A 2-9-ért vágnának most vissza az Acélbikák

   

Nem sok szó esett mostanában a nemrég még 100 százalékos DAB-ról, és nem véletlenül: az újvárosiaknak 8 napja nem volt meccsük.

Alighanem jót is tehetett a hosszabb pihenő az Acélbikáknak, hiszen múlt szombaton alaposan beleszaladtak a késbe, egészen konkrétan 9-2-es vereséget szenvedtek a Corona Brassó otthonában. Miroslav Ihnacak csapata úgy indult neki erdélyi túrájának, hogy előző hat mérkőzését megnyerte, legyőzve többek között a címvédő FTC-Telekomot is. A kirándulás azonban nem a legjobban sült el: előbb nagy meccsen kikapott a gárda a Sportklub otthonában, majd következett a brassói katasztrófa. Így le is csúsztak a dobogóról, ám ez a helyzet csalóka, hiszen 8 lejátszott mérkőzésük néggyel-öttel kevesebb, mint a többi élcsapaté. Ha arányosan nézzük, akkor 75 százalékos mérlegük a második legjobb, csak a listavezető Csíkszeredai Sportklubé különb.

A magyar bázisú nemzetközi bajnokság meccsbeosztása különös helyzetet idézett elő. A DAB az említett 2-9 után máris visszavághat a Corona Brassónak este, anélkül, hogy közben bármi is történt volna vele. Ellenfelénél ezzel szemben nagyon is történt, Július Pénzes fiai október 5-e óta három találkozót abszolváltak, és immár korántsem jellemzi őket az a lendület, amelynek a tetőpontján voltak az Újváros ellen. Ez a három találkozó három vereséget hozott. Kikaptak az erdélyi csúcsrangadón a Sportklubtól 4-0-ra, hosszabbításos vereséget szenvedtek Újpesten, majd legvégül most szombaton asszisztáltak a megerősített Hokiklub első hazai sikeréhez. Ezt a produkciót bízvást nevezhetjük mélyrepülésnek, ami nem sok jót ígér Gligáéknak sem a dunaújvárosi rangadó, sem a jövő hét végi brovari Kontinentális Kupa-selejtező előtt.

Arról, hogy a DAB-nál milyen munkát végeztek az elmúlt időszakban, nincs sok információnk, ám annyit vélelmezhetünk: ha Somogyiéknak sikerül visszatalálniuk szezon eleji formájukhoz, és a visszavágás vágya erős motivációs faktorként fűszerezi meg játékukat, akkor nem sok esélyük lesz a szombat este fáradtnak tűnő vendégeknek. Más kérdés, hogy a Corona sem az a csapat, amely szívesen térne haza győzelem nélkül, és adná át máris a harmadik helyét üldözőjének. Annál inkább, hogy a brassóiak legközelebb majd csak október 25-én játszanak újfent Erste Liga-mérkőzést.

bradab

fotó: Daniel Maximilian Milata

Dunaújvárosi Acélbikák–Corona Brassó 1-3

   

Az újvárosiak nem tudtak visszavágni a brassói 2-9-ért, és sorozatban a harmadik vereségüket szenvedték el.

A hazaiak kezdték jobban a meccset, ám az 5. percben összehozott két teljes perces kettős hátrány megtörte a lendületüket. Előbb Azari Zsolt szabálytalankodott feleslegesen a támadóharmadban, majd Somogyi Balázs is kireklamált magának egy kisbüntetést. A három az öt ellent hősiesen kivédekezték az Acélbikák, öt a négy ellen viszont ők kaptak gólt a 14. percben. A brassóiak ugyan elrontották a kontrát, ám Gliga megtartotta a pakkot a sarokban, megvárta, amíg a többiek lecserélnek, a frissen érkező Fowlie elé játszott, az újvárosiak mindannyian közelről nézték, ahogy a légiós Hughson kapujába lő, 0-1. A második játékrészben mindkét kapus – a brassóiaknál Polc – hatalmasakat védett, a DAB sem tudott betalálni kettős fórban sem. A harmad végén Silló belőtt egy szólót, de időn túl jutott a korong a hálóba. A 45. percben növelték előnyüket a kék-sárgák, nagy gólt vágott Boriszenko a kékről, 0-2. Az Acélbikáknak a találkozó záró szakaszában érdemi fölényt sikerült kialakítaniuk, és megérdemelten szépítettek az 58. percben Turcotte révén egy kipattanónóból, előtte a vendégek hosszú ideig képtelenek voltak kijuttatni a játékszert a harmadukból. Miroslav Ihnacak nem sokkal később időt kért, lehozta kapusát, nagy erőkkel támadott a DAB az egálért. Egy előre löbbölt pakkra azonban gyorsabban mozdultak a brassóiak, így bár elkerülte a kaput, nem volt tilos, Péter Balázs visszapasszolt az érkező Trancának, 1-3. Kovács Bronson a kelleténél intenzívebben reklamált, meccs büntetést kapott, a többieknél hamarabb elmehetett zuhanyozni. A Corona magyarországi túrája tehát sikeres mérkőzéssel zárult, az Acélbikák viszont nem tudtak visszavágni a 2-9-ért, és sorozatban a harmadik vereségüket szenvedték el.

dabbra

fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

Kulcspillanat volt a vendégek hátrányos gólja

   

Mestermérleg a Dunaújvárosi Acélbikák–Corona Brassó meccs után.

Miroslav Ihnacak vezetőedző, DAB: “Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de többször is rossz megoldást választottunk a kapu előtt, illetve az ellenfél kapusa nagyon jól védett. Kulcspillanat volt a vendégek emberhátrányos gólja.”

Ondrej Rusnak másodedző, Brassó: “Nagyon örülünk, hogy három vesztes meccs után végre nyerni tudtunk. Nagyon jól védekeztünk, a kapusunk kiválóan védett, ez döntött ma.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Korbuly, Bencze.
Hughson: 94,6% (Pinczés B.)
K
Polc: 97,3% (Tőke)
Kovács B., Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek
1
Armstrong, Stephenson, Fowlie, Bíró G., Gliga
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
2
Boriszenko, Bíró O., Péter, Tranca, Zsók
Dósa, Hruby, Subotic, Pinczés O., Németh
3
Mihály, Harrison, Bíró M., Molnár Z., Plante
Ráduly, Wéninger, Gebei, Tamás
4
Szabó, Gajdó B., Gajdó T.
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:59 BRA SH Fowlie Gliga Armstrong
0-2 44:27 BRA Boriszenko Molnár Z.
1-2 57:41 DAB Turcotte Baker Németh
1-3 59:34 BRA EN Tranca Péter
37 Kapura lövések száma 37
38 Kiállításpercek 8

A DAB–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum