Hetényi Zoltán a hét játékosa az Erste Ligában

 

A DEAC kapusa a Hokiklubtól 3 gólt kapott, a Titánoktól egyet sem, jó formáját hosszabb ideje őrzi, így érdemelte ki az elismerést.

Hetényi Zoltán miként tavaly, úgy idén is a debreceni sikerek egyik első számú kovácsa. A rutinos hálóőr a szezon előrehaladtával egyre jobban belejön – avagy összeszokik a jelentősen kicserélődött DEAC-védelemmel –, amit a számok is bizonyítanak: utóbbi három találkozójából két alkalommal is shutoutot csinált, és immár 93,5 százalékon áll, ami holtversenyes második helyet jelent az Erste Liga-rangsorban. Hozzá kell tenni ehhez, hogy az első góltalan meccsét az előzőleg veretlen Csíkszeredai Sportklub otthonában hozta össze, valamint azt azt is, hogy eddig csapata mind a 11 találkozóját végigvédte.

“A sportban nem lehet lenézni senkit, mert azt csúnyán megbüntetik, de valóban látszik minden csapat előrelépése – mondta Hetényi Zoltán a ligahonlapon az elismerés alkalmából publikált interjúban a bajnokság idei szezonjáról. – Nekünk, játékosoknak az a fontos, hogy minden meccs kiélezett legyen, mert akkor lehet fejlődni, a fiataloknak továbblépni. Örülök, hogy a magyar liga is fejlődik, és versenyhelyzetre kényszeríti az ide érkező légiósokat. Egyre jobb és jobb csapatok vannak, és az is szép és örömteli, hogy némely együttes a fiatalokra alapoz, hiszen a felnőttválogatott számára fontos a komoly utánpótlásbázis. Ők a felnőttek ellen mutathatják meg igazán, hogy mire képesek. Így lehet építkezni.”

A beszélgetést teljes egészében ide kattintva tudják elolvasni.

hetenyihetjatekosa

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk