A Hokiklub még pontot sem szerzett a Tüskében

   

Gröschl Tamás csapatának a legutóbb Csíkszeredában 3-0-ra győztes DEAC ellen sem lesz könnyű megtörnie a jeget.

Kőkemény szérián van túl a DEAC: 10 nap alatt kétszer játszottak a Csíkszeredával, egyszer a Ferencvárossal, egyszer az UTE-val, egyszer a Brassóval, közben értelemszerűen megjárták Erdélyt is. Ezeken a meccseken általában szoros vereség és összesen 4 pont jutott nekik, 1-et az FTC-Telekom ellen szereztek, a csíkszeredai diadal pedig nyilván 3-at ért, utóbbi találkozón Berta Ákos a hét gólját is meglőtte. A 3-0-s szenzáció óta eltelt öt nap, ami talán elég volt egy szezon közbeni részleges rehabilitációra. Erik Piataknak ez még kevés volt, hogy felépüljön sérüléséből, így rá továbbra sem számíthat a szakvezetés, viszont Martin Dalogát minőségi cserével sikerült pótolni David Rurherford személyében, aki Memorial Cupot és ECHL-t is nyert, az angol élvonalban pedig 166 meccsen 178 pontot szerzett, ami egészen kivételes adat, kíváncsian várjuk, mennyit ér ez a tudás az Erste Ligában.

A DEAC az utolsóhoz látogat pénteken, és a cél egyértelműen a győzelem. Aki eddig a Tüskecsarnokban járt az idényben, az még pontot sem veszített ott. Ezzel együtt a DEAC-nak akkor a legjobbak a győzelmi esélyei, ha sikerül hamar gólokat szereznie. Ha nem, akkor bajba kerülhetnek a debreceniek, hiszen a HKB mindenki ellen képes szívósan küzdeni. Jó példa erre, hogy eddigi 9 meccsükből nem kevesebb, mint 4 végződött 2-1-re, amelyek közül az UTE ellenit megnyerték, Gyergyóból pedig ponttal távoztak. De említhetnénk a Sportklub elleni találkozót is, ahol az 50. percig még győzelemre álltak, a 100 százalékos hokit tehát ellenük sem lehet kispórolni a mérkőzésből. A két csapat most találkozik először a szezonban.

Hokiklub Budapest–DEAC 3-6

   

A hazaiak hiába egyenlítettek háromszor, egy 2+2 perces kiállítás eldöntötte a meccset a debreceniek javára. Rutherford góllal mutatkozott be a vendégeknél.

A HKB-nál Kiss Bence, míg a DEAC-nál Hetényi Zoltán kezdett a kapuban, valamint utóbbi együttesben debütált a Nagy-Britanniából igazolt David Rutherford. A debrecenieknél a 16 éves Antek Tamás volt a cserekapus. Az első harmad közepén emberelőnybe kerültek a vendégek, a fórt Jakub Izacky lőtt passzába beleérve Sági Martin váltotta gólra. A DEAC előnye alig 4 percig tartott: az első fővárosi 5 a 4 elleni lehetőséget Kristoffer Pihlqvist használta ki Kedves Richárd keresztpasszából. A cívisvárosiak sokat köszönhettek Hetényinek, a nyitó játékrészben 18-szor védett a kapusuk, miközben ők csak 10-szer lőttek kapura. A meccs közepén újra a DEAC-nál volt az előny, Izacky ellőtte a korongot Kiss füle mellett a bedobókör tetejéről. Alig egy perc múlva újra döntetlent mutatott az eredményjelző, egy megismételt korongbedobást követően Lőczi talált be közelről. Nem sokkal később a debreceniek kibekkelték Izacky kiállítását, ami után két perccel az első Erste Liga-meccsét játszó David Rutherford beverte a korongot a kapuvas mellé. A harmadik húsz perc első felében mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt, aztán Molnár Dávid kiállítása során Szűcs István Gábor közelről belőtte a HKB harmadik egyenlítő gólját. Az 55. percben Mathew Berry-Lamontagna 2+2 perces büntetést kapott magas bottal való játékért, ami el is döntötte a meccset: a dupla fórban Berta Ákos és Hári Norbert is betalált Kissnek. A 6-3-as végeredményt Berta állította be 8 másodperccel a vége előtt.

hkbdeac

Erste Liga, Tüskecsarnok, 395 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Pálkövi, Sindel.
Kiss B.: 88,9% (Sylves)
K
Hetényi: 93,8% (Antek)
Reiter, Berry-Lamontagna, Pihlqvist, Szűcs, Sátek
1
Filbrandt, Kiss P., Izacky, Novotny, Sági
Lakatos, Lévai, Szappanos, Németh, Petres
2
Léránt, Vokla, Rutherford, Hári, Kulesov
Bán, Bugár, Albert, Izsák, Lőczi
3
Mestyán, Markov, Berta, Molnár, Mazzag
Kedves, Horváth, Pápa
4
Sándor, Kozma, Salló
Gröschl Tamás, Suoraniemi Niko
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:51 DEB PP Sági Salló Izacky
1-1 15:07 HKB PP Pihlqvist Kedves Sátek
1-2 28:01 DEB Izacky Vokla
2-2 29:04 HKB Lőczi Albert
2-3 33:46 DEB Rutherford Hári
3-3 50:53 HKB PP Szűcs Sátek Kedves
3-4 54:15 DEB PP Berta Izacky Sági
3-5 55:27 DEB PP Hári Izacky
3-6 59:52 DEB Berta Izacky Molnár
48 Kapura lövések száma 54
10 Kiállításpercek 10

A végjátékban döntötte el a meccset a Debrecen

 

A Hokiklub Budapest–DEAC összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk