Jöhet a győztesek csatája Csíkszeredában

   

Jelentős bravúr után érkezik a Schiller-Vasas az Erste Liga-listavezető Sportklubhoz.

Két egyformán boldog csapat találkozik a Vákár Lajos Műjégpályán szombat este, ami akkor is igaz, ha a magyar bázisú nemzetközi bajnokság tabelláján valóságos szakadék választja el őket. A vendéglátók az első helyen állnak, vendégeik utolsó előttiek. Igen ám, de a szezon eddig eltelt részében mind a ketten kihozták magukból a maximumot. A csíkiak hatalmas küzdelemben jutottak el odáig, hogy péntek este óta ligaelsőnek mondhassák magukat. A mind ez ideig csupán egyszer botló Sportklub idén másodszor is legyőzte a címvédő FTC-Telekomot – miután egy nagyon szép gesztussal arról is biztosította ellenfelét, hogy a jégkorong nem háború –, miáltal azonmód helyet is cseréltek az élen. Ugyanakkor bravúrból érkezik a Schiller-Vasas is. Ladányi Balázs csapata első idegenbeli győzelmét aratta Gyergyószentmiklóson, és tette mindezt összeszedett és célratörő hokival, megérdemelten zsebelve be a három pontot, lerázva magáról a sereghajtó Hokiklub Budapestet.

Hogy ki a szeredai mérkőzés egyértelmű esélyese, az a fentiek alapján sem kérdéses természetesen. Feltehető, hogy a pénteki fejlemények is arra sarkallják a listavezetőt, hogy semmiképpen se vegye fél vállról az ellenfelet. Hogy a Vasastól ismételten maximális erőbedobásra számíthatunk, azt pedig magától értetődőnek vehetjük. Így volt ez az idei nyitó fordulóban is, amikor a csikócsapat a meccs felénél még 2-1-re vezetett, majd tisztességesnek mondható 6-3-as vereséget szenvedett.

scc-vas

SC Csíkszereda–Schiller-Vasas HC 8-3

   

Gólzáporos mérkőzésen erősítette meg Erste Liga-listavezetői pozícióját a Sportklub.

A Schiller-Vasas azután érkezett Csíkszeredába, hogy megszerezte első idegenbeli győzelmét Gyergyóban, míg a hazaiak annak örvendhettek, hogy az FTC-Telekom elleni 5-2-vel átvették a vezetést a táblázaton. A vendégek kapujában ezúttal a Fehérvári Titánoktól kölcsönvett Szeles Martin kezdett, míg a csíkiaknál továbbra sem játszhatott az eltiltott Kurtis McLean. Villámgyors gólváltással kezdődött a találkozó, Bíró Tamás találatára pillanatokon belül válaszolt Schmál, és ekkor még csak a harmadik perc végén jártunk. Ezután viszont kinyílt az olló, egyértelműen dominált a székely gárda, Pelley, Fodor és Sándor Zoltán is eredményes volt, 4-1-nél mehettek pihenni a csapatok először. Az újrakezdéskor Schmál hamar meglőtte a maga második gólját, 4-2, ám ezt követően Sportklub ismét elővezetett egy triplát – Horváth László, Becze és Brophey iratkozott fel a táblára –,  7-2-nél Ladányi Balázs kapust cserélt, bejött Sági Máté. A játékrész záróakkordja Rafaj Attila szépítése volt. Az utolsó menet már kevésbé volt mozgalmas, annyi lényeges történt, hogy Becze beállította a 8-3-as végeredményt. A Sportklub ilyenformán megerősítette vezető helyét a táblázaton – jövő héten az anyaországban túráznak majd a csíkiak –, de a Vasasnak sem nagyon kell búslakodnia a hazaúton.

csikvasas_2

fotó: archív

Egyáltalán nem értékeltük alá az ellenfelet

   

Mestermérleg az SC Csíkszereda–Schiller-Vasas HC mérkőzés után.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Egy nagyszerű, érzelemdús győzelemből érkeztünk a találkozóba. Egyáltalán nem értékeltük alá az ellenfelet, nagy energiával jöttünk ki a pályára. Ennek fényében sok gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki az első harmadban, amelyben 4-1-ről fordultunk. Innentől kezdve az volt a feladat, hogy ne engedjük vissza az ellenfelet a meccsbe. Különösen örvendek, hogy mind a négy sorunk nagyon jól játszott. A negyedik sor is több játéklehetőséget kapott, hiszen a Ferencváros ellen nem tudtam annyi esélyt adni, mint amennyit előre szerettem volna. Ezúttal sokkal több jégidőt kaptak, amellyel élni is tudtak.”

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: “Az első itteni meccsünkön férfiakként küzdöttünk, most meg kisgyerekként. És ennek általában ez az eredménye. Nem az eredménnyel van problémánk, mert ettől a Csíkszeredától, ebben a formájában, igenis nekünk benne van a pakliban, hogy kikapunk 8-3-ra. A probléma ott van, ahogyan kikaptunk. Ebben kell nagyot előrelépnünk, attól függetlenül, hogy fiatalok vagyunk,ez egy ugyanolyan férfias sport, és ha nem tudunk férfiakként küzdeni, akkor játszanak velünk, mint macska az egérrel.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 950 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Crisan, Péter.
Adorján: 85,7% (Szamankov)
K
Szeles: 69,6% (Sági: 95,7%)
Salló, Kuljas, Brophey, Pelley, Shalla
1
Bukor, Gáspár, Bödök, Schmál, Szlama
Papp, Belov, Becze, Taratuhin, Rokaly Sz.
2
Surányi, Tornyai, Rafaj, Székely-Mádai, Turbucz
Láday, Gecse, Bíró, Fodor, Rokaly N.
3
Farkas B., Inglis, Fliszár, Páterka, Szalma
Farkas T., Györfy, Horváth, Sándor, Casaneanu
4
Hetényi, Kováts, Czakó, Csiki, Márton
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:40 SCC Bíró Farkas T. Fodor
1-1 03:00 VAS Schmál Bödök Szlama
2-1 06:26 SCC PP Pelley Bíró Shalla
3-1 16:19 SCC Fodor Láday Gecse
4-1 18:09 SCC Sándor Horváth Farkas T.
4-2 20:21 VAS Schmál Bödök Szlama
5-2 23:18 SCC Horváth Farkas T.
6-2 29:20 SCC Becze Rokaly Sz.
7-2 32:11 SCC Brophey Shalla
7-3 36:28 VAS Rafaj Hetényi Farkas B.
8-3 50:54 SCC Becze Rokaly Sz.
46 Kapura lövések száma 21
2 Kiállításpercek 4

A Szereda–Vasas-féle gólzápor találatai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum