Fehérváron kiderül, hogy jó pályára állt-e az UTE

   

A liláknak nincs idejük pihenni azok után, hogy legyűrték csütörtökön a Brassót, a Titánok ellen tudnák igazán bizonyítani, hogy elindultak felfelé.

A komoly válságban vergődő UTE számára úgy kellett a győzelem a Corona ellen, mint egy falat kenyér. A klub mélyen a tudása alatt teljesített eddig, Szilassy Zoltán vezetőedzőtől megváltak, a csapat hete borzalmasan indult – összesítésben 3-13 a Gyergyó és Visegrád Kupa-meccsen a Jastrzebie ellen –, 9 meccs után 10 ponttal a 8. helyen álltak. A kínos vereségek és pontvesztések mellett voltak fellángolások is, például a két listavezető, a Fradi és a Csíkszereda ellen, ám a végén nem tudták kontroll alatt tartani ezeket a mérkőzéseket, és mindkét hosszabbítást elvesztették. A Brassó sem ígérkezett könnyebb falatnak, ennek ellenére megvolt a momentum, amikor elmentek 4-1-re, ám utána kicsúszni látszott kezükből az irányítás, de most karaktert mutatva behúzták a pluszpontot.

Nagy kérdés, hogy mennyire tudnak építkezni ebből, és erre a kérdésre szinte azonnal választ kaphatunk, hiszen a csapat pénteken is pályára lép, ráadásul a Fehérvári Titánok otthonában. Ott, ahol alig 9 napja, közvetlenül az edzőváltást követően úgy kaptak ki 6-3-ra, hogy egy harmad után még 2-0-ra vezettek. Akkor a harmadik játékrész elején estek szét teljesen, 7 perc alatt kaptak három gólt, majd a végéig még kettőt. Az élmény még nyilván friss – úgy is, hogy jó néhány további meccs lement azóta –, akár építkezni is lehet belőle. Vagy rágörcsölni. A Titánok amúgy sem jelentenek könnyű prédát, hárommeccses győzelmi szériában vannak, amit éppen a lilák elleni sikerrel alapoztak meg, azóta a Gyergyót rendes játékidőben, a Schiller-Vasast hosszabbításban múlták felül. A csapatnak külön lökést adhat, hogy ők adták a legutóbbi hét játékosát is a ligában, Mihály Ákos e három meccsen két gólt lőtt és három asszisztot adott.

Az UTE keretében két kérdőjel volt az utóbbi fordulókban, de mindkettőre választ kaptunk a napokban. Vincze Péter válla Gyergyószentmiklóson ugrott ki, ezért jutott neki idén eddig csak négy meccs, várhatóan novemberben térhet vissza, blogunknak addig is sok érdekes dolgot mondott a csatár. A másik kérdőjel Jared Brown hiányzása körül merült, mivel az amerikai légiós október eleje óta nem játszott, ám a Brassó ellen visszatért, gólpasszt is adott.

Összességében tehát tabellaszomszédok találkoznak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, érdekes lesz látni, mire mennek egymással másodjára.

Fehérvári Titánok–UTE 2-4

   

Csütörtöki sikere után pénteken is nyert az Újpest, visszavágva 9 nappal ezelőtt elszenvedett vereségéért.

Tempósan indult a mérkőzés. Újpesti próbálkozások után a Titánok szereztek vezetést. A 2. percben Zion adott tökéletes passzt a kapu előtt üresen álló Mihály Ákosnak, az elmúlt hét legjobb Erste Liga játékosa fonákkal emelt a hálóba (1-0). Dézsi azonnal megduplázhatta volna a hazai előnyt, de az oldalhálót találta el. Feljebb kapcsoltak a vendégek, a fehérvári fiatalok sem hagyták magukat, változatos volt az első harmad. A 8. percben a Raktár utca jegét jól ismerő Sikorcin kétszer próbálkozhatott, mindkétszer Gyenes védett. A harmad derekán egyenlített a vendégcsapat: Eric Pance és Jared Brown a saját kapuja elől indulva, ketten vitték végig az akciót, előbbi jegyezte a gólpasszt, utóbbi a gólt (1-1). A szlovén szélső később is főszereplő maradt, kiharcolt egy emberelőnyt, majd többször megtornáztatta Gyenest. A 16. percben fordítottak a lila-fehérek: Pokornyi középről kapura bombázott, a kipattanót Benk lőtte a hálóba (1-2). Próbáltak azonnal válaszolni a fehérváriak, emiatt túlságosan kinyíltak hátul. A hajrában újpesti kontra futott a jégen, Benk András és az őt szerelni igyekvő Horváth Milán összeütköztek egymással, majd a vonalbíróval, a korong Sikorcin elé került, aki közelről nem hibázott (1-3).

A szünet után a Titánok azonnal nekiestek ellenfelüknek, mégis az Újpest szerzett kis híján gólt: Pance közelijét védte Gyenes. Áttevődött a játék a másik kapu elé, Duschek sem unatkozott, pár másodperc alatt 3-4 bravúrja is akadt. A 26. percben kirobbant a feszültség a játékosokból. Benk piszkált oda a korongot már birtokló Gyenesnek, több páros is összekapaszkodott, végül Kiss Roland és Di Diomete mehettek a büntetőpadra. Négy a négy ellen még inkább felgyorsult a játék, ez a fehérvári farmcsapatnak kedvezett, akik átvették a meccs irányítását. A fölény emberelőnyt kamatozott, Mihály Ákos kapáslövésével zárkózott a házigazda (2-3). Újabb két hazai emberfór következett, előbb Pance, majd Nemes állt ki két percre. Madácsiék össztűz alá vették Duschek kapuját, de a fővárosiak remeklő kapusának eszén nem tudtak túljárni. Vincze Gergő büntetésére volt szüksége az újpestieknek, hogy a hajrára kijöjjenek a harmadukból. A Titánok több meccsre elegendő helyzetet alakítottak ki a második húsz percben, egyenlíteniük azonban nem sikerült.

Oda-vissza hokival kezdődött a záró harmad, amiből a vendégek jöttek ki jobban. A 43. percben Pance átadásából Odnoga visszaállította a kétgólos különbséget (2-4). Hazai emberelőny következett, pontatlanok voltak Császárék, ezt a fórt is kihasználatlanul hagyták. Némileg csökkent az iram, főleg a semleges harmadban folyt a játék. Tíz perccel a vége előtt Gyenes védett óriásit, továbbra is nyílt maradt az összecsapás. Imre Patrik kiállításakor nem tudta lezárni a mérkőzést az Újpest, de értékes perceket nyert. A Titánoknak mindössze 5 perce maradt az egyenlítésre, de ezúttal nem tudták hozni a múlt heti játékukat, amikor öt gólt is berámoltak ellenfelüknek az utolsó harmadban. A véghajrá csendesen telt, Varga Arnoldék jól védekeztek és rutinosan lepörgették az időt.

Az Újpest jobb helyzetkihasználásnak és Duschek Dávid szenzációs kapusteljesítményének köszönhetően véget vetett a Titánok hárommeccses győzelmi sorozatának, egy nappal a Brassó legyőzése után Fehérváron is nyert, és kikecmeregni látszik a gödörből.

titute

fotó: Fehérvári Titánok

Hogy kijöttünk-e a gödörből, azt nem tudom még

   

Baróti Zsolt, az UTE és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 350 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Horváth, Somos.
Gyenes: 88,2% (Horváth D. Cs.)
K
Duschek: 95,5% (Márkus)
Vas, Horváth M., Campbell, Dézsi, Péter
1
Varga, Carlson, Benk, DiDiomete, Sikorcin
Imre, Mangone, Balogh, Mihály, Zion
2
Kovács Attila, Nagy N., Brown, Kovács S., Pance
Kiss R., Szabó B., Almási, Madácsi, Nagy A.
3
Henderson, Rusk, Csamango, Nemes, Odnoga
McCutcheon, Kovács Alex, Vincze G., Erdély, Császár
4
Pokornyi, Horváth Á.
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:32 FHA Mihály Zion
1-1 10:40 UTE Brown Pance
1-2 15:22 UTE Benk Pokornyi DiDiomete
1-3 18:03 UTE Sikorcin Benk DiDiomete
2-3 29:24 FHA PP Mihály Zion Horváth M.
2-4 42:46 UTE Odnoga Pance Brown
44 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 10

A Fehérvári Titánok–UTE góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum