A ligautolsó érkezik a MAC-hoz

   

Itt az alkalom, hogy az újbudaiak visszatérjenek a győzelmek útjára, mondanánk, de semmiképp se szeretnénk elkiabálni a dolgot.

Kisebb gödörbe került az utóbbi időben a MAC Újbuda. Majoross Gergely vezetőedző legutóbb azt mondta, rendszeresen saját magát veri meg a csapat az elkövetett hibák miatt. Szó, ami szó, Langkow-ék a legutóbbi 5 találkozójukból 4-et elveszítettek, így nem csoda, hogy az Extraliga-tabella 10. helyéig csúsztak. Ha már a topcsatár szóba került: a 71-es a csodás szezonstart után – 4 meccs, 6 gól – eléggé beragadt, utóbbi 6 találkozóján csak egyszer volt eredményes. Eleve nem nagyon találják a góllövő ütőket a MAC-osok, mióta remek játékkal 5-1-re elintézték a Kassát, majd meglepetésre beleszaladtak egy 7-4-es vereségbe Érsekújváron, azóta egyszer sem tudtak 2 találatnál többet szerezni. Ez a Trencsén ellen elég volt egy 2-1-es sikerhez, de a többi ellenfél sima győzelmeket aratott.

A Liptószentmiklós elvben kiváló alany lenne ahhoz, hogy ismét lendületbe jöjjön az újbudai gárda. Igen ám, csakhogy az Érsekújvár elleni meccs felvezetőjében is arra számítottunk, hogy érvényesítik a kékek a papírformát – ehelyett kaptak 7-et –, így jobb lenne most óvatosabban fogalmaznunk. Maradjunk annyiban, hogy a Mikulás úgy utolsó 6 ponttal, hogy 10-ből 8-szor kikapott, a legkevesebb gólt lőtte, a legtöbbet kapta – a –27-es differencia kiugró mivoltát jelzi, hogy a második legrosszab gólkülönbség az Érsekújváré, ami mínusz 9 –, és egyáltalán nem tűnik versenyképesnek az idén. Ettől persze komolyan kell venni őket is, amit például az is jelez, hogy bár két sikerük közül az egyiket a szintén halovány Zámky ellen aratták, a másikat viszont a náluk sokkal erősebb Poprád kárára húzták be, nem is olyan régen, október 1-jén, egy 0-2-es első harmad után. Azt egyébként, hogy hogyan kell legyőzni a Liptószentmiklóst, tudja a MAC tavalyról: bár az első két meccset a szlovákok nyerték, a következő hármat a Majoross-tanítványok tették el, és e diadalok között volt egy 8-2 arányú is. Innen kellene folytatni tehát.

mac-lm

fotó: archív

MAC Újbuda–MHK Liptovsky Mikulás 6-0

   

Nagyon jó meccset csinált Majoross Gergely csapata a Tüskecsarnokban,  ligautolsó ellenfelének esélye sem volt.

A MAC kapujában Tomasz Halász kezdett, a vendégeknél bemutatkozott a Zólyomtól szerződtetett Michal Roman. A találkozó Terbócs szólójával indult, szabálytalankodtak vele szemben, ezt kiállítással jutalmaztak a jatékvezetők. A fórból Sofron szerzett szép, de magas bot miatt jogosan érvénytelenített gólt. A harmad derekán ismet létszámfölénybe kerültek a hazaiak, amit már ki is használtak: Brance Orban keresztpasszát Langkow vágta be, 1-0. A MAC lendületét Pozsgai kiállítasa sem törte meg, ebben a két percben is közelebb jártak a gólhoz, mint a vendégek. A 17. percben Halász fejelt ki látvanyosan egy kapura emelt korongot. Az első harmad Sofron kiállításával zárult.

A második játékrész elején Sofron lépett ki kettő az egyben, majd gyönyörűen lőtte ki a hosszú felsőt, 2-0. A 32. percben szépségdíjas góllal növelte előnyét a MAC, egy körbejáratott korongot McNally tálalt Terbócs elé, aki közelről nem hibázott. A harmad utolsó percében egy támadó kék vonalon feleslegesen eladott korongra csapott le a Liptószentmiklós, Halász nagy bravúrral védte a ziccert, az ismétlést a bírók videózást követően nem látták bent.

Az utolsó felvonás gyors újbudai góllal indult, Sofron kígyózott el a jobb szélen, centerezését Strech vágta be, 4-0. Az 51. percben ismét villant a remekül játszó Patrick McNally, középre adott korongját Klempa lőtte be, 5-0. A végére is maradt meg hazai gól, Blake Orban kék vonalas lövésébe Strech szúrt bele jó ütemben, 6-0. A MAC megérdemelten nyerte a találkozót, a játék összes elemében ellenfele fölé nőtt, Halász pedig kapott gól nélkül zárt.

Az újbudaiak ezzel felzárkóztak közvetlenül a DVTK Jegesmedvék mellé a középmezőnybe.

maclmi

fotó: archív

Ki tudtuk használni a képességeinket

   

Majoross Gergely vezetőedző a MAC Újbuda Liptószentmiklós felett aratott 6-0-s győzelméről.

Extraliga, 2019. okt. 13., vasárnap.
Halasz: 100%
K
Zalivin: 82,4%
Pozsgai, Macaulay, Orban Brance, Langkow, Bodó
1
Kurali, Petran, Vybiral, Listiak, Kriska
McNally, Carlisle, Klempa, Stretch, Sofron
2
Nemec, Stehlík, Macík, Sukel, Uhrík
Garát, Orban Blake, Nagy, Pitt, Terbócs
3
Roman, Mezovsky, Huna Richard, Huna Robert, Huna Rudolf
Bugár, Schlekmann, Pápa, Majoross, Szigeti
4
Smutny, Droppa, Kalousek, Osko, Piatka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:02 MÚB PP Langkow Orban Brance Bodó
2-0 22:03 MÚB Sofron Orban Brance Pozsgai
3-0 31:14 MÚB Terbócs McNally Langkow
4-0 41:47 MÚB Stretch Sofron Orban Blake
5-0 50:45 MÚB Klempa McNally Stretch
6-0 55:58 MÚB Stretch Orban Blake Klempa
34 Kapura lövések száma 20
6 Kiállításpercek 4

A MAC Újbuda–Liptószentmiklós galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum