Megvan a felsőház mezőnye U21-ben és U18-ban is

 

Mindkét felsőbb korosztályos bajnokság kvalifikációja lezárult, U16-ban megszorongatták az eddig veretlen Ifj. Ocskay Gábor JA-t.

U21-es bajnokság

Vasárnap lezárult az U21-es bajnokság kvalifikációs köre, így kialakult az alapszakasz felső- és alsóháza. Az utolsó fordulóban az élen végző Ifj. Ocskay Gábor JA dolgát csak megnehezíteni tudta az UTE. A második harmadban a vezetést is sikerült átvenniük a liláknak, de a fehérváriak még a szünet előtt egyenlítettek, a harmadik harmad első tíz percében pedig el is döntötték a meccset. A vége 7-4 lett.

A forduló rangadóját a MAC Budapest és a Vasas játszotta, a tét a második hely volt. Az angyalföldiek erőteljesen kezdtek, az első harmadban 3-0-ra vezettek. A második harmadot a MAC nyerte 2-0-ra, de a harmadik harmadban nem jöttek a további gólok. A Vasas egy utolsó perces találattal állította be a 4-2-es végeredményt. A győztes csapatból Kaposi József duplázott, míg Gál Zsombor 1 góllal és 2 gólpasszal zárt. A kapuban Anfang József is remekelt, 34 lövésből 32-t kivédett, ez 94,12%-os mutatót jelent.

A MAC veresége azt jelentette, ha a Győr legyőzi a Debreceni Hoki Klubot, akkor fellép a dobogóra. A DHK kezdte jobban a mérkőzést, az első harmad után 2-0-ra vezetett. Bár a győriek a második harmad közepén egyenlítettek, a harmadik harmadra 3-2-es debreceni vezetéssel fordultak a felek. A szünet után ismét egalizált a Győr, de a folytatásban három gólt is kapott, így a DHK nyert 6-3-ra. A győzelemből Kozma Ferenc három góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

Ezek után a második helyet megszerző Vasas mögött a MAC végzett a harmadikon, míg a DHK a hatodikról fellépett a negyedikre. A Győr lett az 5., a kvalifikációt az előző fordulóban záró DVTK Jegesmedvék a 6. Az alapszakaszban ez a hat csapat mérkőzik egymással a felsőházban.

A Dunaújvárosi Acélbikáknak két mérkőzésük is maradt a végére. Szerdán a pont nélkül záró Ferencvárost győzték le 10-1-re, míg vasárnap a PHC-t 5-1-re. Végül a dunaújvárosiak két ponttal maradtak le a felsőházról. Az alsóházban a már említett UTE-val, a PHC-val, a KMH-val és a Ferencvárossal mérkőznek hétről hétre.

Az U21-es bajnokság alapszakasza az október 26-ai hétvégén rajtol.

Eredmények, menetrend.

U18-as bajnokság

Az U18-as bajnokság kvalifikációjából egyetlen mérkőzést nem játszottak még le, a Debreceni Hoki Klub és az OHA összecsapása azonban nem befolyásolja a végeredményt.

A középszakasz felsőházába jutott öt csapat versenyében egyetlen helycsere történt az utolsó héten. Az már kedden eldőlt, hogy az Ifj. Ocskay Gábor JA nyerte a kvalifikációt, miután 4-3-ra legyőzte a Székely Jégkorong Akadémiát, amely előző nap 2-0-s előnyről kapott ki 3-2-re a végül a második helyen végző MAC Budapesttől. A MAC a kvalifikációt a Szeged ellen aratott 8-0-s győzelmével zárta.

A DVTK Jegesmedvék az utolsó héten már nem gyűjthettek pontokat, hiszen korábban lejátszották mind a 13 mérkőzésüket, így csak abban reménykedhettek, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák elkapják a Vasast. Az angyalföldiek azonban 7-3-ra nyertek, így ők lettek a harmadikok.

Az ötödik helyet az UTE szerezte meg annak ellenére, hogy 2-0-ra kikapott a PHC-től. A pesterzsébetiek a Ferencváros ellen is nyertek 4-2-re, de így is lemaradtak két ponttal a felsőházról.

A Székely Jégkorong Akadémia a már említett két meccsen kívül a Győrt 6-1-re, az FTC-t 8-2-re győzte le, ezzel a hetedik helyen végzett. A DHK a 8. helyet már korábban bebiztosította, a Győr lett a kilencedik, míg ebbe a csoportba még az FTC került a 10. helyével.

A középszakaszban a 11-14. helyért a Dunaújvárosi Acélbikák, a KMH, az OHA és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű harcol egymással. Utóbbi egyébként utolsó meccsét a Dunaújváros ellen játszotta a kvalifikációban, és kikapott 12-2-re.

Eredmények, menetrend.

U16-os bajnokság

Az U16-os bajnokság A csoportjában szerdán csaknem elvesztette veretlenségét az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia. A DVTK Jegesmedvék a 16. percben szereztek vezetést Kocsis Botond révén, és bár a fehérváriak Dézsi Barnabás és Farkas László találatával a második harmadban megfordították az eredményt, a felénél Farkas Olivér egyenlített. Már a végéhez közeledett a találkozó, amikor az 58. percben a fehérváriak kihasználták az emberelőnyüket, és Erdélyi Barnabás góljával nyertek 3-2-re.

A második helyen álló DHK-t is megszorongatta az UTE. A debreceniek a 19. percben Fehér Ádám találatával jutottak vezetéshez, a lilák azonban a második harmad elején Barzó Norbert emberelőnyös góljával egyenlítettek. A játékrészben Révész Levente először emberhátrányból, majd akcióból volt eredményes, így a DHK 3-1-es előnnyel fordult a harmadik harmadra. Az UTE Zahorecz Bence 56. percben lőtt góljával visszajött egyre, az utolsó percre levitte a kapust is, de egyenlítenie már nem sikerült. A vége 3-2-re lett a DHK javára.

A forduló legszorosabb mérkőzését a KMH és a Vasas játszotta. Előbbi az utolsó harmad előtt hiába vezetett 3-1-re, az angyalföldiek egyenlítettek, így a rendes játékidő 3-3-mal zárult. A hosszabbításban ráadásul Varga Milán találatával 4-3-ra meg is nyerték a meccset.

Az OHA és a Győr gólgazdag mérkőzést játszott szerdán, előbbi nyert 9-5-re.

A következő mérkőzést csütörtökön játssza a DVTK Jegesmedvék és a Vasas, teljes forduló vasárnap.

Eredmények, menetrend.

U14-es bajnokság

Az U14-es bajnokság szombati játéknapján csupán a DAB és az FTC játszott egymással szoros mérkőzést. A második percben a zöld-fehérek szereztek vezetést, de a hazaiak azonnal egyenlítettek. A 14. percben ismét a vendégek voltak eredményesek, de még ebben a percben jött a válasz, a 17.-ben pedig átvette a vezetést a Dunaújváros. A második harmadban elmentek kettővel, de a játékrész 4-3-mal zárult, a harmadik harmad elején pedig egyenlített az FTC. A dunaújvárosiak visszavették a vezetést, és az utolsó 10 percet 4-1-re megnyerték, így végül 9-5-re győztek.

A fordulóban az éllovas MAC Budapest 8-1-re nyert a harmadik UTE ellen, a második helyen álló Sportország 9-1-re múlta felül a MAC B csapatát. Az Ifj. Ocskay Gábor JA 11-0-ra diadalmaskodott a még pont nélkül álló Vasas ellen.

A bajnokság október 31-én folytatódik.

Eredmények, menetrend.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum