A Gyergyó ellen menetelhet tovább a DAB

   

A harmadik és a hatodik meccsel Dunaújvárosban, egy győzelemmel mindkét csapat sokat nyerhetne.

Fontos mérkőzést húztak be az Acélbikák pénteken, hiába szerezte meg a vezetést az Újpest, szívós munkával sikerült egyenlíteniük, majd a vezetést is átvették, a végén pedig egy üres kapura elért találattal biztosították be a győzelmet. A felforgatott DAB-sorok jól működnek, Somogyi Balázs kétszer is betalált, mindkétszer Keegan Dansereau passzából, a mérkőzést eldöntő gólt pedig Silló Arnold érte el a második sorból.

A DAB-nak így már 24 pontja van, ezzel visszaelőzte a Brassót a harmadik helyen, és célba veheti a Kontinentális Kupában érdekelt másik Erste Liga-csapatot, a címvédő FTC-Telekomot, amelynek két meccsel többet játszva 5 pont az előnye egyelőre. Ehhez azt a Gyergyói HK-t kellene legyőzni szombaton, amely szintén nyerni tudott előzőleg, mégpedig a Hokiklub Budapest otthonában. Annak a csatának a hőse a csapat 35 éves svéd légiósa, Andreas Valdix volt, aki két gólja mellett egyet előkészített, és már a második hárompontos meccsét produkálta.

A Gyergyó a hatodik helyen áll, és nyilván szeretne mielőbb csatlakozni a legalább húszpontos csapatok táborához, annál inkább, mert a 7. UTE a botladozása ellenére komoly veszélyt jelent. Ha azonban sikerülne három pontot elhozniuk az acélvárosból a székelyeknek, azzal lélegzethez jutnának egy darabig. A két csapat már játszott egymással Dunaújvárosban még a második fordulóban, akkor az első 10 percben eldőlt a mérkőzés, a DAB ezalatt négyszer is betalált.

dabgye-20190915

Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK 3-0

   

A DAB megközelítette az Erste Liga-tabella második helyén álló FTC-Telekomot, vesztett pontok tekintetében jobban is állnak az újvárosiak.

A két csapat nagy meccset játszott, a Gyergyó abszolút egyenlő ellenfele volt a házigazdának. Kiválóan védtek a kapusok, sokáig nem is született gól, a mérkőzés felénél kettős fórban kotorta be az elsőt Turcotte. A második találat furcsa körülmények között született, a gyergyói kapu előtt Sára és Dansereau akadt össze,  a bekk a jégre zuhant, a csatár megkapta a korongot és belőtte. Sára vért köpött, ápolásra szorult, a gólt megadták, 2-0 az 52. percben. A teljes képhez tartozik, hogy a Gyergyó védője rövidesen vissza tudott térni. A nyitott kérdések az 58. percben dőltek el, a GYHK a lehető legrosszabb ütemben vitte le a kapust, Turcotte egyedül léphetett ki a koronggal, 3-0. A DAB a harmadik győzelmét aratta sorozatban, és immár 27 pontja van, a Gyergyó értelemszerűen maradt a hatodik helyen.

dabgyhk

fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

Keményen megdolgoztunk ezért a győzelemért

   

Vezetőedzők a Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK mérkőzésről.

Miroslav Ihnacak, DAB: “Kiegyenlített erők harcát hozta a mérkőzés, nagyon jól védekeztünk és a kapusunk is remek napot fogott ki. Keményen megdolgoztunk ezért a győzelemért, jár a gratuláció a srácoknak!”

Malcolm Cameron, Gyergyói HK: “Két harmadon keresztül veszélyesebben játszottunk a hazaiaknál, sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de lőtt gól nélkül sehol nem lehet meccset nyerni. Az akarással nem volt gond, de az ellenfél kapuja előtt rossz döntéseket hoztunk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Horváth, Árkovics.
Hughson: 100% (Pinczés B.)
K
Cooke: 93,9% (Ruczuj)
Kovács B., Vuorijarvi, Dansereau, Mazurek, Somogyi B.
1
Ferencz Csibi, Raszulov, Antal, Tendler, Valdix
Baker, Lendák, Silló, Azari, Turcotte
2
Góga, Kozma, Csergő, Pesztunov, Vorobjov
Dósa, Hruby, Gulácsi, Tamás, Németh
3
Lescovs, Nagy, Elekes Darabont, Daradics, Sára
Ráduly, Wéninger, Gebei, Subotic, Somogyi N.
4
Orbán, Barabás, Benedek, Péter
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Hamell Christopher, Hammes Christopher Daniel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 30:08 DAB PP2 Turcotte Dansereau
2-0 51:22 DAB Dansereau Somogyi B. Mazurek
3-0 57:57 DAB EN Turcotte Baker
34 Kapura lövések száma 46
4 Kiállításpercek 6

A második gól után hosszasan tanácskoztak a bírók

 

A Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum