Péter Donát 5+1 pontot csinált egy mérkőzésen

 

A magyar DNL-játékos hihetetlen teljesítményt nyújtva csapata mind a 6 góljából kivette a részét.

Igazi Péter Donát-show-t hozott a hétvégi német juniorbajnoki forduló. Az Augsburg kétszer fogadta az utolsó Krefeldet, az első meccsen 4-2-re győztek, ekkor Péter két gólt lőtt, köztük a győztes találatot. Aki azt gondolta, hogy ezt a teljesítményt nem lehet megfejelni, az tévedett: a magyar csatár másnap 4 gólt lőtt és kiosztott egy gólpasszt, majd mivel a rendes játékidő 5-5-ös döntetlennel zárult, a hosszabbításban – az ötödik góljával – eldöntötte az összecsapást. Péter Donát a két meccsen 8 pontot termelt, 12 forduló után 2 pont/meccs az átlaga, a góllövőlistát holtversenyben vezeti. Az Eisbären Berlin otthon kapott ki kétszer is a listavezető Mannheimtől. A fővárosiak előbb 2-0-ra, majd 4-2-re maradtak alul. Kánya Tamás a második mérkőzésen gólpasszos volt, továbbra is tartja a pont/meccses átlagot. A Berlin ötödik, az Augsburg hatodik a tabellán.

Két idegenbeli sikerrel zárta a múlt hetet a GCK Lions. A Kloten otthonában 6-3-ra, a Zug vendégeként hosszabbításban 3-2-re győztek. Révész Marcell az első meccsen 2, a másodikon 1 gólpasszt adott, a második bekkpárban hétről hétre szereplő Falus Ádám nem szerzett pontot. Szembetűnő, hogy Falus védő létére 12 mérkőzést követően csupán 2 perc kiállítással áll. A Biel büntetőkkel verte az SCL Young Tigerst 4-3-ra, míg a Genéve otthonában 2-0-ra alulmaradtak. Az első soros Ortenszky Tamás kettős emberelőnyben gólpasszt adott a győztes meccsen, miközben továbbra is 0 kiállítás áll a neve mellett. A GCK második, a Biel tizedik.

A finn ifjúsági ligában (B-nuorten SM-sarja) a KooKoo előbb 3-1-re kikapott az Ilves vendégeként, majd 4-1-re verte a HPK-t. A győztes meccsen Varga Balázs kezdte meg a gólgyártást, 11 meccset követően 4 pontos.

A szlovák juniorbajnokságban a Dukla Trencin otthon verte 4-0-ra a Martin és 3-1-re a Zsolna együttesét. Sárdi Máté játszott, pontot nem szerzett.

A svéd U20 Elit déli divíziójában a Boräs 2-1-re verte a Tingsrydet, majd 3-2-re kikapott a Kungälvs vendégeként. Kozma Dávid mindkét meccsen 1-1 gólpasszt jegyzett. A Jakabfy fivérekkel felálló Halmstad 4-3-ra legyőzte mind az Oskarshamnt, mind a Troja/Ljungbyt. A Boräs harmadik, a Halmstad negyedik. A keleti divízióban a Wings az Almtunától (2-4) és a Tranebergtől (3-6) is kikapott hazai pályán. Kemény Patrik nem szerzett pontot. A Wings negyedik.

Az osztrák EBYSL-ben az Okanagan az Innsbruck vendégeként 4-0-ra kikapott, majd hazai jégen a Steiermarkot 4-3-ra legyűrte. Kóczán János a második mérkőzésen játszott, Komáromy Botond egyikre sem öltözött be. Az Okanagan vezeti csoportját.

Nem sikerült jól a múlt heti showcase az NCDC-s Northern Cyclones számára, három szoros vereséggel távozhattak New Jerseyből. Seregély Máté végig játszott, pontot nem szerzett. A USPHL Premierben a South Shore Kings két idegenbeli vereséget könyvelhetett el a Islanders Hockey Club (3-5) és a Springfield Pics (2-3) ellenében. Mesterházy Bálinton nem múlt semmi, az első mérkőzésen gólpasszt, a másodikon a harmadik harmad közepén egyenlítő gólt szerzett, a Springfield végül az utolsó percben ütötte a győztes találatot. Kovács Dávid az első mérkőzésen védett, 35 lövésből 5 gólt kapott. A Florida Eels tovább folytatta győzelmi sorozatát, zsinórban 5 sikernél tartanak. A hétvégén a Florida Junior Bladest verték meg kétszer, előbb hosszabbításban 4-3-ra, majd 8-2-re. Tóth Keve játszott, pontot nem szerzett. A Junior Bruins is showcase-en vett részt, 4 mérkőzésből kettőt nyertek, kettőt vesztettek Szekeres Tamásék. A magyar csatár egy gólt lőtt és egy gólpasszt adott a hétvégén, így 9 mérkőzés után 5 pontos.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk