Huszák Alexandra 5 nap alatt 12 gólt szerzett

 

Hibátlanul zárták a magyar női csapatok az EWHL hét végi fordulóját.

EWHL

A KMH Budapest két nap alatt kétszer is legyőzte a Silesia Brackens név alatt induló lengyel válogatottat. A szombati volt a szorosabb találkozó, akkor hátrányból fordítva 4-2-re nyert Mika Väärälä együttese a Tüskesátorban. A vendégek szereztek vezetést az első harmad felénél, ám Huszák Alexandra három perc múlva egyenlített emberelőnyben, amikor egy kapu mögül visszatett korongot lőtt be. Aztán a felénél újra a lengyeleknél volt az előny, de a 37. percben Kaitlin Lowy egalizált egy szépen végigvitt kettő-egyes helyzetből. A kiegyenlített első két harmad után a harmadik egyértelműen a KMH fölényét hozta, és ez két emberelőnyös gólban nyilvánult meg. A 42. percben Huszák kapásból bombázott a hálóba, majd nyolc perccel később szintén ő volt eredményes remek szólója végén.

Egy nappal később ismét a Tüskesátorban mérkőzött meg a két csapat, de ezúttal papíron a lengyelek számítottak pályaválasztónak. Az első harmadban kétszer annyit lőtt kapura a KMH, de ekkor még nem született gól, aztán a másodikban beindult a henger. A kiváló formában lévő Huszák kezdte a gólgyártást, emberhátrányban lépett ki, és nagyszerű mozdulattal húzta el a korongot a kapus mellett. Aztán Dabasi Réka duplázott három percen belül: előbb a lengyelek rossz cseréjét használta ki közelről, majd éles szögből szerzett szép találatot. Jókai Szilágyi Kinga is feliratkozott a góllövők közé, a 31. percben egy kipattanót vágott be. Itt még nem volt a vége a lengyelek megpróbáltatásainak, másfél percen belül Huszák újra betalált Jókai Szilágyi önzetlen passza után. Az utolsó harmadra is maradt két Huszák-gól: az első egy hihetetlen szólóból, a második Szamosfalvi keresztpassza után kapásból született. A 7-0-s állás már nem változott, noha a végén emberelőnyben még voltak lehetőségei a címvédőnek. A két meccset Huszák 7 góllal és 1 assziszttal zárta, Kiss-Simon Franciska összesen 7 gólpasszt adott.

A másik magyar együttes, a MAC Budapest Marilyn Bolzanóból hozta el a győzelmet. A 12. percben Pintér Hanna szerzett vezetést a vendégeknek, ám erre válaszolt az Eagles a második harmad elején. Aztán két és fél perc után újra a MAC vezetett, Fecske Maja talált be. Az utolsó felvonás eleje gyors gólváltást hozott, másfél percen belül három találat esett, ebből a magyar együttes jött ki jobban. Pintér Hanna másodszor is eredményes volt, majd a hazaiak fórból szépítettek, de Chelsea Ball góljára már nem érkezett válasz, 4-2-re nyert a MAC.

Mindkét magyar együttes hibátlan a sorozatban, a KMH 3, a MAC 4 meccset nyert meg, így a szintén veretlen Ajszulu Almati mögött állnak a tabellán. A KMH-ra idegenbeli túra vár: szombaton a Kärnten Lakers, vasárnap az Olimpija Ljubljana vendége lesz. A MAC az EWHL Supercupban lép jégre, szintén idegenben, a Vienna Sabres ellen.

huszak_TSH1210

fotó: TSH Photó

DEBL

Az osztrák bázisú ligában felemás fordulón vannak túl a magyar együttesek. A KMH Budapest II előbb 3-0-ra legyőzte a DEC Devils Graz együttesét ? Metzler Regina duplázott, Gengeliczky Dorottya is betalált ?, majd vasárnap 6-2-re kikapott a Neuberg Highlanderstől. A magyar csapat 1-0-ra, aztán 2-1-re is vezetett, de az osztrákok bő három perc alatt három gólt szerezve fordítottak a meccs derekán, és az utolsó harmadban még kétszer mattolták Tóth Zsófiát. A KMH góljait Egyedi Noémi és Szelényi Lilien szerezte. A MAC is hasonlóan zárta a hétvégét. A Neuberggel szemben nagyobb különbséggel, 10-0-ra maradt alul, aztán 5-0-ra legyőzte a grazi csapatot. A gólokon Csiszer Sarolt, Csiszer Tímea, Marsl Alexandra, Velcek Milica és Lendvai Kata osztozott.

Szombaton a MAC a Junior Capitals Flyers együtteséhez utazik, míg az FTC a KMH-val csap össze a magyar derbin.

OB I

A KMH kiütéses, 20-0-s sikert aratott az FTC ellen még szerdán. A címvédő legjobbja Huszák Alexandra volt 5 góllal és ugyanennyi gólpasszal. Dabasi Réka 3+5-tel, Szamosfalvi Petra 3+1-gyel, Sarah Steele 2+3-mal zárt. A KMH továbbra is hibátlan a bajnokságban, míg az FTC gól és pont nélkül áll. Kedden fordított pályaválasztással ismét találkozik a két együttes.

U25-ös bajnokság

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapata 5-4-re nyert a DVTK vendégeként. A győztes találat az utolsó percben született Ferik Evelin révén ? előtte már háromszor betalált a csatár. A MAC Marilyn B csapata 3-1-re verte a KSI-t, Tóth Boglárka mesterhármast ünnepelhetett.

Légiósok

A svéd élvonalban Pintér Lili visszatért az SDE együttesébe, és csapata előbb hosszabbításban 2-1-re verte a Linköpinget, majd 3-0-ra kikapott a Djurgardentől. A gárda a hatodik helyen áll.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum