McLean három meccset kapott, Stephenson egyet

   

Két játékost tiltott el az Erste Liga fegyelmi bizottsága a botrányosan végződött Corona Brassó?SC Csíkszereda mérkőzés után.

Az fb a következőkkel indokolta a csíkszeredai Kurtis McLean 3 meccses pihenőjét:

“A mérkőzés vége előtt 7 másodperccel a Sport Club Csíkszereda játékosa, McLean Kurtis szabálytalanul ütközött ellenfelével. Ezt követően dulakodásba, verekedésbe keveredett a Corona Brasov játékosával, Péter Balázzsal. McLean Kurtis korongot nem birtokló ellenfelét felugorva, közvetlenül fejen találta. A Fegyelmi Bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a játékos kísérletet sem tett a korong megjátszására. Szándéka kizárólag a szabálytalan ütközés volt. A Fegyelmi Bizottság továbbra is felhívja a figyelmet, hogy a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike. A játékosoknak mindent meg kell tenniük az ilyen jellegű ütközések elkerülése érdekében.

A fejre irányuló ütközés minden esetben szabálytalan. A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló magatartásra vonatkozó szabályt, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak. Fejre, nyakra irányuló támadásért kell büntetést kiszabni, ha a mezőnyjátékos a testének vagy sportfelszerelésének bármely részével ütést mér az ellenfele fejére vagy nyakára.

A szabálytalan ütközést követő verekedéssel kapcsolatban a Fegyelmi Bizottság további szankciót nem alkalmaz.

A Fegyelmi Bizottság McLean Kurtist a Sport Club Csíkszereda játékosát 3 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga mérkőzésein tölti le.”

Az eset videón:

A mérkőzés utolsó pillanataiban tömegjelenetek alakultak ki. Az ebben résztvevők közül egyedül Logan Stephensonnal, a Brassó játékosával szemben alkalmaztak szankciót. Az indoklás:

“A mérkőzés lefújásának pillanatában a Corona Brasov játékosa, Stephenson Logan verekedést kezdeményezett ellenfelével. Stephenson Logan több alkalommal megütötte, majd rángatta a jégen lévő ellenfelét. A Fegyelmi Bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a játékos a mérkőzés végén kezdeményezett verekedést, és szabálytalanságából nagyobb verekedések, vagy tömegjelenetek lehettek volna. A verekedés kezdeményezőjén kívül a többi érintett esetében a Fegyelmi Bizottság további szankciót nem alkalmaz.

A Fegyelmi Bizottság Stephenson Logant, a Corona Brasov játékosát 1 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga mérkőzésen tölti le.”

Az eset videón:

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum