Súlyos Volán-vereség után érkezik a Znojmo

   

A Hydro Fehérvár AV19 elrontotta az első harmadot a Vienna otthonában, de a cseh EBEL-csapat ellen kiköszörülheti a csorbát.

Nem szabad elveszítenünk a hitünket, a Znojmo ellen vasárnap magabiztosan kell pályára lépnünk – nyilatkozta Hannu Järvenpää vezetőedző, miután csapata 6-1-es vereséget szenvedett Bécsben. Történt mindez egy 0-4-es első harmad folyományaként, hiszen utána már hiába volt egálhoz közeli a folytatás, innen nem nagyon  lehet visszajönni egy olyan klassziscsapat ellen, amilyen a Capitals. A Viennától ki lehet kapni, akár ilyen arányban is, tényleg az a lényeg, hogy tanuljanak a történtekből Erdélyék. A vasárnapi rivális sem lesz mindazonáltal könnyű falat, a Znojmo jelenleg ötödik a ligában, 3 győzelemmel, 2 hosszabbításos és 1 rendes játékidős vereséggel, előnye tehát 4 pont a hetedik pozíciót elfoglaló Fehérvárral szemben. A csehek eddigi produkciójának érdekessége, hogy 5 meccses pontszerző sorozatban vannak. Miután a nyitányon kikaptak a Graztól, háromszor győztek, majd a legutóbbi két rangadójuk – a Salzburg és a Klagenfurt ellen – döntetlenre végződött, a pluszpontot mindkétszer büntetőkkel húzta be az ellenfél. A mieink teljesítménye hektikusabb, ám bizakodásra adhat okot, hogy a négy Raktár utcai összecsapás alkalmából háromszor Volán-siker született.

Hydro Fehérvár AV19–Znojmo 2-6

   

Egymás után másodszor is 6 gólt kapott a magyar EBEL-csapat, ezúttal hazai pályán volt messze a győzelem.

Az előző két meccsüket büntetőkkel elveszítő znojmóiak alaposan bekezdtek a Raktár utcában. Letámadásukkal már a semleges harmadban korongokat szereztek, amikkel villámgyorsan értek oda a fehérvári kapu elé. Így kerültek előnybe az 5. percben, korongszerzés után Svoboda passzából Luciani zárt góllal egy kontrát (0-1). A vendégfölény után Sarauer fújt riadót. Előbb átkígyózott a bekkek között, visszatett korongja pontatlan volt, majd a következő támadásnál Groh kapus állította meg. A 10. percben egyenlítést ért az igyekezet: Lehtonen elszáguldott a szélen, a kipattanót Kóger helyezte a hálóba (1-1). Kevéssel később Timmins a vezető gólt is megszerezhette volna, Groh már verve volt, de nem tudta kellően megemelni a pakkot, ami így elakadt a fekvő kapusban. Sille takarásból leadott lövése volt a következő lehetőség. Jobban játszott a Volán, mégis hátrányba került. A 17. percben Luciani kibújt a védők között és mattolta Ouzast (1-2). A kiegyenlített játékot hozó első harmad tehát cseh vezetéssel zárult.

Sarauer kisbüntetésével kezdődött a középső játékrész. Ha nem is könnyen, de sikerült kivédekezni az emberhátrányt. A 24. percben Yogan tört kapura, megcsinálta a cselt, majd mellé emelt. Ahogy lendületbe jött volna a Fehérvár, Tikkanen is mehetett a büntetőpadra. A nehéz pillanatok után a 28. percben másodszor is sikerült egyenlíteni: Caruso bombája Timmins ütőjén megpattantva a hálóban kötött ki (2-2). Smetanáék magas bot miatt visszanézték az esetet, de végül szabályosnak ítélték a gólt, a Volán EBEL-történelmének 1000. alapszakasz-találatát. Felpörgött a mérkőzés, hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben. Sova lövését, majd Luciani közelijét Ouzas, Erdély emelését Groh hárította. A 32. percben következett az első fehérvári emberelőny. A fór leteltekor Kóger keresztben elsuhanó lövése volt a legnagyobb gólszerzési lehetőség. A znojmóiak sokkal jobban gazdálkodtak a helyzeteikkel. A 35. percben Beranek kapásból lőtt a hosszú felsőbe (2-3). Harmadszor is a vendégek kerültek előnybe, sőt két perccel később Tikkanen vesztett korongot a saját kapuja mögött, a nagy lendülettel érkező Tansey nem kegyelmezett (2-4).

A záró harmadban kétgólos hátrányból kellett visszakapaszkodni. Jól álltak bele a fehérváriak, ám hiába volt az energikus játék, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A 45. percben Stehlik ült ki két percre. A létszámfölény Kógeréket zavarta meg, akadozott a támadójáték. Ahogy visszajött a kiállított, Bartos is betalált, ezzel már három volt közte (2-5). Eldőlni látszott a mérkőzés, az izgalmas hajrát nem segítette, hogy Szita felperdülő lövése a kapuvasról kifelé pattant. Becsületből darált tovább a Volán, de ahogy fogytak a percek, egyre kisebb meggyőződéssel. A csehek taktikusan pörgették a másodperceket, semmilyen felesleges kockázatot nem vállaltak. Másfél perccel a vége előtt Bowles gólja lezárta a mérkőzést, a szépszámú és lelkes znojmói szurkolók legnagyobb örömére (2-6). A játék képe alapján négygólos különbség nem volt a meccsben, de a kapu előtt sokkal határozottabb Orli megérdemelten győzött. A Fehérvár négymeccses vereségsorozatban van, legközelebb a Linz elleni idegenbeli mérkőzésen lesz esélye kikecmeregni a gödörből.

avs-zno

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Rá kell jönnünk, hogy mit rontottunk el

   

A Hydro Fehérvár AV19–Znojmo meccs után Anthony Luciani csatár és Hannu Järvenpää vezetőedző értékelt.

EBEL, 3056 néző. Játékvezetők: Fichtner, Smetana, Nedeljkovic, Soós.
Ouzas: 77,8% (Gyenes)
K
Groh: 91,7% (Lassila)
Campbell, Stipsicz, Kuralt, Yogan, Sille
1
Sedlák, Tansey, Svoboda T., Matus, Luciani
Harty, Busenius, Lehtonen, Timmins, Kóger
2
Miklis, Sova, Berisha, McRae, Beranek
Tikkanen, Caruso, Szita, Sarauer, Erdély
3
Stehlík, Boruta, Bowles, Bartos, Novak
Szabó B., Szabó K., Reisz
4
Kosnar, Jonas, Gago, Cesik, Oscadal
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:01 ZNO Luciani Svoboda T. Matus
1-1 09:15 FHA Kóger Lehtonen Busenius
1-2 16:27 ZNO Luciani Matus Svoboda T.
2-2 27:51 FHA Timmins Caruso Campbell
2-3 34:49 ZNO Beranek Bartos Stehlík
2-4 37:58 ZNO Tansey Bartos Beranek
2-5 47:57 ZNO Bartos Bowles Beranek
2-6 58:34 ZNO Bowles Bartos Beranek
24 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 4

A Hydro Fehérvár AV19–Znojmo összefoglalója

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum