1000 eurós büntetést kapott Azari Zsolt

 

A Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya az Erste Liga Versenyszabályzatát megszegve nyilvánult meg a közösségi médiában.

A határozat itt teljesen egészében elérhető. Idézzük belőle a lényeget:

“A Magyar Jégkorong Szövetség (továbbiakban MJSZ) Fegyelmi Bizottsága fegyelmi vétség elkövetése miatt Azari Zsoltot a Dunaújvárosi Acélbikák játékosát a Fegyelmi Szabályzat 4. § (2) bekezdés h) pontjában foglaltak alapján

1000 EUR/330. 000 HUF pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A határozat ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül fellebbezést lehet előterjeszteni az MJSZ Fegyelmi Bizottságához. A fellebbezésnek a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.

Indoklás:

A Magyar Jégkorong Játékvezetők Testületének (továbbiakban: MJJE) Elnöke a Sportfegyelmi Szabályzat 14. § (1) bekezdése alapján fegyelmi eljárást kezdeményezett a Magyar Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottságánál a Dunaújvárosi Acélbikák játékosának Azari Zsoltnak a 2019. október 5. napján, az egyik közösségi oldalon közzétett nyilatkozata miatt, melyben a játékvezetők tevékenységét bírálta.

A Dunaújvárosi Acélbikák játékosa az egyik közösségi oldalon megjelent bejegyzésre reagálva negatív színben tüntette fel a 2019. október 4. napján lejátszott Erste Liga EL 37 sorszámú Sport Club Csíkszereda?Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés játékvezetését, kijelentve, hogy a mérkőzés hivatalos személyei befolyásolták a mérkőzést és részrehajlók. Egy másik bejegyzésében pikírt módon bírálta a Sport Club Csíkszereda rendezését, a jégcsarnok rendelkezésre állását. Mindkét bejegyzés közzétételekor nem telt el 24 óra az érintett mérkőzés után.

Az Erste Liga Versenyszabályzata rendelkezik a sajtónyilatkozatok rendjéről.

80. § Sajtónyilatkozatok; A mérkőzést követő 24 órán belül az edzők, játékosok, hivatalos személyek nyilatkozataikban a játékvezetők tevékenységét nem bírálhatják. Ezen rendelkezés megszegése fegyelmi eljárás indítását vonja maga után.

A Fegyelmi Bizottság megállapítja, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa a mérkőzés végét követő 24 órán belül a játékvezetést bíráló nyilatkozatot tett közzé. Ezzel fegyelmi vétséget követett el. A Sportfegyelmi Szabályzat 3.§ (1) bekezdés a) pontjában foglaltak szerint; Fegyelmi vétséget követ el, aki az MJSZ szabályzataiban, a Küldöttgyűlés és az Elnökség az MJSZ Alapszabályának megfelelő döntéseiben előírtakat megszegi.

A Fegyelmi Bizottság enyhítő körülményként értékelte a játékos nyilatkozatát, miszerint abban a hitben írta a hozzászólását, hogy azt nem egy nyílt, hanem egy privát beszélgetés részeként teszi. A Fegyelmi Bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy csapatkapitányként és egykori válogatott játékosként pozitív példával kellene elöl járnia, képviselve csapatát és játékostársait.

A Fegyelmi Bizottság kiemelt figyelmet fordít a hivatalos személyek védelmére, így az őket ért inzultusok és tevékenységük megkérdőjelezése az Erste Liga résztvevői részéről nem megengedhető.

Az elsőfokú fegyelmi határozatban kiszabott pénzbüntetést, illetve a Szabályzatban meghatározott költségeket a határozat meghozatalának hónapját követő hónap 15. napjáig kell az MJSZ részére megfizetni. A pénzbüntetés azon a napon minősül megfizetettnek, amikor azt az MJSZ bankszámláján maradéktalanul jóváírták, illetve a pénztárába maradéktalanul befizették.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum