Ki tudja folytatni a kilábalást a maga válságából?

   

A Gyergyónál és az UTE-nál is edzőváltás történt, majd mindketten elvesztették ezt követő első, de megnyerték második mérkőzésüket.

A két csapat között egy pont a különbség, a Gyergyó 11-gyel a hatodik, míg az UTE 10-zel a hetedik helyen áll. Hétfőn akár helyet is cserélhetnek az Erste Liga tévés meccsén, sőt: hárompontos győzelemmel a lilák befognák az ötödik DEAC-ot is. Ne szaladjunk azonban előre, hiszen mindkét klub nehéz helyzetben van. Szinte napra pontosan ugyanakkor váltak meg edzőiktől, ami sosem jó jel a bajnokság elején. Azonnali látványos eredményt nem hozott a csere, kezdésként mindketten kikaptak a Fehérvári Titánok otthonában. A párhuzamok itt nem értek véget, a székesfehérvári vereséget követően mindkét csapat a Hokiklub Budapest ellen vigasztaloódhatott. Az UTE simán nyert 5-1-re a Megyeri úton, míg a Gyergyó 2-1-nek örülhetett a Tüskecsarnokban. Most egymás hátán kapaszkodhatnak feljebb, nagy kérdés, hogy ez melyiküknek sikerül. Az esélyek annyiban talán az UTE számára kedvezőbbek, hogy otthon játszanak, és hogy meggyőzőbb volt a teljesítményük a HKB ellen. De a jégkorongban e tényezők egyike sem számít annyit, hogy előre lefutottnak lehessen gondolni a találkozót. Ez már a második összecsapásuk lesz egyébként a feleknek idén, miután elsőre Gyergyószentmiklóson kemény dramaturgiájú csatába bonyolódtak. Szeptember 21-én két harmad után már 3-1-re vezetett az első győzelméért hajtó Újpest, ám a piros-fehérek egy fergeteges – 4-0-s – utolsó játékrésznek köszönhetően fordítottak és eltették mind a 3 pontot. További érdekesség: mióta a Gyergyó visszatért a magyar bázisú nemzetközi bajnokságba, azóta minden egyes alkalommal szerzett pontot az UTE ellen. Tavaly Újpesten kétszer nyertek túlórában a hazaiak, Gyergyóban viszont eddig rendre nullán ragadtak a lilák. Az egyik gárda feladata tehát az, hogy folytassa a hagyományt, a másiké pedig, hogy véget vessen ennek a sorozatnak.

utegyhk

fotó: szekelyhon.ro

UTE–Gyergyói HK 1-4

   

Összeszedett jégkoronggal megérdemelten nyertek Újpesten a gyergyóiak.

A piros-fehérek immár a harmadik mérkőzésüket játszották magyarországi túrájuk során – egyet buktak, egyet nyertek –, de a legkevésbé sem tűntek fáradtnak. Úgy sem, hogy két klasszisuk nem lépett jégre ezúttal, hiányzott Jereme Tendler és Albert Zagidullin. A másik oldalon már másodszor maradt ki a keretből a MAC-tól igazolt Jared Brown, ám ennek okairól nem tudni semmit. A GYHK mindenesetre az első harmadban máris lőtt kettőt, előbb Valdix, majd Bobcek volt eredményes. A második játékrész elején Péter Zsolt tette be Góga Attila remek passzát, ekkor 0-3 állt a táblán. A folytatásban jó ideig nem találtak magukra a lilák, majd, a felvonás második felét meg tudták nyomni, voltak szép helyzeteik bőven, de hiába. A harmadik menet elején csak sikerült bejuttatni a korongot Jordon Cooke kapujába, Jed Rusk éles szögből leadott lövése nyomán a vasról vágódott be a játékszer, 1-3. Mindez adott némi lendületet az UTE-nak, de átütő erőből kevesebbet, a GYHK okosan hokizva kontrollálta a fejleményeket. A történet érdemi része az 58. percben ért véget, amikor Sára emberhátrányban lépett ki, és nem hibázott, 1-4. Ki tudja folytatni a kilábalást a maga válságából? – tettük fel a kérdést előzetesünkben. A válasz megszületett. Az UTE kedden már Visegrád Kupa-negyeddöntőt játszik a lengyel Jastrzebie-vel.

utegyhk

Ennyi gyenge teljesítményt egy csapat sem bír el

   

Baróti Zsolt, az UTE és Christopher Hamell, a Gyergyói HK vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzése után.

Baróti Zsolt, UTE: „Ennyi gyenge teljesítményt egy csapat sem bír el. Három meccsre való korongot adtunk el és helyzetet hagytunk ki. Mentális gondjaink nincsenek, túlzott akarás volt, noha türelmesnek kellett volna maradnunk. Le kell ülnünk a játékosokkal, majd edzeni tovább.”

Christopher Hamell, GYHK: „Nagyon keményen dolgoztunk, mindenki összeszedte magát, és azt tette, amit kell. Szereztünk néhány emberelőnyös találatot, ami mindig segít, sőt a végén hátrányban is betaláltunk. Jól reagáltunk a rossz idénykezdésre, így kell folytatnunk.”

Erste Liga, Megyeri út, 552 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Kis-király, Kövesi.
Duschek: 86,7% (Márkus)
K
Cooke: 96,6% (Ruczuj)
Varga, Carlson, Benk, Pance, Sikorcin
1
Góga, Raszulov, Elekes Darabont, Vorobjov, Pesztunov
Kovács A., Nagy N., Nemes, Csamango, DiDiomete
2
Bobcek, Lescovs, Antal, Sára, Valdix
Henderson, Rusk, Kovács S., Miluskin, Odnoga
3
Ferencz Csibi, Nagy Cs., Barabás, Constantin, Péter
Fekete, Horváth, Daadou
4
Creanga, Kozma, Benedek, Daradics, Ivácson
Baróti Zsolt, Virág Csaba
E
Hamell Christopher, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:28 GYE PP Valdix Nagy Cs. Bobcek
0-2 15:19 GYE PP Bobcek Valdix Vorobjov
0-3 22:31 GYE Péter Góga
1-3 42:19 UTE Rusk Henderson Csamango
1-4 57:20 GYE SH Sára
29 Kapura lövések száma 30
12 Kiállításpercek 6

Az UTE–Gyergyói HK góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum