Véget vetne vereségsorozatának a DAB

   

Néhány napja még azt mondtuk volna az Acélbikák Hokiklub elleni hazai meccsére, hogy országos egyes. Ám azóta történt ez-az.

A Dunaújvárosi Acélbikák a tavalyi rettenetes szezont követően szenzációsan kezdték az ideit: hat győzelmet arattak egymás után, sokáig az egyetlen 100 százalékos csapat voltak az Erste Ligában, legyőzték a címvédő FTC-Telekomot is. Az első két sor és az első számú kapus – Garrett Hughson – varázsolt, leginkább az volt a kérdés, meddig bírják a saját maguk által diktált tempót. A lendület az első erdélyi túra feléig tartott ki, a Sportklubot még nagy csatára kényszerítették – noha így is elveszítették veretlenségüket –, Brassóban viszont durván beleszaladtak a késbe. Utána jött a Corona elleni visszavágó – 8 nap pihenő után, amit aligha pihenéssel, inkább munkával tölthettek –, de a visszavágás nem adatott meg, a vendégek megérdemelten vitték el a pontokat, ráadásul egy-két újvárosi játékos az idegeinek sem tudott parancsolni a jégen.

A Hokiklub Budapest másmilyen pályát futott be. Gröschl Tamás csapata bravúros győzelemmel kezdett Újpesten, majd 9 vereséget szenvedett egymás után – volt közte egy pontszerzés is Gyergyóban –, végül ismét meglett a 3 pontos siker. A HKB áldozata ugyanaz a Brassó lett – először nyertek hazai jégen Satekék –, amely egy nappal később diadalmaskodni tudott Dunaújvárosban. A történethez hozzátartozik, hogy a Hokiklub az FTC-Telekom és a Sportklub ellenieket leszámítva rendre szoros meccseket játszott korábban is, de mivel a góllövéssel hadilábon állt, akkor sem nyerhetett, amikor csupán kettőket kapott. A legutóbbi hétvégén ez megváltozott: a DEAC-nak már hármat ütöttek Szűcs Istvánék, majd a Brassónak egyenesen ötöt, így persze, hogy meglett a három pont. Érdekességként megemlíthető, hogy a MAC-os fiatalok egyelőre nem tudnak sokat hozzátenni a csapat eredményességéhez, egyedül az elejétől az Erste Ligában játszó Lőczi Árpád villog, aki már 5 gólos, és Szűcs Istvánnal párban első a házi listán. Nem hozza ugyanakkor tavalyi önmagát Michal Satek és Szappanos Dávid, előbbinek nulla gólja és 6 asszisztja van, utóbbi 1+3-mal áll. Ez nyilván kevés, ha a Hokiklub a rájátszásra pályázik. Márpedig elvben azt teszi, erre utal, hogy a Brassó-meccs előtt “suttyomban” leigazoltak két ígéretes finnt is.

A képlet ma viszonylag egyszerű: a DAB egészen biztosan ki akar jönni 3 meccses vereségsorozatából – ami az 5. helyig vetette vissza, igaz, jóval kevesebb meccset játszott, mint közvetlen riválisai –, és ezt a ligautolsó ellen majdhogynem kötelező lenne meg is tennie. A másik oldalról: a megerősített Hokiklub garantáltan nem feltartott kézzel fog jégre menni Újvárosban sem, főként úgy, hogy egy győzelemmel máris előrébb lépne a táblázaton. Mindebből nem nagyon jöhet ki más, mint egy parázs Erste Liga-mérkőzés.

dabhkb

fotó: DAB

Dunaújvárosi Acélbikák–Hokiklub Budapest 4-2

   

Egyszer vezetett, egyszer egyenlített a vendégcsapat, ám az újvárosiak otthon tartották a három pontot.

A Brassó ellen duplázó Pihlqvist szerzett vezetést a Hokiklubnak kipattanóból, amire nagy lövéssel válaszolt Silló Arnold, 1-1 a 7. percben. A nyitó harmad végén Kovács Bronson Zoltán szinte azonnal kihasznált egy emberelőnyt, 2-1-nél mehettek pihenni a felek. Az újabb találatra a második menet feléig kellett várni, ekkor a HKB idei ügyeletes gólvágója, Szűcs István volt eredményes, 2-2. A 38. percben ismét a DAB volt határozott, öt a négy elleni játékban Silló tuszkolta be valahogy a pakkot Sylves kapujába, 3-2. A negyediket már az utolsó felvonásban szerezte a harmadik soros Tamás István. A végén három kiállítást is összeszedett az Újváros egymás után, a Hokiklub pedig ezek alatt legalább öt percen át kapus nélkül támadott hat a négyre, ám a rengeteg lehetőség ellenére újabb gól egyik oldalon sem született. Az Acélbikák megtörték 3 meccses vereségsorozatukat, és visszaelőzték a DEAC-ot, a fővárosiak maradtak a tizedik helyen.

dabhkb

fotó: DAB

Több volt ebben, mint amit az eredmény mutat

 

Miroslav Ihnacak, a DAB és Gröschl Tamás, a Hokiklub Budapest vezetőedzője nyilatkozott a két csapat összecsapásáról.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 200 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Pálkövi, Molnár.
Hughson: 95,2% (Pinczés B.)
K
Sylves: 91,7% (Kiss)
Kovács B., Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek
1
Berry-Lamontagna, Lakatos, Pihlqvist, Szűcs, Sátek
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
2
Hovinen, Lévai, Lőczi, Koski, Petres
Dósa, Hruby, Subotic, Tamás, Németh P.
3
Fejes, Reiter, Albert, Németh Á., Szappanos
Ráduly, Wéninger, Gebei, Gulácsi
4
Bán, Horváth, Kreisz, Izsák, Kedves
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Gröschl Tamás, Suoraniemi Niko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:23 HKB Pihlqvist Fejes Sátek
1-1 06:48 DAB Silló Turcotte Somogyi B.
2-1 18:35 DAB PP Kovács B. Mazurek
2-2 31:12 HKB Szűcs Sátek Lévai
3-2 37:50 DAB PP Kovács B. Vuorijarvi Dansereau
4-2 44:42 DAB Tamás Azari Hruby
48 Kapura lövések száma 42
14 Kiállításpercek 14

Emberelőnyös gól három másodperc alatt

   

A Dunaújvárosi Acélbikák–Hokiklub Budapest összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum