Továbbra is vigyázna veretlenségére a Sportklub

   

A csíkszeredai Erste Liga-élcsapat következő megoldandó feladata a DEAC legyőzése a Vákár Lajos Műjégpályán.

Fantasztikus szériát fut a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban a Sportklub. Kissé talán döcögősen indult a szezon a csíkiak számára – ebben szerepet játszhatott a nagy vihart kavaró Valchar-ügy is, amelynek furcsa módon azóta sincsenek fejleményei –, hiszen a második és a harmadik mérkőzésükön is pontot veszítettek, azóta azonban valósággal szárnyalnak. A legnagyobb lökést alighanem Pesterzsébeten, a címvédő FTC-Telekom otthonában kapták, ahol kétgólos mínuszból felállva hozták a presztízsrangadót túlórában. Azóta hibátlanok, és legutóbb az akkor még 100 százalékos Dunaújvárosi Acélbikákat is felülmúlták a nagy gólok mérkőzésén. Tisztában van a Szereda kvalitásaival mai vendége, a DEAC is, amely e hét hétfőjén otthonában kényszerült fejet hajtani a nagyobb tudás előtt. Tette mindezt úgy, hogy két harmadon keresztül egyenlő ellenfél volt, csak az utolsó játékrészben nyílt ki az olló. Abból a meccsből ugyanakkor Jason Morgan együttese is tanulhatott, jelesül azt, hogy hiába tűnik gyengébbnek a Debrecen, mint tavaly – utolsó négy mérkőzését bukták a David Musial-tanítványok –, mégis hatvan percen keresztül nyújtott koncentrált teljesítményre van szükség a felülmúlásukhoz. Ha már az elején Valchart szóba hoztuk, látható, hogy sikerült megtalálni a cseh utódát: Josh Shalla 8 mérkőzésen 10 góllal és 6 assziszttal áll. A DEAC értelemszerűen még nem számíthat arra a frissiben igazolt David Rutherfordra, aki félelmetes EIHL-statisztikái alapján minimum hasonló színvonalú hokira lehet majd képes.

deacscc

fotó: DEAC

SC Csíkszereda–DEAC 0-3

   

Első vereségét szenvedte el a Sportklub az idei Erste Liga-szezonban, komoly teljesítményt nyújtva törte meg a favoritot a Debrecen.

Két viszonylag csendes harmad után, amelyek során kiállítások sem nagyon voltak, szinte hihetetlen eseményekkel kezdődött a harmadik a Vákár Lajos Műjégpályán. A 41. percben két gólt lőttek ugyanis a vendégek, előbb Jakub Izacky, majd 25 másodperc elteltével Berta Ákos talált be, nem csoda, hogy Jason Morgan, a csíkiak vezetőedzője azonnal időt kért. Ez nem sokat segített a hazaiakon, a csíki nevelésű Salló Barna jegyezte a következőt, 0-3 a 46. percben. Ezt követően gólok már nem születtek, csak konfliktusok, Shalla és Sándor Flórián két-két percet kaptak, a mérkőzés vége felé Berta és Bíró Tamás ötöt-ötöt, ami azt jelentette, hogy vissza sem jöhettek az utolsó dudaszó előtt. Ezt legfeljebb akkor tehették volna meg, ha Szereda egyenlít, és hosszabbításra kerül sor: nem sok esély volt erre, meg sem történt, 0-3 lett a végeredmény.

A Sportklub némiképp váratlanul első vereségét szenvedte el az idei Erste Liga-szezonban – a DEAC hősies produkcióját is indokolt itt méltatnunk –, és ezzel a címvédő-listavezető FTC-Telekommal szemben felhalmozott fórjának is eltűnt a nagyobbik része. A csíkiak hétfőn máris újabb rangadót játszanak, a komoly formába lendült Corona Brassóhoz látogatnak.

scc-deac

fotó: DEAC

A legjobb magyar kapussal álltunk szemben

   

Mestermérleg a Szereda veretlenségének véget vető Sportklub–DEAC mérkőzés után.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Az érzelmileg telitett pénteki mérkőzés után, amikor telt ház és pazar hangulat volt, most egy olyan csapattal találkoztunk, amelyben a legjobb magyar kapussal álltunk szemben. Őt nagyon nehéz úgy legyőzni, ha nem csinálsz forgalmat a kapuja előtt, és a lövések mindegyikét látja. Nagyobb határozottság és éhesség kellett volna a részünkről. Két harmad után 0-0 volt az állás, majd másodpercek alatt a két első sorunk kapott egy-egy gólt. Nem a legjobbunkat nyújtottuk ezúttal.”

David Musial, DEAC: “Két hiányzó játékosunk ellenére jó volt a hangulat a csapaton belül. Nagyon fontos volt, hogy győzzünk, a magabiztosság, a belső hangulat érdekében. Nagyon jól átszottunk a védelemben, míg a kapuban Hetényi Zoltán remekelt. Végig 50-50 százalékos meccs volt, mi lőttük az első gólt, ami nagyon fontos volt. Végül nagyon szépen hoztuk le a meccset.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1800 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre, Péter.
Szamankov: 89,3% (Adorján)
K
Hetényi: 100% (Gönczi)
Belov, Kuljas, Becze, Rokaly Sz., Taratuhin
1
Filbrandt, Kiss, Izacky, Novotny, Sági
Papp, Salló A., Brophey, McLean, Shalla
2
Léránt, Vokla, Berta, Hári, Kulesov
Láday, Gecse, Bíró, Fodor, Rokaly N.
3
Mestyán, Markov, Salló B., Molnár, Mazzag
Flinta, Farkas, Horváth, Sándor Z., Casaneanu
4
Sándor F., Kozma, Ivanov
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 40:17 DEB Izacky Sági Novotny
0-2 40:42 DEB Berta Kulesov
0-3 45:25 DEB Salló B. Mazzag Markov
42 Kapura lövések száma 28
13 Kiállításpercek 17

Az alapvonalról lőtt gólt Berta Ákos a Szeredának

 

A Sportklub–DEAC Erste Liga-mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum