A Brassó estére megelőzheti a Csíkszeredát

   

A Corona ötmeccses győzelmi sorozatban van, és már az Erste Liga-tabella második helyét ostromolja.

A két erdélyi topcsapat Csíkszeredában kétszer is meccselt egymással, Brassóban viszont először találkoznak ebben a szezonban. A két említett találkozó nagyon szorosan alakult, az elsőn büntetőkkel nyert a Sportklub, a másodikon 2-1-re győzött a Brassó. Az Erste Ligába ugyanakkor csak az első csata eredménye számított bele, ennek is köszönhető, hogy a Szereda sokáig messze a Brassó előtt járt a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, és hogy egészen vasárnap estig veretlennek tudhatta magát. Ennek a DEAC vetett véget: a harmadik harmadban villámrajtot vettek Berta Ákosék , és az első percben rögtön két gólt is varázsoltak Szamankov kapujába. A csíkszeredai születésű Salló Barna idei első találata a 46. percben le is zárta a sztorit, innen a Sportklub számára sem volt visszaút. Nagy kérdés, hogy a vereség mennyi fizikai és mentális energiát emésztett fel a testekben és a fejekben. Hétfőre ezt a mérkőzést el kellene felejteniük a csíkiaknak, különben nem sok esélyük lesz. A Csíkszereda az idei bajnokság első nyolc meccsén 4 gólnál kevesebbet egyszer sem lőtt, vasárnap azonban teljesen tehetetlenek voltak Hetényi Zoltánnal szemben – akit Jason Morgan a legjobb magyar kapusnak nevezett –, és borítékolható, hogy a román válogatott Patrik Polccal sem lesz sokkal könnyebb dolguk.

A Brassó ellenkező előjelekkel várja a rangadót. A kék-sárgák szombaton meglepően nagy arányú győzelmet arattak a hétvége előtt még 100 százalékos DAB fölött, a 9-2 kemény csapás volt az újvárosiak számára. Pedig döcögősen indult ez a szezon a Coronának, a Vasas ellen például nem termett pont a számukra, és a Titánok ellen is nagyon megszenvedtek idegenben. Az utóbbi fordulókban azonban valami átkattant a játékukban, egymás után nyerték a meccseket, a Gyergyó otthonában 9 gólt lőttek, aztán hazai pályán magabiztosan győzték le a Sportklubnak később komoly kellemetlenségeket okozó Debrecent, majd a DAB-nak ismét 9-et vágtak, a tűzerőre tehát nem lehet panasz. A csapat szekerét az első sor húzza. A Cody Fowlie, Wacey Rabbit és Jean-Francois Plante alkotta hármas 9 meccsen szerzett 33 pontja eleve nem kevés, ennél is lenyűgözőbb azonban, hogy miközben az ellenfél kapujára roppant veszélyesek, emellett szinte lehetetlen gólt lőni nekik. Jól mutatja ezt plusz/mínusz-mutatójuk, amely összességében +37-en áll. Ha a Sportklub győzni szeretne hétfőn, akkor ezzel az első sorral mindenképpen kezdenie kell valamit.

scc-bra

fotó: Csíkszeredai Sportklub

Corona Brassó–SC Csíkszereda 0-4

   

A Sportklub semmit sem bízott a véletlenre, egy brutálisan erős első harmaddal nyerte az erdélyi rangadót.

A Brassó estére megelőzheti a Csíkszeredát, írtunk beharangozónkban, ami matematikailag igaz volt, ám a két csapat meccsén gyorsan bebizonyosodott, hogy praktikusan nem válik valóra. A kék-fehérek a DEAC-tól elszenvedett váratlan vereség után nagyszerű első harmadot tettek a jégre vendégként. Pelley már a 7. percben megszerezte a vezetést, amihez a 15.-ben Taratuhin tett hozzá még egyet, majd kisvártatva a negyedik soros Fodor Csanád is beköszönt, 0-3-nál mehettek pihenni a felek. Ahhoz képest, hogy innen nagyon kellett volna mennie a Coronának, a hazaiak a második harmadban is csak 5 kapura lövésig jutottak, már ha lehet hinni a hivatalos statisztikáknak. A csíkiak sikerét az utolsó játékrészben sem veszélyeztette semmi, és hogy ténylegesen pont kerüljön a történet végére, arról Becze Tihamér gondoskodott az 56. percben, 0-4, ez lett a végeredmény is. 7 másodperccel a vége előtt kissé elszabadultak az indulatok, de ez már nem osztott és nem szorzott. Fontos megemlíteni: mivel a meccs a román bajnokságba is beleszámított, ezért légiós kapus nem védhetett, ennek is köszönhetően a 20 éves Adorján Örs shutoutot jegyzett a Sportklub kapujában. A Brassó öt győztes mérkőzés után szenvedett ismét vereséget, míg a Szereda hátránya 1 meccsel kevesebbet játszva csupán 2 pont a listavezető FTC-Telekom mögött.

bra-scc

fotó: Corona Brassó

Tudtuk, hogy érzelmekben gazdag mérkőzés lesz

   

Mestermérleg a Brassó–Csíkszereda erdélyi rangadót követően.

Jason Morgan vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Tudtuk, hogy érzelmekben gazdag hatpontos mérkőzésünk lesz. A DEAC ellen elszenvedett hazai vereségből érkeztünk, és mindent megtettünk, hogy most jobbak legyünk. A fiatal Adorján Örs nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapuban, kiváló védéseket mutatott be. Rabbit kihagyott büntetője fontos momentum volt, így végül nullára tudtunk győzni.”

Ondrej Rusnak másodedző, Corona Brassó: “Az első harmad a legrosszabb harmadunk volt a szezonban. A második játékrész első felében jobban játszottunk, de képtelenek voltunk betalálni, ez büntetőből sem sikerült. Amikor a rávezetés kimaradt, a csapat elveszítette a hitét a sikerben. Azért vesztettünk, mert az ellenfél nagyon okosan játszott, kiválóan védekezett, magabiztosan őrizte az előnyét. Most már előre nézünk, várjuk a következő mérkőzéseket, a Szereda ellen pedig új stratégiát fogunk alkalmazni.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2019. okt. 7., hétfő.
Tőke: 84,6% (Polc)
K
Adorján: 100% (László)
Armstrong, Stephenson, Fowlie, Plante, Rabbit
1
Salló, Kuljas, Brophey, Pelley, McLean
Boriszenko, Bors H. F., Péter, Tranca, Bíró G.
2
Papp, Belov, Becze, Taratuhin, Shalla
Mihály, Harrison, Bíró M., Gliga, Zsók
3
Láday, Gecse, Bíró T., Rokaly Sz., Rokaly N.
Bíró O., Szabó, Gajdó B., Molnár Z., Gajdó T.
4
Flinta, Farkas, Horváth, Fodor, Casaneanu
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:17 SCC Pelley McLean Brophey
0-2 14:03 SCC PP Taratuhin Belov Shalla
0-3 17:10 SCC Fodor Casaneanu Flinta
0-4 55:11 SCC PP Becze Taratuhin Belov
14 Kapura lövések száma 26
85 Kiállításpercek 72

Így győzte le 4-0-ra a Sportklub a Brassót

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum