A Brassó megelőzheti az Acélbikákat

   

A Corona négy sorozatban elért győzelem magabiztosságával várja a DAB-ot, amely péntek este rangadót bukott Csíkszeredában.

Nincs sok idejük feldolgozni első idei pontvesztésüket a Dunaújvárosi Acélbikáknak, a pénteki nagy csata után szombat este nem kevésbé veszélyes ellenfél várja őket Brassóban. A DAB első hat találkozója után 100 százalékos teljesítménnyel büszkélkedhetett, az egészen fergeteges sorozatnak azonban vége szakadt a Vákár Lajos Műjégpályán. Miroslav Ihnacak tanítványai egyenlő ellenfelei voltak a még mindig veretlen Sportklubnak, de egyrészt gyengébben kezdtek, másrészt hiába egyenlítettek többször is, a hazaiak rendre villámgyorsan visszavették a vezetést, így törvényszerű volt, hogy pont nélkül maradnak az újvárosiak. Szeredában persze bárkinek ki lehet kapnia, az élet megy tovább, máris itt az alkalom az újbóli bizonyításra.

Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy Brassóban és a Brassótól is ki lehet kapni, ezt az utóbbi napokban-hetekben több Erste ligás gárda megtapasztalta. Olyannyira, hogy a szezont felemás produkcióval kezdő Corona – gondoljunk csak a Schiller-Vasas elleni káposztásmegyeri vereségre – sorozatban négy alkalommal nyert, és csendben a dobogó közelébe settenkedett. Ahhoz képest, hogy nemrégiben még három kiemelkedő gárdáról beszélhettünk – a Brassó nem volt köztük –, most az a helyzet állt elő, hogy amennyiben Július Pénzes fiai rendes játékidőben legyűrik az Acélbikákat, akkor meg is előzik őket, és felkapaszkodnak a dobogó harmadik fokára. Ezen a négy meccsen persze nem találkoztak a DAB-hoz hasonló tudású ellenfelekkel a kék-sárgák – kétszer verték a Titánokat, egyszer-egyszer a GYHK-t és a DEAC-ot –, a 21-10-es összesített gólkülönbség és különösen a Gyergyó elleni idegenbeli 9-4 azonban okvetlenül tiszteletet parancsoló.

Az esélyek annyiban egyenlőek a két csapat számára, hogy a Brassónak is volt meccse pénteken, és a DEAC elleni találkozó sem számított sétagaloppnak. Összességében tehát a szombat esti rangadó teljesen kiszámíthatatlan, ebből a párharcból bármelyik fél kijöhet győztesen, és a vesztesnek sem lesz szégyenkezni valója.

bradab

fotó: archív

Corona Brassó–Dunaújvárosi Acélbikák 9-2

   

Hihetetlen mértékű verést mért a Brassó a péntek estig 100 százalékos DAB-ra, és ezzel fel is kapaszkodott a dobogóra.

Az Erste Liga-tabella harmadik helyéért vívott mérkőzés egy Boriszenko–Turcotte konfliktussal kezdődött, és bár a végeredmény felől nézvést meghökkentőnek tűnhet, de az első gólra a 14. percig kellett várni, ezt Nelson Armstrong jegyezte emberelőnyben. Utána viszont nagyon gyorsan jött még két találat, Fowlie és Plante jóvoltából. A második játékrész elején folytatta a rohanást a Brassó, előbb Armstrong talált be a 23. percben, majd Wacey Rabbit a 25.-ben, ez utóbbi emberhátrányban született, 5-0. Miroslav Ihnacak kapuscserére szánta el magát, az eddigi találkozókon kiváló teljesítményt nyújtó Garret Hughson lejött, Pinczés Bendegúz bement. Alig több mint két perc elteltével őt is felavatta Rabbit, majd Tranca szerzett ismét hátrányos gólt, 7-0 a 29. percben, Ihnacak mester időt kért. Ugyanebből az előnyből Vuorijarvi lőtte meg az Újváros becsületgólját, amire Plante-nak volt válasza a harmad végéhez közeledve, 8-1. A harmadik játékrész már csendesebb mederben zajlott, legalábbis a gólokat tekintve, a kék-sárgák egyet tettek hozzá az addigiakhoz Fowlie révén, amire Somogyinak az utolsó percben volt még válasza, 9-2 lett tehát a vége.

Ezzel a Brassó sorozatban ötödik győzelmét aratva felkapaszkodott a dobogóra – ugyanúgy 9-et lőttek Július Pénzes tanítványai, mint egy hete a Gyergyónak –, a DAB pedig pont nélkül tér haza Erdélyből. A szituáció érdekessége, hogy a Dunaújváros legközelebb jövő vasárnap játszik Erste Liga-meccset, és az ellenfele történetesen a Corona lesz. Az a Corona, amelynek viszont három további találkozója lesz addig, az első máris egy rangadó hétfőn a Csíkszeredai Sportklub ellen.

bradab

fotó: Corona Brassó

Nem álltunk készen erre a mérkőzésre

   

Miroslav Ihnacak, a DAB vezetőedzője és Ondrej Rusnak, a Corona Brassó másodedzője a két csapat összecsapásáról.

Miroslav Ihnacak: “Nem álltunk készen erre a mérkőzésre. Más nem is tudok mondani.”

Ondrej Rusnak: “Jó kezdtünk, lőttünk három gólt az első harmadban, utána már könnyű dolgunk volt. Az első sorunk nagyszerű volt, de az egész csapat jól játszott. Kiválóan dolgoztunk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 500 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai.
Polc: 94,1% (Tőke)
K
Hughson: 82,8% (Pinczés B.: 78,9%)
Armstrong, Stephenson, Fowlie, Plante, Rabbit
1
Kovács B., Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek
Boriszenko, Bors, Péter, Tranca, Bíró G.
2
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
Mihály, Harrison, Bíró M., Molnár Z., Zsók
3
Dósa, Hruby, Subotic, Tamás, Németh
Haraga, Szabó, Vasile, Bíró O., Gajdó T.
4
Ráduly, Wéninger, Gebei, Pinczés O., Gulácsi
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:07 BRA PP Armstrong Stephenson Fowlie
2-0 19:05 BRA Fowlie Armstrong Bíró M.
3-0 19:40 BRA Plante Fowlie Rabbit
4-0 22:21 BRA PP Armstrong Rabbit Stephenson
5-0 24:15 BRA SH Rabbit
6-0 26:32 BRA Rabbit Plante
7-0 28:18 BRA SH Tranca
7-1 29:07 DAB PP Vuorijarvi Dansereau Mazurek
8-1 37:31 BRA Plante Fowlie Szabó
9-1 46:27 BRA Fowlie Plante Stephenson
9-2 59:21 DAB Somogyi B. Mazurek Hruby
48 Kapura lövések száma 34
14 Kiállításpercek 16

9 brassói gól 2 dunaújvárosi ellenében

 

A Corona–DAB összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum