Mindenképpen vissza kell találnunk a helyes útra

   

A magyar EBEL-csapat az idén eddig szintén nem túl acélos Bolzano ellen vethet véget ötmeccses vereségsorozatának.

A jó hír az, hogy a Hydro Fehérvár AV9 ismét saját jégen játszik. A legutóbbi 5 meccsből 3-at idegenben kellett megvívniuk a mieinknek, és ezeket kivétel nélkül simán elveszítették. Értelemszerűen a közbeeső két hazait is a Graz és a Znojmo ellen, de előbbi legalább még szoros volt. Főleg hátul ment tönkre valami a Volánnál, de hogy pontosan mi, azt nem mi fogjuk megfejteni, ez a hozzáértők dolga. Hannu Järvenpää és Antti Karhula az előző szezonban bebizonyították, hogy kiváló szakemberek, így bízunk benne, hogy előbb-utóbb most is elkészül a gyógyír a bajokra. Ami tény, az annyi, hogy a Fehérvár kapta eddig a legtöbb gólt az EBEL-ben, szám szerint 36-ot, pontosan kétszer annyit, mint amennyit lőtt. Voltaképpen az előrejáték sem működik, Andrew Yogan, a legjobb pontszerző is csak 7 egységnél tart, a legjobb magyarok pedig egyszerűen beragadtak. Erdély Csanádnak 1 árva asszisztja van, Szabó Dánielnek pontja sincs, Stipsicz Bencének a 2 asszisztja mellé –11-es a plusz-mínusz mutatója. Nagyon úgy tűnik, hogy a csapat Finnországba távozott – és ott is pont/meccs fölött teljesítő – játékmesterének utódát egyelőre nem sikerült megtalálni. De legyünk optimisták: innen remélhetőleg csak felfelé vezethet az út.

A Bolzano sem úgy megy, mint ahogy legjobb éveiben megszokhattuk tőle. A dél-tiroliak a 8. helyen állnak, fórjuk a 10. Volán előtt 3 pont, egy meccsel tehát utolérhetők. Nekik azonban a javukra lehet írni, hogy utóbbi három mérkőzésük mindegyikén szereztek pontot, és kettőt meg is nyertek. Ezt a sorozatot kellene megszakítani ma este.

Mindenképpen vissza kell találnunk a helyes útra, mondja a magyar klub által közzétett alábbi videón a 2 gólos Szita Donát. Bízzunk benne, hogy itt az alkalom.

Hydro Fehérvár AV19–Bolzano 3-4

   

A magyar EBEL-csapat 1-4-ről zárkózott fel, de a negyedik gólt nem tudta begyötörni, így sorozatban a hatodik meccsén nem szerzett pontot.

A kezdésre nem lehetett panasz, mindössze 19 másodperc telt el, amikor Yogan a bedobókörből kilőtte a hosszú sarkot (1-0). A vezető gól lendületet adott, gyors akciókat vezetve hajtottak a másodikért Sarauerék. A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az 5. percben Sylvestre bombáját védte Ouzas, majd Kóger szép mozdulattal tette maga elé a korongot, de a befejezése pontatlan volt. A negyedik sor energiája kimagaslott a mezőnyből; a Szabó Krisztián, Reisz, Sárpátki trió játéka nem ízlett a vendégeknek. Jól nézett ki a Volán, de elég volt egy percnyi rövidzárlat és máris a vendégek vezettek. A 12. percben Bardaro góllal zárt egy kontrát (1-1), majd a középkezdés után Catenacci is betalált, 18 másodperc alatt fordított a Bolzano (1-2). Esély sem volt egyenlíteni, előbb Timmins mehetett a büntetőpadra, majd Tikkanen kapott 2+2 percet. A kettős fórt Catenacci révén gyorsan kihasználták a látogatók (1-3). Ahogy a hátvéd visszajött, Kuralt ült ki a helyére, az első harmad második felében végig emberhátrányban játszó fehérváriak Ouzas bravúrjainak köszönhetően mindössze egy kapott góllal kihúzták ezt a kemény időszakot.

A szünet után az olaszoké volt az első lehetőség, Insam maradt teljesen üresen a kapu előtt, Ouzas védett. Nem sokáig voltak egyenlő létszámban a csapatok, Yogan állt ki két percre, szerencsére Spinozzi is követte, négy a négy ellen folytatódott a csata. Caruso középről leadott lövése ígéretes volt, de továbbra is a vendégek voltak veszélyesebbek. A 28. percben ismét egy saját harmadban eladott korongból kapott gólt a Fehérvár: Bardaro passzát Sylvestre vágta a hálóba (1-4). Hannu Järvenpää azonnal időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Ez sem segített, öt az ötben is felállt a Bolzano, csak Ouzason múlt, hogy nem nőtt a hátrány. A vendégek élvezték a játékot, másodpercekre sem volt a mieinknél a korong. Fölényük emberelőnyt kamatozott, egymás után kettőt is, de Ouzas továbbra is meccsben tartotta csapatát. Minden előjel nélkül, emberhátrányból sikerült szépíteni: Erdély szerzett korongot, kapura tört, csak szabálytalanul tudták megállítani, büntető. Yogan állt a korong mögé és Irving ütője mellett a kapuba helyezte azt (2-4). A góllal visszatért a hit, újra élet költözött a Volán játékába. A hajrában Harty és Hargrove egymáson vezették le a feszültséget, a bunyó még inkább fokozta a hangulatot. Újabb találat nem esett, az utolsó játékrészre lőtávolon belül maradt a Bolzano.

A 42. percben közel járt a harmadikhoz a Fehérvár. Irving nem birtokolta a korongot, Kóger jól kapirgált, a játékszer éppen csak elcsúszott a bal kapuvas mellett. Timmins egyéni akciója következett, jól állt bele a záró harmadba a Volán. A védekezésre is figyelni kellett, Catenacci gyors kiugrásai folyamatos veszélyt jelentettek Ouzas kapujára. Sárpátki kisbüntetése akasztotta meg a hazai rohamokat, egy percre rá Flemming szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot. Jó volt látni, hogy újra párharcokat nyernek Reiszék, viszont az újabb gól csak nem akart megszületni, 10 perccel a vége előtt még mindig 4-2 volt oda. Remekül blokkoltak a vendégek, amikor sikerült átjátszani a védelmüket, Irving biztosított. Szabó Krisztián is mehetett a büntetőpadra, továbbra sem a Zrnic-Siegel bírópáros volt a legnépszerűbb az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Hiába az emberhátrány, sikerült korongot szerezni, Timmins megtartotta, és mivel nem vették komolyan, a kék vonalról meglepte Irvinget (3-4). Fergeteges hangulatban kezdődött a véghajrá, Ouzas szólót fogott, majd lekorcsolyázott. Hat az ötben támadtak a fehérváriak, helyzetekig jutottak, de egyenlíteniük nem sikerült. Ez volt a Järvenpää-csapat zsinórban hatodik veresége, de az utolsó harmad játéka jó alap lehet a szebb folytatáshoz.

avsbol

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Most már a következő meccsre kell koncentrálnunk

 

Hannu Järvenpää vezetőedző csalódottan nyilatkozott a Hydro Fehérvár AV19 vereségét követően.

EBEL, 3045 néző. Játékvezetők: Zrnic, Siegel, Zgonc, Bedynek.
Ouzas: 87,9% (Kornakker)
K
Irving: 90,3% (Gaiser)
Campbell, Harty, Kuralt, Yogan, Erdély
1
Tauferer, Spinozzi, Giliati, Hargrove, Catenacci
Tikkanen, Caruso, Lehtonen, Sarauer, Kóger
2
Daly, Robertson, Insam, Bernard, Frigo
Szabó D., Busenius, Szita, Timmins, Sille
3
Flemming, Glira, Bardaro, Sylvestre, Frank
Szabó B., Stipsicz, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
4
Marchetti, Schweitzer, Alberga, Deluca
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:19 FHA Yogan Harty Erdély
1-1 11:05 HCB Bardaro Frank Sylvestre
1-2 11:23 HCB Catenacci Hargrove Giliati
1-3 13:29 HCB PP2 Insam Giliati Flemming
1-4 27:03 HCB Sylvestre Bardaro Frank
2-4 35:27 FHA Yogan
3-4 53:14 FHA SH Timmins
31 Kapura lövések száma 33
23 Kiállításpercek 9

A Fehérvár–Bolzano videó-összefoglalója

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum