Jön a szezon második Erste Liga-csúcsrangadója

   

Először túrázik Erdélyben az FTC-Telekom, a bajnok pénteki ellenfele az a Sportklub lesz, amely Pesterzsébeten túlórában le tudta őt győzni.

Óriási versenyfutás alakult ki a címvédő és a bivalyerős kerettel rendelkező másik tavalyi döntős, a Csíkszereda között. A Ferencváros a 8., a Sportklub a 9. fordulóban maradt először – és azóta utoljára – pont nélkül, a zöld-fehérek mérlegét a DAB rongálta meg, a Sportklub veretlenségét a DEAC vette el a Vákár Lajos Műjégpályán. Ezt leszámítva az FTC-Telekomnak van még egy hosszabbításos veresége – pénteki riválisa ugye hatalmas csatában nyert Erzsébeten – és két pontosztozkodásos győzelme. A Szeredának több veresége nincs, viszont háromszor nyert 2-2 pontot érően. Mindez azt jelenti, hogy a Fradi 11 meccs után 26 ponttal első, mögötte a Sportklub 10 mérkőzésből szerzett 24 ponttal második.

Egyszer tehát összemérték már az erejüket a szezonban, akkor egy magas színvonalú és fordulatos meccsen 2-4-ről álltak fel a vendégek, majd a hosszabbítás első percében a mindent eldöntő találatot is bevitték. A győzelem minden bizonnyal pénteken is nüanszokon múlik majd, mindkét csapat minden játékosának az elsőtől az utolsó percig készen kell állnia a párharcra. Ez alól Kurtis McLean képez kivételt biztosan, ő a Brassó elleni erdélyi rangadó végén történtek után kapott hárommeccses eltiltást fejre-nyakra irányuló támadásért. A Csíkszeredát persze nemigen fogja megrendíteni a mind ez ideig gól nélkül álló csatár elvesztése.

Az önbizalommal egyik oldalon sem lehet gond. A Fradi hárommeccses győzelmi szériát épített a dunaújvárosiaktól elszenvedett vereség óta: a DEAC otthonában hosszabbításban behúzták a pluszpontot, majd két fölényes siker következett, a Schiller-Vasas ellen 6-1-re, a Hokiklub Budapest ellen 9-1-re nyertek. A Csíkszereda 5 nappal ezelőtt vesztette el veretlenségét a debreceniekkel szemben, de egy nappal később már nyertek is 4-0-ra az örök rivális Brassó otthonában.

A két csapat párharcainak speciális árnyalatot ad az a tény, hogy tavaly ők vívták az Erste Liga döntőjét, amelyet 4-1 arányban nyert meg a Ferencváros. Márpedig a Sportklub nem az a csapat, amelynél hátradőlnek egy második helytől, a Fradinál pedig szeretnének duplázni, így ebből a versengésből a nézők csak jól jöhetnek ki.

sccftc

fotó: Micheller Szilvia/FTC-Telekom

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 5-2

   

A Sportklub másodszor is legyőzte a bajnokot, és ezzel átvette a vezetést az Erste Ligában.

A hazaiak lényegében végig kontrollálták a mérkőzést, miután az első harmadban emberelőnyben megszerezték a vezetést Becze Tihamér révén. A második játékrész még inkább az övék volt. Igaz ugyan, hogy Bíró Tamás találatára még válaszolt – ugyancsak fórból – Tóth Adrián, ám ezt követően kettőt lőttek a csíkiak. Előbb Pelley, majd Kuljas volt eredményes, utóbbi akkor, amikor Pavuk Attilát 2 percre kiküldték a játékvezetők durva játékért. Az utolsó felvonás közepén Rantanen közelebb hozta csapatát (4-2), majd mindent megtettek Fodor Szabolcs fiai, hogy mentsék, ami menthető, ám végül a kapuslehozatal sem segített, Salló Alpár az 52. percben pontot tett a történet végére. Az 5-2-es csíki siker azt jelenti, hogy a két csapat helyet cserélt a tabellán, a Csíkszereda előnye úgy 1 pont, hogy 1 mérkőzéssel kevesebbet játszott. Szombaton mindkét gárda meccsel ismét, a Sportklub a szezonbeli első vendégként elért sikere után érkező Schiller-Vasast fogadja, az FTC-Telekom a Gyergyói HK-hoz utazik.

sccftc

fotó: Csíkszeredai Sportklub

Valóban nem ellenségek, hanem ellenfelek vagyunk

   

Mestermérleg az SC Csíkszereda–FTC-Telekom Erste Liga-csúcsrangadó után.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Két élcsapat találkozott, nagy sebességben lejátszott meccs volt, és mindkét oldalon négy-négy sor. Amennyiben nem játszod meg gyorsan a korongot, nem kezeled gyorsan, akkor hamar bajba kerülhetsz. Rengeteg lefordulás volt, a második vonalból is jól érkeztek az emberek, de Makszim Szamankov is nagy meccset tudott le. Szükségünk volt rá. Az első harmadban és a harmadikban is több nagy védése volt. Örvendek, hogy több játékosunknak is sikerült meglőni az első góljukat az idei szezonban. Nagy csapatmunka volt. Örvendek, hogy a srácok tartották magukat az előre megbeszéltekhez, nagy három pont ez.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Először is szeretném megköszönni a hazai csapatnak azt a szép gesztust, amivel fogadtak. Valóban nem ellenségek, hanem ellenfelek vagyunk. Köszönjük szépen. Úgy láttuk, hogy az elején uraltuk a játékot, többet volt nálunk a korong, helyzeteket dolgoztunk ki. Emberelőnyben betaláltak, majd hátul vétettünk olyan hibákat, ami elég ritkán fordul elő nálunk. Korongokat ajándékoztunk az ellenfélnek, és ezt az ilyen jó játékosok, amilyenek vannak a Csíkszeredánál, kihasználják. A harmadik harmadban mentünk, küzdöttünk, de nem sikerült. A tanulság, hogy csapatként jobban kell működnünk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Crisan.
Szamankov: 93,9% (Adorján)
K
Arany: 89,2% (Nagy K.)
Salló, Kuljas, Brophey, Pelley, Shalla
1
Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy G., Pavuk
Papp, Belov, Becze, Taratuhin, Rokaly Sz.
2
Pulli, Tóth Gergely, Tóth A., Fitzgerald, Switzer
Láday, Gecse, Bíró, Fodor, Rokaly N.
3
Hegyi, Sarcia, Tóth Richárd, Tóth Renátó, Hajós
Flinta, Györfy, Horváth, Sándor, Casaneanu
4
Jászai, Németh, Roczanov, Tóth Gergő, Farkas L. S.
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:50 SCC PP Becze Belov Rokaly Sz.
2-0 25:14 SCC Bíró
2-1 32:53 FTC PP Tóth A. Switzer Hegyi
3-1 35:32 SCC Pelley Shalla
4-1 38:49 SCC PP Kuljas Brophey Bíró
4-2 50:05 FTC Rantanen Karmeniemi Switzer
5-2 58:55 SCC EN Salló Pelley Láday
37 Kapura lövések száma 33
8 Kiállításpercek 6

Felemelő volt a csíkiaktól a szalmakalapos gesztus

 

A Sportklub–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalójának elején a jégkorong lényegét előtérbe helyező jelenetet is megtekinthetik.

Miként a csíkiak írták a kezdeményezésről: ”A Csíkszeredai Sportklubot és a Ferencváros-Telekom alakulatait természetesen telt ház várta, arra viszont a vendégek sem gondoltak, hogy a hazai csapat játékosai a kezdő sípszó előtt szalmakalappal ajándékozzák meg őket. A története pedig végtelenül egyszerű. A szurkolók és a csapat által megálmodott szalmakalap-átadás az »ellenfelek vagyunk és nem ellenségek« jelszó mentén haladt, amellyel a két klub tábora közti terhes időszakot szerette volna mindenki egy picit háttérbe tolni, és a kapcsolatot pozitív irányba elmozdítani. Ennek zenei aláfestése pedig az Ismerős Arcok idevágó »Nélküled« dala volt (Egy vérből valók vagyunk).”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum