Péter Donát rendületlenül gyártja a pontokat

 

Újabb heti körképünk jegyzett utánpótlás-bajnokságokban játszó légiósainkról.

A német DNL-ben az Augsburg két szoros hazai mérkőzésen verte a Landshutot, mindkétszer 4-3 arányban. Az első mérkőzésen Péter Donát 3, a másodikon 2 gólpasszt osztott ki, így 10 fordulót követően 6+10-zel áll. Szűcs Ádám nem játszott. Az Eisbären Juniors Berlin is sikeres héten van túl, a még nyeretlen Krefeld otthonában győztek előbb 6-1-re, majd 4-2-re. Az első mérkőzésen Kánya Tamás kezdte a gólgyártást, illetve kétszer a társait is kiszolgálta. A második, szorosabb találkozót keretbe foglalta Kánya, a mérkőzés első és utolsó gólját is ő szerezte. A magyar csatár 10 meccs után 9+4-gyel áll. A Berlin a negyedik, az Augsburg a hatodik helyen áll.

Továbbra is meggyőző teljesítményt nyújt a GCK Lions a svájci juniorbajnokságban. A zürichiek otthon verték 5-2-re a HC Luganót, Révész Marcell egy kapu előtt keresztbe tett korongot vágott be, illetve kiosztott két gólpasszt. A Lions két nappal később Bernben is győzni tudott (5-2). Falus Ádám mindkét meccsen játszott, pontot nem szerzett. A Biel 4 pontos hetet zárt, miután Lausanne ellen hosszabbításban 3-2-es vereséget szenvedett, de a Zugot otthon 6-3-ra legyűrte. Ortenszky Tamás továbbra is első soros bekk a Bielnél, pontot nem szerzett. A GCK Lions első, a Biel kilencedik.

A Dukla Trencín idegenben gyűrte le 2-1-re a szlovák ifjúsági válogatottat a juniorbajnokság keretei között. Az első gólnál Sárdi Máté gólpasszt jegyzett, tizedik meccsén kilencedik pontját gyűjtötte. A Trencsén egy ponttal lemaradva követi a Besztercebányát a második helyen, úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A svéd U20 Elit keleti divíziójában a Wings kétszer meccselt idegenben a Huddingével. Míg először 4-1-re kikaptak, másodjára 1-0-ra nyertek. Kemény Patrik nem szerzett pontot. A Wings harmadik.

A déli divízióban a Boräs 4-3-ra verte a Mariestadot, majd 5-1-re kikapott az Oskarshamn vendégeként. Az első mérkőzésen Kozma Dávid jegyezte a győztes gólt az 52. percben, a nyitó találatnál asszisztos volt. Kozma magasan csapata legeredményesebb játékosa, 4 meccs után 9 pontos. A Halmstad mindeközben 7-1-re verte a Mölndalt, illetve 8-2-re a Mariestadot. A Jakabfy fivérek játszottak, pontot nem szereztek. A Boräs negyedik, a Halmstad ötödik a tabellán.

Az osztrák juniorbajnokságban az Okanagan hosszabbításban szenvedett 3-2-es vereséget Bécsben, mielőtt Villachban 6-2-re győzni tudott volna. Komáromy Botond mindkét mérkőzésen játszott, Kóczán János csak az elsőn. Az Okanagan vezeti csoportját.

Két vereséggel zárta a múlt hetet a finn ifjúsági bajnokságban a KooKoo. Varga Balázs csapata a Pelicans ellen otthon 6-2-re, a HIFK ellen idegenben 3-1-re maradt alul. A fiatal csatár, aki előző héten a juniorbajnokságba is feljátszott (és gólpasszal zárt) ezúttal nem szerzett pontot. A KooKoo 13. a 16 csapatot felölelő bajnokságban.

Az amerikai NCDC bajnokságban a Northern Cyclones a Connecticut Junior Rangers vendége volt, és hosszabbításban 4-3-ra győzni tudott. Seregély Máté játszott, pontot nem szerzett. A Twin City Thunder két vereségen van túl, a Junior Bruinstól 5-3-ra, a New Hampshir-től hosszabbításban 2-1-re kaptak ki. Keresztes Levente mindkét találkozón jégre lépett, de nem szerzett pontot. A Thunder hatodik, a Cyclones hetedik az NCDC-ben.

Az USPHL Premierben a South Shore Kings 5-2-re verte a Twin City Thundert. Mesterházy Bálint két gólpasszt tett a közösbe, Kovács Dávid csere volt. A Florida Eels két győzelmet aratott a Tampa Bay Juniors felett, előbb 6-3-ra, majd 3-2-re győztek. Tóth Keve a második mérkőzésen játszott, pontot nem szerzett. A New Hampshire otthon kapott ki 5-2-re az Islanders Hockey Clubtól, a hazaiak mindkét találatát Pákozdi Bálint készítette elő. A Junior Bruins vereséggel zárt a Twin City (2-4) és a Northern Cyclones (4-5) ellenében, Szekeres Tamás az első meccsen játszott.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk