Első idegenbeli pontjaiért hajthat a Fehérvár

   

A 4 meccses vereségsorozatnál tartó magyar EBEL-csapatnak nem lesz könnyű éppen Linzben megszereznie ezeket.

Tabellaszomszédok találkoznak péntek este az EHC otthonában, ám az állás csalóka. A hazaiak úgy állnak a hetedik helyen – 1 pont fórral a Hydro Fehérvár AV19 előtt –, hogy 3 mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ennek prózai oka van, a Kaine Sorgen Eisarenát átépítették, így a linziek csak október elején költözhettek vissza otthonukba, több hazai találkozójukat is elhalasztották tehát. Eddig még csak egyszer játszott saját jegén a Linz, akkor 5-2-re kikapott a Bolzanótól. Emellett még egy rendes játékidős vereségük van: 0-1-re végeztek a Volán vendégeként. Hogy idén is számolni kell velük, azt így is bebizonyították, hiszen idegenben verték hosszabbításban a listavezető Salzburgot, valamint rendes játékidőben a bajnok Klagenfurtot és a ligautolsó Dornbirnt.

A tavaly felsőházas Fehérvár eddig gyengébben szerepel a vártnál, 8 mérkőzésből 7 pont nem túl sok – különösen úgy, hogy idegenben eddig 1-et sem sikerült szerezni, továbbá 4 meccses vereségsorozatban van a gárda –, nem kevés viszont a bekapott 32 gól, többször egyetlen védelem sem kapitulált. Mindenekelőtt hátul kell tehát rendbe tenni a dolgokat, valahogy úgy, ahogy azon az első Volán–Linzen sikerült. Az utolsó két találkozón ez nem működött, előbb Bécsben, majd a Raktár utcában kapott hatot a csapat a Capitalstól és a Znojmótól. Jó hír a Fehérvár híveinek: végre visszatér Sárpátki Tamás, aki áprilisban sérült meg.

Szomorú esemény is kapcsolódik a találkozóhoz. A korongbedobás előtt emlékeznek meg Florian Jannyról, aki – ahogy arról blogunk is beszámolt – gyilkosság áldozata lett Kitzbühelben. A 24 évesen elhunyt kapus a Linz utánpótlásában nevelkedett, és évekig volt a Fehérvár jelenlegi első számú hálóőrének, Michael Ouzasnak a váltótársa az EHC-nál. Emlékére a hétvége összes EBEL-mérkőzése gyászszünettel kezdődik.

A Fehérvár videós előzetesében Hannu Järvenpää vezetőedző és a visszatérő Sárpátki mellett Mikko Lehtonen is beszélt várakozásairól.

avslinz

Linz–Hydro Fehérvár AV19 4-0

   

Sima vereségével a tizedik helyre csúszott a magyar EBEL-csapat, amely már csak a Dornbirnt előzi meg.

A jégkészítő gép meghibásodása miatt 20 perc késéssel kezdődött a mérkőzés, amelyen ebben a szezonban először lépett jégre a sérüléséből felépült Sárpátki Tamás. Ouzas védésével kezdődött a találkozó, majd a másik oldalon Yogan szúrt bele jó ütemben egy kék vonalas lövésbe, ám Kickert hárított. Az első emberelőnyt a Volán hagyta ki, utána is voltak időszakok, amikor a vendégek domináltak, a vezetést mégis a hazaiak szerezték meg, 2 perccel a harmad vége előtt Brucker talált be közelről, 1-0. Ismét kimaradt két Fehérvár-fór, viszont bár a Linz egy öt a három elleni szituációt is kihagyott – előtte Ftorek találatát érvénytelenítették kapusakadályozás miatt –, a szimplát értékesítette Umicevic, 2-0 a 29. percben. A játékrész utolsó szakaszában kétszer is betaláltak a hazaiak. Előbb egy védelmi hibát követően Valentin Leiler lőhetett tisztán, 3-0, majd Stefan Gaffal szólózott eredményesen emberhátrányban, 4-0. A harmadik játékrész már sokkal csendesebben telt, újabb gól nem született, annyi történt, hogy a vendégek még két emberelőnyt kihagytak, de az eredmény már nem változott. A Hydro Fehérvár AV19 egymás után az ötödik vereségét szenvedte el, és az utolsó előtti pozícióba csúszott le, már csak a Dornbirn van mögötte.

avslinz

Ki tudja, talán vasárnap eljön a mi időnk

 

Hannu Järvenpää vezetőedző így látta a Hydro Fehérvár AV19 linzi vereségét.

EBEL, 4000 néző. Játékvezetők: Nikolic, Pesina, Hynek, Seewald.
Kickert: 100% (Mocher)
K
Ouzas: 88,9% (Kornakker)
Roach, Finn, DaSilva, Schofield, Lebler
1
Campbell, Harty, Lehtonen, Yogan, Erdély
Rutkowski, Altmann, Leiler, Brucker, Kristler
2
Szabó D., Busenius, Kuralt, Timmins, Sille
Kragl, Wolf, Gaffal, McNeill, Kalus
3
Tikkanen, Caruso, Sárpátki, Sarauer, Kóger
Ober, Matzka, Umicevic, Florek, Cijan
4
Stipsicz, Szita, Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:44 EHL Brucker Altmann Ober
2-0 28:06 EHL PP Umicevic Kalus Lebler
3-0 36:01 EHL PP Leiler Umicevic Florek
4-0 37:48 EHL SH Gaffal
36 Kapura lövések száma 28
14 Kiállításpercek 10

A Hydro Fehérvár AV19 linzi veresége videón

   
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum