Malkin megsérült, a Pittsburgh bajban van

 

Egy hónapba is beletelhet, mire felépül az orosz. A Penguins egyszerre vesztette el a második és a harmadik sorának a centerét.

Minden korábbinál nagyobb elánnal látott neki a nyári felkészülésnek Jevgenyij Malkin azok után, hogy élete legkevésbé jó szezonja volt a tavalyi. 68 mérkőzésen 72 pontot szerzett, ráadásul 25-tel több kapott gólnál volt fent a jégen, mint amennyit lőni tudott vele a Pittsburgh. Nyáron kiderült, hogy problémái voltak Phil Kessellel, felelőtlennek, túlontúl megelégedettnek találta a kétszeres Stanley Kupa-győztes amerikai játékost. A klub megvált Kesseltől, aki azóta Arizonában kergeti a pakkot. Malkin készen állt a visszatérésre, elképesztően jó formában jelentkezett a szeptemberi edzőtáborba. Hogy képet alkothassunk arról, milyen munka állt mögötte, mutatunk egy képet, amit nyaralása közben posztolt.

malkin

Ehhez képest a Buffalo elleni szezonnyitón 3-1-es vereséget szenvedett a Penguins, az egykori csapattárs, Connor Sheary két gólt is szerzett. Malkinra ugyanakkor nem lehetett panasz, góllal kezdett. Ezt követően jött a Columbus elleni szombati mérkőzés, ahol ebben a szellemben folytatta. Pontot ugyan nem szerzett, de a helyszíni értékelések szerint a mezőny legjobbja volt. Mármint abban az időben, ami számára adatott: a második harmad közepén ugyanis szerencsétlenül elbotlott saját hátvédje, Kris Letang lábában, majd Gavrikovtól is kapott egyet a palánknál, ami után bement az öltözőbe, és nem tért már vissza. A meccset követően nem árultak el semmit az állapotáról, de ahogy az alaposabb orvosi kivizsgálásokat elvégezték, rögtön kiderült, nem kicsi a baj. Biztosat továbbra sem lehet tudni, de minden bizonnyal a térde sérült meg, és akár egy hónapot vagy még többet is igénybe vehet, mire teljesen felépül,. Malkin 33 éves, mindig is sérülékeny volt, 13 szezonos NHL-karrierje során összesen 180 meccset hagyott ki.

A Pens számára azért is szomorú a hír, mert nem Malkin az egyetlen center a csapatban, aki sérülés miatt nem áll rendelkezésre. Nick Bjugstad szintén hosszabb időre dőlt ki, bár várhatóan előbb térhet vissza. Így a második és a harmadik sor centere is hiányozni fog. Az eset azért is szerencsétlen, mert Kessel helyére Alex Galchenyuk érkezett, és az orosz-amerikai szélső szemlátomást hamar megértette magát Malkinnal. Nagy kérdés, hogy mennyire lesznek képesek a többiek pótolni őket. Jared McCann eredetileg is center, bár tavaly tél óta szélsőként játszik a Pittsburghben. Hasonló a helyzet Dominik Kahunnal, a cseh-német játékos centerként nőtt fel, ám az NHL-ben szélsőt játszott Chicagóban és Pittsburghben is. Ők most kapnak egy esélyt, hogy eredeti posztjukon bizonyítsanak.

A legnehezebb feladat azonban Sidney Crosbyra vár. Malkin hiányában a 32 éves csapatkapitány jégideje nyilván meredeken elindul felfelé. Crosby szombaton felnőtt a feladathoz, leállt verekedni a nála 11 évvel fiatalabb Pierre-Luc Dubois-val, és meg is nyerte a harcot. A csapat vette az üzenetet, az ötperces kiállítás alatt két gólt lőttek a többiek, eldöntve a mérkőzést. Hosszú távon azonban nem ez lesz a siker receptje, különösen ha tekintetbe vesszük, milyen agyrázkódásos múltja van a szupersztárnak. Nehéz hónap elé néz hát a Pittsburgh, amiből csak akkor jöhet ki jól, ha mindenki hozzáteszi a magáét a csapat teljesítményéhez.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum