tamás fonákkal lőtt győztes gólt

 

A DVTK Jegesmedvék nagymihályi sikerének találatai 2 percben.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum