3-13-nál jár az UTE, és máris érkezik a Brassó

   

Pocsék hete van a két vereségnél tartó Újpestnek, de nincs megállás, este a ligaharmadik Corona érkezik a Megyeri útra.

Nem könnyű az UTE-szurkolók élete ebben az idényben, a csapat egyértelműen a várakozások alatt teljesít. Kilenc meccs után a nyolcadik helyen állnak a lilák, ami ezzel a játékosállománnyal akkor is elfogadhatatlan, ha számításba vesszük, hogy az őket egy ponttal előző Fehérvári Titánok két meccsel többet játszottak, és a hatodik Gyergyó fórja is csak három pont. A legfájdalmasabb nem is a döcögős szezonkezdet, hanem a csapat által mutatott karakter, pontosabban annak a hiánya.

Az újpestiek már az első meccsen kikaptak a Hokiklub Budapesttől, majd az FTC-Telekom elleni örökrangadón hiába játszottak látványos jégkorongot és vezettek többször is, az utolsó percben kiengedték a kezükből a győzelmet. Ezek után jött az első erdélyi túra, a Csíkszereda ellen biztató eredmény született, ám a hosszabbításban megint az ellenfél vitte el a pluszpontot. Másnap Gyergyóban két góllal vezettek, ám a harmadik harmadban négyet kaptak. Hazatérve a DEAC otthonában végre megszerezték első győzelmüket. Ha a szurkolók azt gondolták, elindul a csapat felfelé, akkor a játékosok hamar lehűtötték őket: a Vasas ellen csak büntetőkkel nyertek, jött az edzőváltás, a Titánoktól kikaptak, a HKB-t legyőzték, ám a Gyergyó elintézte őket hazai pályán. Ez az 1-4 már ezen a héten jött össze, majd másnap érkezett Visegrád Kupa-negyeddöntőzni a lengyel JKH GKS Jastrzebie, és 1-2-ről fordítva 9-2 arányban ütötte ki – alig néhány tucatnyi drukker jelenlétében – a jobb sorsra érdemes lilákat. Ez két nap alatt annyi, mint 3-13.

Hiába látszik tehát olykor a potenciál a csapatban, képtelenek tartósan azt játszani, amire képesek, illetve gyakran fegyelmezetlenek. A lengyelek elleni meccsen sem mindegyikük tudott parancsolni az indulatainak, Devin DiDiomete és Kovács Attila is 5+20-at harcolt ki magának a végjátékban.

Menet közben sosem egyszerű rendet rakni a fejekben, a Szilassy Zoltánt váltó Baróti Zsolt–Virág Csaba edzőpárosnak sem megy ez könnyen, ráadásul a menetrend sem kedvez nekik. Hiszen ma  jön a Brassó, pénteken pedig mennek Fehérvárra, csak utána lesz egy hetük, hogy kicsit rendbe szedjék magukat. Addig is kell azonban kezdeni valamit a hokival, a Brassó sem lesz könnyű ellenfél, ez talán feldobja a játékosokat.

A Corona 10 meccsen szerzett 19 pontjával harmadik a tabellán. Bár legutóbb nagyon sima vereséget szenvedtek a viharos végjátékba torkolló erdélyi csúcsrangadón a Sportklubtól, előtte ötmeccses nyerő szériát produkáltak, kétszer is 9 gólt lőttek, méghozzá a Gyergyói HK-nak és a DAB-nak. A Csíkszereda elleni balhé vezéráldozattal járt, a liga fegyelmi bizottsága egy meccsre eltiltotta Logan Stephensont. Stephenson a Brassó legponterősebb hátvédje, 10 meccsen 8 egységet szedett össze, +8 a mérlege a plusz/mínusz mutatóban.

A hazaiaknál is van kérdőjel, mégpedig a csapat húzóemberének szánt Jared Brown szereplése kapcsán. A játékos október 2-án, a fehérvári meccsen lépett pályára utoljára, az azóta eltelt három találkozóra nem nevezték. Hiányzik rajta kívül Vincze Péter is, hogy sérüléssel bajlódik-e, vagy más okok játszanak közre az ő esetében is, arról tudomásunk szerint nem tett közzé hírt a klub.

A tavalyi alapszakaszban a Brassó mindkét meccsét megnyerte Újpesten – cserébe az egyik hazait elvesztette –, ám a középszakaszban mások voltak az erőviszonyok: a Megyeri úton 7-0-ra nyertek a lilák, majd Brassóból is 3 ponttal tértek haza.

Markus_Levente-BRA-UTE_20171203-900

fotó: archív

UTE–Corona Brassó 5-4

   

Mínusz háromról visszajött a vendégcsapat, a hosszabbítást azonban megnyerte az utóbbi időben látottaknál sokkal jobban játszó Újpest.

Az UTE-ban nem volt ott Duschek Dávid, akárcsak kedden a Visegrád Kupa-mérkőzésen, ismét Márkus Levente kezdett. Visszatért ugyanakkor a három meccset ismeretlen okokból pihenő Jared Brown – a sérült Vincze Péter és Godó Dániel értelemszerűen még nem –, a vendégeknél ellenben hiányzott az eltiltott Logan Stephenson. A lilák ott folytatták, ahol abbahagyták, már a 2. percben a kapujukba került a korong a Péter Balázs éles passzát értékesítő Bíró Gergő jóvoltából. Ám a nyitó harmad közepétől jött a fordulat. Előbb Cody Carlson talált be a kékről, majd Sikorcin ütött ravasz gólt előnyben, 2-1. A második felvonás oda-vissza hokit hozott, előbb megléptek a lilák, majd ledolgozták hátrányuk nagy részét a kék-sárgák. Ebből Nagy Nilan szép támadás végén szerzett gólja (3-1), Eric Pance Brown passzából elért negyedikje (4-1) és Tranca felső sarkos szépítése (4-2) egy percen belül született, igaz, utóbbi kettő között volt egy brassói időkérés is. A különbséget aztán emberhátrányos szólóból csökkentette minimálisra Fowlie a 34. percben (4-3), így az utolsó menetre – vagy még későbbre – maradt a lényeges kérdések eldöntése. Ebből a még később jött be, ugyanis a 48. percben Péter Balázst egyedül hagyták a kapu előterében, ő pedig szép mozdulattal egyenlített, 4-4. Újabb gól már nem esett, jöhetett a hosszabbítás, amely nem igazán tartott sokáig: Eric Pance egyéni megmozdulása végén eldöntötte a meccset, 5-4-re nyert az UTE

ute-bra

fotó: UTE

Erste Liga, Megyeri út, 410 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Balla, Váczi.
Márkus: 88,2% (Farkas)
K
Polc: 83,3% (Tőke)
Varga, Carlson, Benk, DiDiomete, Sikorcin
1
Armstrong, Harrison, Fowlie, Plante, Rabbit
Kovács A., Nagy, Brown, Kovács S., Pance
2
Boriszenko, Bors, Péter, Tranca, Bíró G.
Henderson, Rusk, Csamango, Nemes, Odnoga
3
Mihály, Bíró O., Bíró M., Gliga, Zsók
Pokornyi, Horváth, Daadou
4
Szabó, Gajdó B., Molnár Z., Gajdó T.
Baróti Zsolt, Virág Csaba
E
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:12 BRA Bíró G. Péter Bors
1-1 10:05 UTE Carlson Sikorcin Benk
2-1 11:59 UTE PP Sikorcin Carlson DiDiomete
3-1 27:39 UTE Nagy DiDiomete Benk
4-1 28:04 UTE Pance Brown
4-2 28:23 BRA Tranca Péter Boriszenko
4-3 33:11 BRA SH Fowlie Rabbit
4-4 47:03 BRA Péter Boriszenko Tranca
5-4 61:08 UTE Pance Henderson Sikorcin
30 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 12

Az UTE Brassó elleni sikerének összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum