Lendületbe jött Titánok látogatnak a Vasashoz

   

Kiválóan sikerült eddig ez a hét a fehérvári fiatalok számára, a piros-kékek viszont négymeccses vereségsorozatban vannak.

Néhány nappal ezelőtt még tipikus alsóházi rangadóról beszéltünk volna a Schiller-Vasas HC és a Fehérvári Titánok csatája kapcsán, Kiss Dávid tanítványai azonban tettek róla, hogy árnyalnunk kelljen a képet. Először is az UTE-nál lezajlott edzőváltás inkább őket rázta fel, mintsem az ellenfelet, és bár a lila-fehérek az első harmadot nullára nyerték, végül magabiztos győzelmet aratott a fehérvári gárda. Ezután a szintén edzőcserét követően érkező Gyergyói HK-val vívtak szoros csatát, amelyből ismét három ponttal jöttek ki. A nyolcadik helynél így sem jutottak feljebb – a szombati játéknap eredményei nyomán –, ám a két utolsótól alaposan elszakadtak. Hogy ez a különbség csökkenjen, ahhoz emberfeletti teljesítményre és még inkább osztályon felüli kapusteljesítményre lenne szüksége Ladányi Balázs tizedik helyen álló csapatának. A Vasas ugyan három nulla pontos vereséggel kezdte a szezont, ám utána learatta első diadalát a Brassó ellenében, majd még egy pontot sikerült összehoznia Újpesten, ám ez így is négymeccses vereségsorozatot jelent ez idő szerint. Sikerük esélyét némiképp növeli, hogy az FTC-Telekomot leszámítva – kétszer 1-6 – mindenki további riválisukkal szoros meccseket játszottak. Az előrejátékban sokkal jobbak Bödökék, mint tavaly, a döntő kérdés inkább az, hogy hátul mennyire lesznek összeszedettek a Vasas Jégcentrumban.

titvas

fotó: archív

Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 3-4

   

A piros-kékek háromgólos hátrányból hosszabbításra mentették a mérkőzést, ám a túlórában alulmaradtak.

A Schiller-Vasas HC kapujában Sági Máté kezdett, míg a Fehérvári Titánoknál a főleg az EBEL-csapatnál számításba vett Kornakker Dániel kapott lehetőséget. A mérkőzés első gólja a 16. percben született: a hazaiak a saját harmadukban eladták a korongot, Almási Márk a csapattársának háttal állva, fonákkal Madácsi Benedeknek passzolt, aki sikerrel fejezte be a hirtelen adódott ziccert, 0-1. Úgy tűnt, a Vasas a nyitó harmad utolsó percében emberelőnyben egyenlít, ám Szlama Dániel találatát érvénytelenítették a játékvezetők.

A második játékrésznek 4 a 4 elleni játékkal vágtak neki a felek, ami később két, 18 másodperccel belül megítélt hazai kiállítással 5 a 3 elleni Titánok-lehetőséggé vált. A kettős emberelőnyt Colin Campbell révén váltották gólra a vendégek. A 32. percben a székesfehérváriak kihasználtak egy védelmi hibát, az akció végén Gianni Mangone lőtt hatalmas gólt a vasak találkozásához, 0-3. Szinte azonnal jött a Schiller-Vasas HC szépítő gólja: 17 másodperccel később az egyik fehérvári játékos nem tudta kiütni a harmadából a korongot, amire Tornyai Gábor lecsapott a kék vonalnál és meglőtte csapata első találatát. Egy perc múlva emberelőnybe kerültek a hazaiak, a fór Rafaj Attila góljával zárult, 2-3, így már csak 1 góllal vezettek a vendégek.

A 42. percben egyenlített a Schiller-Vasas HC: Rafaj Attila a jobb szélen betört a vendégek harmadába, éles szögből leadott lövését Kornakker hiába védte botos kesztyűvel, a szabadon maradt korongot Fliszár Zalán belőtte, 3-3. A rendes játékidő folytatásában a Titánok hajtottak, hogy begyűjthessék a 3 pontot, 21:6-ra megnyerték a harmadik harmad kapura lövési mutatóját, ám hiába tették, nem találtak be Sági kapujába. Hosszabbításra került sor, ahol Fliszár Zalánt palánkra lökésért kiállították, a Titánok emberelőnyben támadhattak a pluszpontért. Egy újabb szabálytalansággal késleltetett kiállítás lépett életbe, az 5 a 3 elleni helyzetet, egyben a mérkőzést Mihály Ákos zárta le, 3-4.

vastit-191006

fotó: Schiller-Vasas HC

Nem 0-3-nál kell elkezdenünk így hajtani

   

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője kommentálta a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 150 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Fényi, Pálkövi.
Sági: 90,5% (Anfang)
K
Kornakker: 89,3% (Szeles)
Bukor, Kováts, Bödök, Schmál, Szlama
1
Vas, Horváth M., Campbell, Dézsi, Péter
Surányi, Tornyai, Rafaj, Székely-Mádai, Turbucz
2
Erdély, Kiss, Balogh, Mihály, Zion
Farkas, Inglis, Fliszár, Páterka, Szalma
3
Imre, McCutcheon, Almási, Madácsi, Nagy A.
Gáspár, Márton, Czakó, Csiki, Nagy M.
4
Mangone, Kovács, Vincze, Búzás, Császár
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:23 AVS Madácsi Almási
0-2 23:45 AVS PP2 Campbell Péter Dézsi
0-3 31:56 AVS Mangone Mihály Balogh
1-3 32:13 VAS Tornyai
2-3 34:58 VAS PP Rafaj Turbucz
3-3 41:39 VAS Fliszár Rafaj Tornyai
3-4 61:06 AVS PP2 Mihály Mangone Zion
28 Kapura lövések száma 42
22 Kiállításpercek 8

A Schiller-Vasas–Fehérvári Titánok góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk