Papp Kristóf felkerült a jövő évi előzetes draftlistára

   

Az NHL Central Scouting közzétette szokásos őszi “figyelőlistáját”, a magyar csatárt a 2020-as játékosbörze negyedik-hatodik körébe várják.

Alig ért véget a 2019-es draft, a szakma máris nyilvánosságra hozott egy következő évi előzetes sorrendet ez év júniusában, amelynek az élén Alexis Lafreniere szerepelt. A hasonló listáknak összességében se szeri, se száma, jó néhány elismert cég foglalkozik azzal, hogy rangsorolja a jövő legnagyobb tehetségeit. Ugyanakkor érdemes kiemelten is figyelni az NHL Central Scouting Services publikációira, amely a világ legerősebb jégkorongligájának saját intézménye.

Ők adták most ki az aktuális Watch Listet. Ez több mint 300 olyan jégkorongozót tartalmaz, akiknek esélyük van rá, hogy 2020 júniusában kiválasszák őket. Közülük az egyik nem más, mint Papp Kristóf, a USHL-es Madison Capitols 2001-es születésű csatára. Az NHL Central Scouting az év ezen időszakában még nem ad meg sorrendet, ehelyett három kategóriába sorolja a fiatalokat. Az A kategóriájúakat az első körre tartják esélyesnek, a B-seket a második-harmadikra, a C-seket a negyedik-hatodikra. A magyar tehetség egyelőre C-s, ám ez is óriási dolog, hiszen mindeddig nem szerepelt semmilyen listán sem.

Papp Kristóf az életkoránál fogva az idén is választható volt, de első nekifutásra még nem került rá sor. A támadó az előző szezonban a valaha volt legeredményesebb magyar hokis lett a világ legjobb négy juniorligájának egyikében, amikor a USHL-ben 58 mérkőzésen 38 pontot szerzett. Egyelőre úgy tűnik, az idén sem készül alábbadni, első 4 találkozóján máris lőtt 2 gólt és adott 3 asszisztot. Emellett ő volt 17 esztendősen a 2018. decemberi divízió 1/B csoportos junior-világbajnokság gólkirálya is 5 mérkőzésen elért 6 találatával.

Magyar jégkorongozó utoljára 2016-ban járt ezen a listán, akkor Horváth Bálintot, a svéd Rögle juniorját tartották esélyesnek a draftra. Neki nem jött össze, jelenleg a Division 1-ben küzdő Tyringe SoSS játékosa. Őt megelőzően Hári Jánost listázták, aki 2012-ben és 2010-ben is jelölt volt, de végül nem választották ki. A magyar jégkorongnak 3 draftolt hokisa van, Gröschl Tamás, Szuper Levente és Vas János. Közülük Szuper került a legközelebb az NHL-hez, ő több mérkőzésen is ülhetett bevetésre várva a Calgary Flames padján, jégre azonban nem lépett.

pappkristof

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk