Tényleg sikerült elkapnom a fonalat, a gólok is jöttek

 

A miskolci Extraliga-csapat húzóemberévé vált Részegh Tamás, aki szinte azonnal alkalmazkodni tudott a magasabb elvárásokhoz.

A 22 éves Részegh Tamás egy kitűnő Erste Liga-szezon után szerződött nyáron Csíkszeredából a DVTK Jegesmedvékhez. A fiatal csatár nem ijedt meg a más típusú kihívásoktól, 12 mérkőzésen 5-5 gólnál és asszisztnál tart, ezzel csapata második-harmadik legjobb pontszerzője. ?Már az augusztus eleji edzések jóval nagyobb tempóban zajlottak, mint amihez eddig hozzászoktam, majd jöttek a felkészülési mérkőzések, ahol ugyanez volt a helyzet ? kezdte blogunknak a játékos. ? A felkészülésünk jól sikerült, ez segített engem is abban, hogy felvegyem a liga sebességét. Ahogy haladtunk meccsről meccsre, úgy éreztem egyre inkább, hogy megtalálom a helyem, tényleg sikerült elkapnom a fonalat, és már a gólok is jöttek.?

Pedig eleinte nem tűnt ez villámkarriernek, hiszen a csapatban nagyon sok rutinos válogatott játékos és kiváló pedigréjű légiós van. ?Valóban, a negyedik sorban kezdtem a felkészülési időszakban, ám maximális erőbedobással dolgoztam az edzéseken, hogy több jégidőhöz jussak. Amikor Mathieu Tousignant megsérült, az addigi teljesítményem alapján Marcel Rodman vezetőedző engem tett a helyére, és ezzel a lehetőséggel szerencsére tudtam élni. Elnyertem a bizalmát, egyre előrébb kerülhettem, ez tovább segített abban, hogy még eredményesebb legyek.?

reszegh4

fotó: Orosz Tamás

A miskolci szurkolók hamar a szívükbe zárták a székely támadót, amikor a felkészülési meccseken látványos módon értékesítette sorban a büntetőket. ?Ez egy érdekes történet, ugyanis az elmúlt 5-6 évben egyetlen rávezetést sem tudtam belőni. Augusztusban az egyik edzésen volt egy büntetőlövő verseny, amelyen kipróbáltam egy újfajta révezetést, ami bejött, és a házi viadalt megnyertem. A felkészülési mérkőzéseken az edzőnk az elsők közé jelölt a büntetőknél, és sorra gólra is tudtam váltani ezeket, így azóta többször is bekerültem a végrehajtók közé, ha úgy hozta a helyzet. Remélem, sikerül minél többet értékesítenem a jövőben is, ha erre kerül a sor.?

Sokan elmondták már, hogy milyen szintlépést jelent az Erste Ligából a szlovák topbajnokságba kerülni, és ezt Részegh Tamás is megtapasztalta. ?A legnagyobb különbség, hogy itt a 12 ellenfél közül egyik ellen sem lehet biztosra menni. Az Erste Ligában voltak kötelező győzelmek, nagyobb arányú sikerek, amelyeken kicsit tartalékolva is lehetett nyerni. A szlovák bajnokságban ez fel sem merülhet, egyetlen ellenfél ellen sem lehet kiengedni fél percre sem, mert azonnal büntetik. Ennek megfelelően nagyon szoros a bajnokság, ha nyersz néhány mérkőzést, akkor az élbolyba kerülsz, ha kikapsz többször egymás után, akkor gyorsan visszacsúszol. Jelentős különbség, hogy itt az ellenfeleknél nagyon komoly múlttal, akár NHL-karrierrel rendelkező játékosok szerepelnek, akik nagyban hozzájárulnak a liga magas színvonalához. Meg kellett azt is szokni, hogy jó néhány csapatban kifejezetten nagy termetű hátvédek állják az utunkat, ellenük nehezebb megoldani például az egy-egy elleni helyzeteket. A sebességet pedig nem akarom már ragozni, azt sokan elmondták előttem.?

A miskolci csapat teljesítménye kicsit hektikus, hiszen jól kezdtek, ám az utóbbi időben nem ment annyira a játék, legutóbbi hat meccsükből csak egyet nyertek meg. ?Valóban kisebb hullámvölgyben vagyunk, pedig a bajnokság eleje jól indult számunkra, álltunk a tabella élén is. Az utóbbi mérkőzések egy kivétellel nem úgy sikerültek, ahogy vártuk, de biztos vagyok benne, hogy kilábalunk ebből is. A célunk nem változott: az első hatba kerülni, hogy biztosan a rájátszás résztvevői lehessünk.?

Részegh Tamás a romániai válogatottban is remekül teljesít, a tavaszi divízió 1/B csoportos világbajnokság megnyeréséből 5 mérkőzésen 3 ponttal, 1 góllal és 2 gólpasszal vette ki a részét. A jövő évi vb-n Magyarországgal is szembekerül a székelyekre építő gárda. ?Ezen még keveset gondolkodtam, hiszen messze van, de abban biztos vagyok, hogy érzelmileg nagyon furcsa lesz Magyarország ellen játszani. Fogalmam sincs, mit érzek majd, ezt ott fogom megtapasztalni. Ám azt is tudom, hogy az érzelmeket félre kell tenni a hokiban, a játékra kell koncentrálni, ez a feladatunk. Tisztában vagyok vele, hogy azon a meccsen nem Románia lesz az esélyes, de a legutóbbi vb-n sem mi voltunk azok, alázatos és jó játékkal mégis megvertünk mindenkit, és feljutottunk. Egyébként az is előfordulhat, hogy hamarabb is találkozunk: ha az olimpiai selejtező első körét megnyerjük, akkor a nottinghami második körben összekerülünk Magyarországgal. De ez tényleg a jövő zenéje, egyelőre arra koncentrálok, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak Miskolcon.?

reszegh3

fotó: Bán Olivér

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum