Nincs rosszabb az Ottawa Senators tulajdonosánál

 

Eugene Melnyk nem csupán az NHL-ben, hanem az összees major sportágat figyelembe véve vívta ki ezt a kétes dicsőséget.

Az öt nagy tengerentúli profi ligában (NHL, NFL, NBA, MLB, MLS) jó néhány olyan tulajdonos van, akiket az egyes csapatok saját szurkolói is kifejezetten utálnak. Ilyen a Washington Redskinst birtokló Dan Snyder, a New York Knickst uraló James Dolan vagy a minket leginkább érdeklő Eugene Melnyk is. A fent nevezett urak arról híresek, hogy az eredményekkel és a drukkerekkel nem nagyon törődnek, számukra csak az a fontos, hogy csilingeljen a kassza. Az sem érdekli őket, hogy ha az ehhez vezető úton ki kell árusítani a csapatot, vagy népszerűtlennél népszerűtlenebb intézkedéseket kell hozniuk a haszon érdekében.

Ezekről a tulajdonosokról csinált most egy listát a The Ringer sportportál, és ennek az élére került Eugene Melnyk, az Ottawa Senators tulajdonosa. A 60 éves üzletember 2003-ban vásárolta meg a kanadai klubot, akkor aprópénznek számító 92 millió dollárért. Azóta a franchise értéke több mint négyszeresére nőtt, jelenleg 370 millióra taksálják, csakhogy nem feltétlenül Melnyk érdeme. A tulajdonos zsugoriságáról, kapzsiságáról, botrányairól és kétes üzleti ügyeiről hírhedt, ami kihatással volt és van klubja életére is. Melnyk vezetési stílusából nemcsak a játékosok, hanem a szurkolók is teljesen kiábrándultak az elmúlt másfél évtizedben. Az egyik leghíresebb eset az volt, amikor egy taxiban a Senators játékosai ekézték saját főnöküket arról, hogy milyen ember. A beszélgetésről kiszivárgott egy videó a sofőrnek köszönhetően.

A tulajdonos az elmúlt évtizedben sorra árusította ki a legjobb játékosokat a pénzszerzés érdekében, amivel teljesen elvesztette a Senators híveinek támogatását. Uralkodása alatt olyan játékosoktól vált meg, mint Erik Karlsson, Daniel Alfredsson, Mark Stone, Zdeno Chara vagy Mika Zibenajad. De elég csak azt felidézni, hogy hogyan állt fel 2017-ben a Stanley Kupa döntőjéről éppcsak lemaradó gárda, és azóta hová kerültek az alábbi húzóemberek: Mike Hoffman (Florida), Kyle Turris (Nashville), Mark Stone (Vegas), Ryan Dzingel (Carolina), Derrick Brassard (NY Islanders), Erik Karlsson (San José), Codi Ceci (Toronto). És akkor nem említettük a Dion Phaneuf, Chris Neil, Chris Kelly, Alex Burrows négyest, akik vagy visszavonultak, vagy csapat nélkül állnak.

sens

A kiárusítás mellett Melnyk tovább növelte népszerűtlenségét azzal, hogy egyre többször lengette be a csapat elköltöztetését. Az ok természetesen az volt, hogy új csarnokot szeretett volna, de a képtelen volt dűlőre jutni a városvezetéssel. Houston vagy Quebec tárt karokkal fogadná a franchise-t, így a szurkolók rémülten reagálnak az ilyen hírekre. Melnyk és a drukkereke között ezek után teljesen elmérgesedett a helyzet. A háborúskodás oda vezetett, hogy a Senators szurkolói elkezdték bojkottálni a mérkőzéseket, aminek köszönhetően az átlagnézőszám soha nem látott mélységbe zuhant. A 2018/19-es szezon idején 14,5 ezer néző volt átlagosan a Senators meccsein, ami a klub történetének legalacsonyabb átlaga. A rajongók gyűjtést szerveztek és fizetett hirdetéseket adtak fel, amiben felszólították Melnyket a távozásra. Neki persze esze ágában sincs menni vagy eladni a klubot. Nem lehet tudni, hogy mi a konkrét terve, vagy meddig akarja ezt csinálni, de a Sens helyzete jelenleg annyira kilátástalan, hogy idei beharangozónkban tőlünk sem futotta többre egy fél mondatnál a klub esélyeivel kapcsolatban.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum