Nem lesz könnyű dolguk a Jegesmedvéknek

   

A HKM Zvolen legutóbbi 7 találkozójából 6-ot megnyert, ráadásul a visszavágás vágya is fűtheti.

Nagyon szép győzelemmel kezdték az idei Extraliga-szezont a DVTK Jegesmedvék, a szeptember 13-ai 2-1 áldozata ráadásul az évek óta abszolút élcsapat Zólyom volt. Tovább árnyalta a képet, hogy a miskolciak első találatát az a Davis Vandane jegyezte, aki egy idénnyel korábban még az ellenfélnél jégkorongozott. A zólyomiaknak a folytatásban is döcögősen alakultak a dolgaik egy ideig, hiszen még két rangadót elveszítettek az elején. A folytatásban viszont nem nagyon ismertek kegyelmet, pontosabban annak megfelelően teljesítettek, ahogyan az kivételesen erős – egy korábbi cikkünkben már részletesebben is elemzett – keretüktől elvárható. Mindennek a következményeként lassan felkapaszkodtak a dobogóra,  jelenleg csak a háromszoros címvédő Besztercebánya és az ex-KHL-es Slovan van előttük. A miskolciak némiképp fordított utat jártak be, a bajnokság első néhány fordulója után listavezetők is voltak, ám utána hullámvölgy következett. 6 meccsből 1 győzelem jött össze szeptember vége óta, aminek értelemszerű folyománya a 8. hely a táblázaton. Mint arról blogunknak adott interjújában a csapat egyik legponterősebb hokisa, Részegh Tamás is beszélt, a cél ezzel együtt sem változott, a miskolci Extraliga-csapat a legjobb hatba szeretne kerülni az alapszakaszban. Ehhez nyilván komoly bravúrokra is szükség lesz. Zólyomban diadalmaskodni a komolynál is komolyabb bravúr lenne. De miért is ne jöhetne össze, ha nemcsak a nyitó fordulóban, hanem – a favoritok elleni idegenbeli meccseket tekintve – például Besztercebányán is összejött?

miszvo

fotó: Orosz Tamás

HKM Zvolen–DVTK Jegesmedvék 2-1

   

Nagy küzdelemben szoros vereséget szenvedett a miskolci Extraliga-csapat.

Jó tempóban kezdődött a mérkőzés, majd a hazaiak elég hamar megszerezték a vezetést. Az 5. percben Bonis lépett ki egy remek átadással a védők között és kilőtte a hosszú felső sarkot (1-0). Kiegyenlített lett a játék, a miskolciaknak is volt jó néhány helyzetük, de Tomek kitűnően védett, egy alkalommal pedig a szerencse is vele volt, amikor Vandane lövése a kapuvasról vágódott ki. Az utolsó perceket megnyomta a Zólyom, sorra alakították ki a helyzeteiket. Már csak 20 másodperc volt hátra, amikor a hazaiak a saját kapujuk elől indítottak villámgyors kontrát, McPherson vitte be korongot a miskolci harmadba, remek keresztpasszal találta meg Bonist, a kanadai támadó kapásból belőtte, Adorján nem ért vissza (2-0).

A második játékrész hozta el a meccs első emberelőnyét, amely a Jegesmedvéké volt a 22. percben, de csak újabb kapuvasig jutottak Magosi révén. A DVTK nagy energiákat mozgósított a szépítés érdekében, de a Zólyom masszívan védekezett, és ha a korong eljutott a kapuig, ott Tomek állta útját. Túl a harmad derekán a Zólyom is felpörgött, három nagy helyzete is volt, egyik sem akadt be. A 35. percben szépítettek a vendégek, egy kipattanó korongot Rodman emelt oldalról az üresen maradt kapuba (2-1). Az első miskolci kiállítást a 39. percben fújták be, Harrison szólóban mehetett el négy az öt ellen, de lövését védte Tomek.

A harmadik harmad áthúzódó hazai emberelőnnyel indult, de eredmény nélkül zárult. Nem sokkal később kimaradt az újabb miskolci fór. A következő percekben nagy küzdelem, de sok hiba jellemezte a játékot mindkét oldalon. A játékrész hátralévő részében a miskolciak támadtak többet, ám Tomek továbbra is fantasztikusan védett. Két és fél perccel a vége előtt a Zólyom edzője kénytelen volt időt kérni, hogy tilos felszabadítás miatt bent ragadt sora pihenni tudjon. Már csak egy perc választotta el a csapatokat a végső dudaszótól, amikor Marcel Rodman is kikérte az idejét, majd levitte Adorjánt, de nem sikerült egyenlíteni.

miszvo

fotó: Orosz Tamás

A végeredménnyel nem lehetek boldog

 

Marcel Rodman vezetőedző így értékelte csapat Zólyom elleni mérkőzését.

“Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, az első egymás elleni meccsünk is nagy csata volt. Ezúttal változtattunk a rendszerünkön, és úgy gondolom, hogy ez sikeres volt, jobbak voltunk az ellenfélnél. Nagyot küzdöttünk, és talán ez volt az első olyan meccs, amin jelentős különbésggel nyertük meg a kapuralövési arányt. A végeredménnyel nem lehetek boldog, de ez egy olyan meccs volt, amire egyértelműen lehet építenünk a jövőben, a játékrendszert és a hozzáállást illetően is.”

Extraliga, 2019. okt. 20., vasárnap.
Holly (Tomek: 97,7%)
K
Adorján: 92,3% (Agárdy)
Lowney, Svarny, Mráz, Spirko, Kelemen
1
Ross, Vojtkó, Rodman, Harrison, Beauvillier
Betker, Corrin, McPherson, Trotter, Bonis
2
Láda, Vandane, Beach, Vas, Részegh
Drgon, Fatul, Thompson, Strauch, Halama M.
3
Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Galanisz, Magosi
Tibensky, Maier, Marcinek, Kolenic, Petrás
4
Ritó, Gőz, Farkas, Lövei, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:31 ZVO Bonis McPherson Corrin
2-0 19:40 ZVO Bonis McPherson Trotter
2-1 34:28 MIS Rodman Beauvillier Harrison
26 Kapura lövések száma 44
14 Kiállításpercek 2

A Zólyom–DVTK Jegesmedvék összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum