Máris jön a szezon második magyar rangadója

   

A MAC és a DVTK egymás elleni meccsei közül a legutóbbi ötöt az újbudaiak nyerték, akik azonban mélyre kerültek a hétvégén.

Egyik Extraliga-csapatunkról sem mondható el, hogy csúcsformában várná az ezúttal Miskolcon esedékes magyar rangadót. Kezdjük a vendégekkel. Majoross Gergely együttese azóta, hogy szép játékkal 5-1-re elintézte a bajnokesélyes Kassát szeptember végén, 8 további mérkőzést játszott, és ezek közül csak kettőt nyert meg. Bő egy héttel ezelőtt felcsillant a remény, hogy ismét elindulhatnak felfelé Pozsgaiék, hiszen 6-0-s győzelmet arattak a ligautolsó Liptószentmiklós felett. Ezt a sikert azonban két újabb vereség követte. A Nagymihálytól és a Nyitrától is ki lehet persze kapni ebben a bajnokságban, ám a hazai 0-7-re és a totális szétesésre nem könnyű magyarázatot találni. Igaz, nem is a mi dolgunk ez, hanem a szakvezetésé. Ami a begyűjtött pontok mennyiségét illeti, a DVTK Jegesmedvék sem állnak jobban. Az ő mérlegük a hosszabbításban elért besztercebányai siker óta: 7 mérkőzés, 1 győzelem, 4 pont. A különbség talán annyi, hogy Marcel Rodman csapata egyenletesebben produkál, a kiütéses diadalok éppúgy hiányoznak repertoárjából, mint a brutális pofonok.

Egy szó, mint száz, ezek a párhuzamos hullámvölgyek arra voltak jók, hogy a két magyar gárda a kilencedik-tizedik helyen találja magát, egyaránt 16 ponttal. A Jegesmedvék vannak előrébb, köszönhetően jobb gólkülönbségüknek: a 33-35 abszolút vállalható, a MAC 47 bekapott gólja viszont a második legtöbb az Extraligában, csak a tökutolsó Liptószentmiklós teljesít gyengébben hátul.

A nap kérdése értelemszerűen az, hogy melyik csapatunk szépít a mérlegén. A pillanatnyi forma dilemmáját árnyalja, hogy a DVTK a kiemelkedően erős kerettel rendelkező – és immár a második helyen álló – Zólyom otthonában úgy kapott ki 2-1-re vasárnap, hogy jóval többet tudott kapura lőni. Ennek alapján adná magát, hogy hazai sikerre tippeljünk. Igen ám, de a MAC nagyon megtanulta hazai riválisa hokiját, és 5 meccses győzelmi szériában van vele szemben: nyert az előző alapszakasz végén, majd a playoff-kvalifikációban egymás után háromszor, illetve az idei szezon elején is. Ebből kiindulva azt is mondhatjuk: hatalmas taktikai csatára van kilátás, és nagyon nem mindegy, hogy melyik edző talál ki valami meglepőt, amivel a másik fölé kerekedhet.

Majoross Gergely, MAC Újbuda: “Általában véve a jégkorongszezon egyik nagy kihívása, hogy komoly sorozatterhelésnek van kitéve mindenki, nagyon rövid időn belül követik egymást a mérkőzések. Ennek mi az adott helyzetben nagyon örülünk, boldogok vagyunk, hogy lehetőségünk van újra megmutatni magunkat, küzdeni egymásért és magunkért.”

Marcel Rodman: DVTK Jegesmedvék: “A vasárnapi zólyomi meccsre változtattunk némileg a játékrendszerünkön, illetve azt kértük a játékosoktól, hogy egyszerűen, kapura törően játszanak. Ez többé-kevésbé meg is valósult, aminek az volt az eredménye, hogy veszélyesen játszottunk és sok gólhelyzetet alakítottunk ki. A folytatásban hasonló felfogásban kell játszanunk, de ezekből a helyzetekből többet kell értékesítenünk. A következő napokban sok mérkőzést játszunk, két hét alatt hatot is, de úgy gondolom, ez nem okozhat nehézséget. Nyáron azért dolgoztunk olyan keményen, hogy az ilyen napokon is a legjobbunkat tudjuk nyújtani. A legfontosabb célunk, hogy ismét elkezdjük gyűjteni a pontokat. Természetesen hétfőn is volt edzésünk, kedden is egy átmozgató tréning, valamint videók alapján is felkészülünk a MAC elleni meccsre. Nem az ellenfél kiléte a legfontosabb, a saját játékunkra kell koncentrálnunk, azt kell tökéletesítenünk. Biztos, hogy kemény, kiélezett meccs lesz, amit meg akarunk nyerni. De ebben a magas színvonalú bajnokságban a legtöbb meccsre ez elmondható.”

mismac

DVTK Jegesmedvék–MAC Újbuda 4-1

   

Miskolci sikerrel zárult a szlovák Extraliga magyar derbije.

A mérkőzést a miskolciak kezdték aktívabban, az első ziccer mégis a MAC előtt adódott, de Szigeti nem talált be, az ellentámadásból pedig Vas veszélyeztetett. Az első emberelőnyét kihasználta a hazai csapat, amikor a 7. percben Galanisz lövése átcsorgott Bálizson és a gólvonalon is (1-0). A következő fór nem sokkal később az újbudai gárdáé volt, de ők nem tudtak élni vele. Teljes létszámban nagyjából egyforma támadóidőt harcoltak ki maguknak a felek, ám gólt a vendégek értek el. A 13. percben Strech kapott remek passzt, egyedül vihette be a korongot a kapu elé, majd közelről mattolta Adorjánt (1-1). A 15. percben Miskolczi ütközte le nagyon keményen Nagy Krisztiánt, aki vérző arccal hagyta el a jeget – az első hírek szerint el is tört az orra –, a vétkes pedig 5+20 perccel mehetett zuhanyozni. Másfél perc múlva azonban Sofron is kiült a büntetőpadra, így jöhetett a 4 a 4 elleni játék, majd amikor ez letelt, Terbócs kapott 2 percet. Helyzetekig eljutottak a csapatok, de az eredmény nem változott.

A második játékrész elején Ritó riogatta Bálizst két lövéssel is. A továbbiakban egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők, a helyzetek, a lövések meg is voltak, és végül ebből a hullámzó játékból a Jegesmedvék jöttek ki jobban. A 26. percben egy 2 az 1 elleni szituációt Ritó fejezett be eredményesen (2-1). A következő időszak a kiállításokról szólt, felváltva kerültek büntetés alá a két csapat tagjai, és ez széttördelte a játékot, hiszen volt 4-3, 4-4 és 5-4-es felállás is. Teljes létszámban a mezőnyjáték vette át a főszerepet, kevesebb lett a komoly lehetőség. Kimaradt egy vendégelőny, majd tovább növelte előnyét a házigazda. Vas kapott egy hosszú passzt a 37. percben és kilőtte a hosszú sarkot (3-1). A lendület vitte tovább a Jegesmedvéket, bő másfél perc múlva Ross oldalról lőtt nagy gólt (4-1).

A harmadik harmadban nem sokat változott a játék képe, mindkét csapat ment előre, de tartósan egyik sem tudott dominálni. Ezt a helyzetet egy miskolci emberelőny írta felül, de a két perc alatt nem rezdültek meg a hálók. A MAC próbálta felpörgetni a játékát, többet is támadtak a következő időszakban, ám nem találták a rést a masszív miskolci védekezésen. A harmad vége felé a játékvezetők kétszer nekiálltak kijavítani a jégben keletkezett hibákat, emiatt hosszabb ideig állt a játék. Az utolsó percekben már kevés izgalmas pillanat adódott, így a Jegesmedvék magabiztosan tartották otthon a három pontot.

Az Extraliga magyar rangadóján a miskolciak szakították meg rossz sorozatukat, míg a MAC negatív szériája tovább tart.

mismac-191022

fotó: Orosz Tamás

Az összpontosításunk és az élességünk nem az igazi

   

Mestermérleg a DVTK Jegesmedvék–MAC Újbuda magyar rangadó után.

Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Úgy gondolom, jól kezdtük a meccset. Agresszívak akartunk lenni, ami sikerült is. Az első 10 percben jók voltunk, amig meg nem szereztük a vezetést. Ezután úgy tűnt, mintha megelégedtünk volna azzal, ahogy a játék folyik. és az ellenfél átvette az irányítást. A második harmadban visszaküzdöttük magunkat, és amint ismét betaláltunk, könnyebb dolgunk lett. Magabiztosabbak lettünk, jobban kiviteleztük a játék apró elemeit. Nem követtünk el nagy hibákat, nem esett le a tempónk egészen a meccs végéig. Minden győzelemnek örülök, amit sikerül megszereznünk. Fontos volt, hogy ezt a meccset megnyerjük, hiszen derbiről beszélünk. Sajnos elvesztettünk néhány játékost. De ennek következtében néhány olyan játékos lépett elő, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Ritó László remek meccset játszott, valamint Vojtkó, Láda és Kiss Patrik is jól jégkorongozott. Boldog vagyok, hogy több jégidőt kaptak, és ezzel élni tudtak.”

Majoross Gergely, MAC Újbuda: “Azért vagyok mérges, mert tudtuk, hogy mire számíthatunk, hogy mi miatt kerülhetünk bajba, ezekre felhívtuk a figyelmet, és mégis rendre hibáztunk ezekben a helyzetekben. Az első harmadban ezt még megúsztuk egy iksszel, de a másodikban továbbra is elkövettük ugyanazokat a hibákat, és akkor el is dőlt a mérkőzés. Az biztos, hogy az összpontosításunk és az élességünk nem az igazi. Lassan reagálunk, lassan döntünk, és közben sokszor rosszul is. Ez most arra elég, amit az elmúlt meccseken láttunk.”

Extraliga, 1411 néző.
Adorján: 97,1%
K
Bálizs: 87,5%
Ross, Vojtkó, Beach, Vas, Részegh
1
Carlisle, Garát, Klempa, Stretch, Sofron
Láda, Vandane, Rodman, Harrison, Beauvillier
2
McNally, Macaulay, Orban Brance, Langkow, Bodó
Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Galanisz, Magosi
3
Pozsgai, Fejes, Kreisz, Pitt, Terbócs
Ritó, Gőz, Farkas M., Lövei, Kiss P.
4
Bugár, Schlekmann, Pápa, Nagy, Szigeti
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:53 MIS PP Galanisz Rodman Ross
1-1 12:12 MÚB Stretch Klempa Sofron
2-1 25:45 MIS Ritó Részegh Galanisz
3-1 36:13 MIS Vas Láda
4-1 37:57 MIS Ross Vojtkó Beach
32 Kapura lövések száma 35
46 Kiállításpercek 12

A Jegesmedvék–MAC rangadó képei

 

Így győzték le a DVTK Jegesmedvék a MAC-ot

 

Megmutatjuk az Extraliga keddi magyar rangadójának a góljait.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum