Utolérheti a Titánokat a Schiller-Vasas

   

Ehhez nem kell mást tennie, mint nyerni Székesfehérváron. Ami persze korántsem egyszerű feledat.

A két utánpótlásműhely, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a Vasas között komoly szakmai rivalizálás van, és a tétet csak emeli, hogy fiatal felnőttcsapataik jelenleg az Erste Ligában is közvetlen riválisai is egymásnak. A két gárda idei első találkozóját a Titánok nyerték Káposztásmegyeren, a Vasast a visszavágás vágya is fűtheti a szombati alsóházi rangadó előtt.

A fehérvári és a piros-kék fiatalok is kemény ellenféllel szemben léptek pályára pénteken. A fehérváriak a listavezető Csíkszeredát fogadták, és sikerült is ráijeszteniük ellenfelükre, miután az első harmadban 2-0-ra elhúztak. A következő két harmadra azonban összekapta magát a Sportklub, és végül simán nyert. A Schiller-Vasas HC Debrecenbe utazott, ahol kétgólos hátrányból állt fel, ám ezen a mérkőzésen is érvényesült a papírforma később.

Most egymás ellen játszanak Ladányi Balázs és Kiss Dávid tanítványai, és roppant izgalmas mérkőzésre van kilátás. A Vasas tartja magát az eredeti koncepcióhoz, kizárólag fiatal magyar játékosokból építkezik. Ennek a második évre látható eredményei vannak. A Fehérvár nem mondott le a légiósok használatáról, de nincsenek sokan a külföldiek ott sem, viszont a magyar magban történtek olyan változások, amelyek miatt egyelőre gyengébben mennek, mint az előző idényben. Ennek következtében a Titánok a 8. helyen állnak 11 ponttal, mögöttük egy hellyel van lemaradva a Schiller-Vasas 8 egységgel. 3 pont tehát a különbség mind9ssze, ráadásul a Titánok két találkozóval többön vannak túl. A fehérváriaknak volt egy 3 meccses győzelmi sorozatuk október elején, azóta azonban 3 vereséget szenvedtek el egymás után, így ha nem térnek most vissza a győzelmek útjára, akkor könnyen lejjebb csúszhatnak a táblázaton.

vastit-191006

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 4-2

   

Mínusz kettőről fordított Kiss Dávid együttese, így nem engedte felzárkózni Ladányi Balázs csapatát.

Nem indult öldöklő iramban az Erste Liga két legfiatalabb csapatának összecsapása. A lassú tempó ráadásul sok pontatlan átadást is hozott. A játékrész derekára elérték az üzemi hőmérsékletet a felek, élvezhetőbbé vált a mérkőzés. A 9. percben Szabó Bence távolija és Zion közelije tornáztatta meg Ságit. A másik oldalon Márton tesztelte Usnikot, a Titánok színeiben az első felnőtt mérkőzését játszó szlovén utánpótlás-válogatott hálóőr is magabiztos volt. A 15. percben vezetést szereztek az angyalföldiek: Inglis középről, a kék vonalról lőtt kapura, a megpattanó korong becsapta a kapust (0-1). A gól után sokkal agilisabbá váltak a csapatok, több volt a test-test elleni játék. Horváth Milán hatalmas bodicseket osztott ki Csikinek, aki az ütközés után nehezen találta a kispadra vezető utat. Fliszár megduplázhatta volna a vendégelőnyt, ez a helyzet még kimaradt. Egy percre rá Bödök szép csellel becsapta őrzőjét, az alapvonalról visszatett korongját Schmál kapásból zúdította a hálóba (0-2). A hajrában Zion szépíthetett volna, lövése a vasat csípte. Az első harmadot két góllal elvitte a Vasas.

Császár büntetése áthúzódott a középső harmadra, a kiállítás leteltekor Usnik kétszer is nagyot védett. Maradtak a jégen a speciális egységek, ezúttal a Titánok kerültek létszámfölénybe. Nyögvenyelősen indult az emberelőny, nehezen álltak fel a hazaiak. A 24. percben elcsúszott a fővárosiak védekezése, Dézsi maradt üresen és a hálóba bombázott (2-1). Öt az öt ellen is támadásban maradtak a fehérváriak, nagy volt a forgalom Sági kapuja előtt. A fölény újabb emberfórt kamatozott, ami meghozta az egyenlítést. A 27. percben Mangone közelebb lopta magát, majd a kapuba lőtt (2-2). Elcserélték magukat a Titánok, továbbra is népszerű hely maradt a büntetőpad. Kijöttek a szorításból az angyalföldiek, de a vezetést nem tudták visszavenni. A harmad második fele kiállításmentesen telt. Ez jó hatással volt a játékra, sokkal magasabb fordulatszámon hokiztak a csapatok. Helyzetek is akadtak bőven, de Usnik és Sági lehúzták a rolót. Több Vasas-lehetőség után az utolsó percben Almási lépett ki, ez is kimaradt. Döntetlen állásnál vonulhattak pihenőre a játékosok.

Gyors hazai góllal indult a záró harmad. A 42. percben Dézsi odavarázsolta a korongot a szélről berobbanó Szabó Bence elé, Ságinak esélye sem volt átérni a lövésre (3-2). Kemény küzdelem folyt a korongokért. A 47. percben Nagy Ákos csapott le egy kipattanóra, de melléhúzta a ziccert, pedig a Vasas kapusa már verve volt. Egy perccel később gólt hozott a Titánok fölénye: Mangone tört be a harmadba, egy csellel lerázta védőjét, majd a rövidbe zúdította a pakkot (4-2). Az utolsó felvonásban egyértelműen jobbak voltak a Titánok, közelebb jártak az ötödik gólhoz, mint a Vasas a harmadikhoz. McCutcheon kiállítása még fordíthatott volna a meccs menetén, de a Ladányi-csapat nem tudta kihasználni az emberelőnyt. Az 57. percben Mihály és Inglis ledobták a kesztyűket, de a játékvezetők gyorsan elejét vették a bunyónak. A hajrában Kováts Máté kisbüntetése a kapuslehozatalt is meghiúsította, az utolsó másodperceket lepörgették a fehérváriak. Az eddig 3 pontos különbség ezzel 6-ra nőtt a két csapat között.

titvas

fotó: Fehérvári Titánok

Rohangáltunk, mint a fejetlen csirkék

   

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője értékelte a két csapat meccsét.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 204 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Horváth, Kedves.
Usnik: 94,3% (Gyenes)
K
Sági: 87,9% (Szeles Martin)
Horváth M., Imre, Balogh, Mihály, Zion
1
Inglis, Bukor, Szlama, Bödök, Schmál
Szabó B., Kiss, Dézsi, Péter, Campbell
2
Tornyai, Surányi, Páterka, Szalma, Fliszár
Mangone, McCutcheon, Nagy A., Madácsi, Császár
3
Hetényi, Kováts, Márton, Csiki, Czakó
Erdély, Almási, Búzás, Vincze
4
Farkas, Rafaj, Székely-Mádai, Turbucz
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:48 VAS Inglis Székely-Mádai Szlama
0-2 16:58 VAS Schmál Bödök Hetényi
1-2 23:27 FHA PP Dézsi Campbell Péter
2-2 26:41 FHA PP Mangone Zion
3-2 41:03 FHA Szabó B. Péter Dézsi
4-2 47:42 FHA Mangone Campbell Zion
33 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 6

A Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum