A Slovan ellen senkit sem kell külön motiválni

   

A DVTK Jegesmedvék pontot hozó kassai vendégjátékuk után a pozsonyi ex-KHL-es kirakatcsapatot fogadják, amely először érkezik hazánkba.

Annak ellenére, hogy büntetőkkel vereséget szenvedtek kedvenceik a Steel Arenában, nem lehet okuk panaszra a miskolci szurkolóknak. A listavezető HC Kosice otthonából akár csak 1 pontot is elhozni igazán dicséretes. A Jegesmedvéknek ugyanakkor eleve jól megy az élcsapatok ellen, hiszen a háromszoros címvédő Besztercebányát le is győzték. Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy éppen a Banska legyűrése óta lement 3 meccsükből 1-et sem nyertek meg a piros-fehérek, és vasárnap olyan ellenfél érkezik hozzájuk, amellyel szemben nem lesz könnyű visszatérniük a győzelmek útjára. A teljes egészében újraformált kerettel felálló Slovan felemásan kezdte a szezont, a nagy sikerek – mint a Kassa legyőzése – váratlan vereségekkel váltakoztak, ám utolsó két találkozójukat megnyerték Sersenék. Erről a másik magyar Extraliga-gárda, a MAC is tudna mesélni, amely 0-3-mal jött haza a szlovák fővárosból. Ezzel együtt nyilvánvalónak tűnik, hogy a Jegesmedvék nem esélytelenek a Magyarországon először járó pozsonyiakkal szemben, noha nyilván maximális erőbedobásra lesz szükség a helytálláshoz. Marcel Rodman vezetőedző így várja a presztízstalálkozót: ”Újabb nagyon kemény hazai meccs következik számunkra. Ez olyan találkozó lesz, amire senkit sem kell külön motiválni, a csapaton belül mindenki nagyon várja a korongbedobást. A Kassán szerzett egy pont jó visszajelzés volt, hogy a topcsapatok ellen is versenyképesek vagyunk, remélhetőleg ezúttal mind a hármat meg fogjuk szerezni. Határozottan, egyszerűen és kapura törően kell játszanunk, ha így lesz, annak meglesz az eredménye. Biztos vagyok benne, hogy remek lesz a hangulat a csarnokban, és minden adott lesz, hogy jó meccset játsszunk egy erős ellenféllel szemben.”

DVTK Jegesmedvék–Slovan Bratislava 2-4

   

A miskolci Extraliga-csapat a Magyarországon először járó pozsonyiakat fogadta, akik elvitték mind a három pontot.

Nagy iramban indult a mérkőzés, a Slovan igyekezett magához ragadni a kezdeményezést. A 3. percben Beauvillier maszkon találta Habalt. A vendégeknél volt többet a korong, Rajna nem sokat pihenhetett, de összességében kevés nagy helyzetet láthattak a szurkolók. A 8. percben Beach megpróbálta bebelsőzni a pakkot a kapuba, nem sikerült, majd Vandane bombáját nyomta ki oldalra a Barry Brust helyett ismét szóhoz jutó cseh kapus. Sok korongot szerzett a Slovan, nyomás alá tudták helyezni a Jegesmedvéket, de Rajna jól tartotta az övéit. Másfél perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek a miskolciak, amelyben volt egy nagy helyzetük, Dudas a kapuvasat találta el, de gól nem esett.

A második harmad így fél perc áthúzódó fórral kezdődött, de eredmény nélkül le is ment. Bő egy perc múlva fordult a kocka, a vendégek küldhettek egy játékossal többet a jégre, ekkor egy miskolci kontra végén Vas emelt fonákkal a hosszú sarok fölé. A 25. percben megszerezte a vezetést a pozsonyi csapat. A vendégek korongot loptak a támadó harmadban, a palánk mellett, Podlipnik az alapvonal mögül centerezet, Abdul kapásból kilőtte a hosszú sarkot (0-1). Két perc múlva késleltetett előnyben egyenlítettek a házigazdák, Beach passzát Részegh közelről küldte a bal alsóba (1-1). Újabb fél perc elteltével már a miskolciak vezettek: Rodman ért bele egy kék vonalas lövésbe, a pakk a hálóban kötött ki (2-1). A 33. percben Beauvillier ellen szabálytalankodtak büntetőt érően, amelyet a sértett végzett el, de Habalba lőtt. A vendégek három perc múlva büntettek: Sersen lőtt a kék vonalról, Viedensky szúrt bele a kapu előtt, a korong a hálóban állt meg (2-2). Újabb emberelőnyét kihasználta a Slovan. Három perccel a harmad vége elő a Rajnáról kipattanó korongot Sedivy egy védővel a nyakán, estében fonákkal lőtte a bal sarokba (2-3).

A harmadik játékrész elején a frissen igazolt exmiskolci Ziga Pance lőtt kapuvasat, majd kimaradt egy pozsonyi előny. A 47. percben Dudas oldalról leadott lövése Habal maszkja alá szorult be. Az 49. percben emberhátrányban növelte előnyét a korábbi KHL-csapat. Ross adta el a korongot a saját kapujánál, ami éppen Kytnar elé került, ő pár méterről hatalmas gólt lőtt (2-4). Két perc múlva a vendégek 3 az 1 ellen vihették a korongot, de elszórakozták a helyzetet. Nem sokkal később szűk egy percre kettős előnybe kerültek a miskolciak, de sem ezt, sem a szimpla fórt nem tudták gólra váltani. Hamarosan jött az újabb hazai létszámfölény, amelyből már csak fél perc volt vissza, amikor Marcel Rodman időt kért. Levitte kapusát is, kettős előnyt kialakítva, de hiába. 25 másodperc volt hátra, amikor Vandas vitte be a miskolci harmadba a korongot, az üres kapura lőtt, de a pakk a vason csattant. Az eredmény így nem változott, a MAC után a másik magyar Extraliga-csapat sem tudott egyelőre pontot szerezni a Slovan ellen.

mis-slo

fotó: Orosz Tamás

A második harmadban kicsit elaludtunk

   

Marcel Rodman, a DVTK Jegesmedvék és Roman Stantien, a Slovan Bratislava vezetőedzője a két csapat mérkőzéséről.

Marcel Rodman: “Az első harmadban a Slovan gyorsabb és jobb volt, mi inkább csak távoli lövésekkel próbálkoztunk. A második harmadban megtaláltuk a játékunkat, sok helyzetet teremtettünk. Fordulópont volt, hogy kihagytuk a büntetőt, majd buta hibáinkból a Slovan megfordította az állást. A harmadik harmadban éppen akkor, amikor fontos pillanatban előnyben játszottunk és karaktert kellett volna mutatnunk, nem úgy játszottunk, ahogy ilyenkor kell, sőt gólt is kaptunk belőle. Csalódott vagyok, mert pontot kellett volna szereznünk, de kikaptunk.

Roman Stantien: “Élvezetes mérkőzést játszottunk, tudtuk, hogy a DVTK Jegesmedvék jól felkészített csapat. Úgy kezdtük a meccset, ahogy terveztük, de nem tudtunk gólt lőni. A második harmadban kicsit elaludtunk, amikor az ellenfelünk megfordította az állást, ám utána jól álltunk bele a küzdelembe, és gyorsan visszavettük a vezetést. Jól működött az emberhátrányos játékunk, és nagyon fontos volt, hogy Habal megfogta a büntetőt.”

Extraliga, 2019. okt. 6., vasárnap.
Rajna: 90,2%
K
Habal: 93,5%
Ross, Dudas, Rodman, Galanisz, Magosi
1
Sersen, Bacík, Abdul, Zigo, Kukumberg
Gőz, Vandane, Beach, Vas, Részegh
2
Meszáros, Stajnoch, Viedensky, Vandas, Pance
Kiss D., Szirányi, Beauvillier, Harrison, Miskolczi
3
Podlipnik, Sedivy, Matousek, Pulis, Miklík
Vojtkó, Láda, Ritó, Lövei, Kiss P.
4
Sloboda, Jendek, Kytnár, Zitny
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 24:45 SBA Abdul Podlipnik
1-1 26:58 MIS Részegh Beach Vas
2-1 27:26 MIS Rodman Ross Galanisz
2-2 33:24 SBA Viedensky Sersen
2-3 37:07 SBA Sedivy Miklík Sersen
2-4 48:47 SBA SH Kytnár Matousek
31 Kapura lövések száma 41
8 Kiállításpercek 12

A DVTK Jegesmedvék–Slovan képekben

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum