A KMH nyerte a második magyar rangadót is

 

Az EWHL mellett elkezdődött a DEBL is, ahol szintén volt magyar párharc volt a hétvégén.

EWHL Supercup

Lejátszották a második magyar rangadót, és az OB I-hez hasonlóan ezúttal is a KMH Budapest nyert a MAC Budapest Marylin ellenében. Hiányzók ismét voltak mindkét oldalon: Tóth Enikő és Németh Bernadett a MAC-ban nem játszhatott, de Kiss Andrea visszatért, míg a vendégeknél Huszák Alexandra hagyta ki a találkozót. Mindkét gárdából hiányzott több fiatal is, akik ezúttal a DEBL-es csapatukban szerepeltek. A Kisstadionban az újbudaiak már a 3. percben előnybe kerültek Szamosfalvi Petra góljával, és ezt az előnyt 18 perc elteltével Jókai Szilágyi Kinga duplázta meg, A második harmad kiegyenlített játékot hozott, de gólt nem. A MAC az utolsó felvonást alaposan megnyomta, 18-6-ra nyerve a lövési mutatót, ráadásul az utolsó két percet emberelőnyben támadhatta végig, de Valeria Lamenta hibátlanul védett, 2-0 lett a végeredmény. A KMH a második, a MAC a nyolcadik helyen áll az EWHL Supercupban, de a riválisok több találkozón vannak már túl. A MAC szombaton az SKP Bratislava vendége lesz. Az EWHL-ben is játszik a hét végén mindkét csapat: szombaton a KMH, vasárnap a MAC fogadja a KEHV Lakers együttesét, de előtte szerdán a Tüskecsarnokban újra megmérkőzik a két magyar élcsapat a hazai bajnokság keretében.

DEBL

Csapataink megkezdték szereplésüket az osztrák bajnokságban. Ebben a sorozatban is rendeztek magyar rangadót. A címvédő FTC-Telekom fogadta a MAC-ot, és a vendégek 3-2-re nyertek. Az első harmad 1-1-gyel ért véget, Losonci Zsófia találatára Péter Csilla válaszolt két másodperccel a vége előtt. A második játékrészben nagyobb fölénybe került a MAC, és Józsa Orsolya góljával előnyt is szerzett a 39. percben. A további gólokra a hajráig kellett várni. Az 57. percben előbb Csiszer Sarolt növelte a különbséget, majd Péter Csilla ismét betalált, de a Fradi már nem tudott egyenlíteni.

A KMH II a Junior Capitals Flyersszel találkozott idegenben. A magyar együttes az 5. percben két góllal ellépett Stróbl Lara és Molnár Mónika találatával. Stróbl a 17. percben ismét betalált, majd a második harmadban Egyedi Noémi volt eredményes. Az osztrák együttes a 40. percben szépített, de Egyedi még a hajrában is lőtt egyet, így biztos 5-1-es sikerrel kezdett Szilágyi Levente csapata.

Pénteken este a KMH II a MAC-ot fogadja, szombaton a Ferencváros a Flyers otthonában lép jégre.

U25-ös bajnokság

Az FTC továbbra is hibátlan, miután a Hatvan Girls ellen hosszabbításban nyert. A címvédő győztes gólját Balázs Noémi szerezte. Második meccsén győzött a KMH Budapest, 11-0-ra múlva felül az Angels NJSE-t. Szintén két győzelemmel áll a MAC Marilyn A csapata, amely ezúttal a KSI-t verte 6-0-ra. A játéknap legnagyobb arányú sikerét a MAC B együttese érte el: 18-1 az Ifj. Ocskay Gábor JA ellen. Gondos Tamara négy gólig jutott. A DVTK hosszabbításban diadalmaskodott az Óbuda HA ellen, Sipos Virág volt a meccs hőse 2+1-gyel.

Légiósok

A svéd bajnokságban az idényt jól kezdő SDE – Pintér Lili együttese – két vereséget szenvedett az elmúlt héten. Az éllovas HV71-től 7-2-re, a Göteborgtól 2-1-re kaptak ki a stockholmiak idegenben. A magyar játékos ezúttal nem szerepelt. Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea viszont kétszer győzött. A Leksandot 6-3-ra, a Brynast hátrányból fordítva 3-2-re múlták felül. A magyar támadó a harmadik sorban játszott mindkét találkozón. A címvédő Lulea a harmadik, az SDE az ötödik helyen áll.

A svéd második ligában a Karlskrona, Pártos Réka együttese a második meccsét is megnyerte, ezúttal 1-0-ra a Hvidovre ellen.

Az észak-amerikai egyetemi bajnokságra készülve Odnogi Lotti csapata, a Dartmouth barátságos meccset játszott a montreali Concordiával. A találkozót 3-2-re a kanadaiak nyerték, Odnoga Lotti egy lövéssel próbálkozott.

kmhmac-ewsc

fotó: Kanadai Magyar Hokiklub

Magyar érdekeltségű női jégkorong-bajnokságok elérhetőségei:

EWHL
DEBL

Magyar női U25-ös bajnokság

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk