Alsóházi rangadót vívnak a Tüskecsarnokban

   

Az Erste Liga-tabella 9. helyén álló Hokiklub Budapest a 8. pozíciót elfoglaló Gyergyói HK-t fogadja.

Nem úgy indult ez a szezon a székelyek számára, ahogyan elképzelték, és nem is úgy folytatódott. A keretét alaposan megerősítő GYHK egyből magyarországi túrával kezdett, és bár a legelső meccsen az FTC-Telekom otthonában szépen helytállt, és csak szoros vereséget szenvedett, végül egyetlen pontot sem sikerült hazavinnie kilenc lehetségesből. Most a második túrájánál tart a Gyergyó, és még mindig nincs pontja az anyaországban, miután pénteken a Fehérvári Titánoktól is kikapott. Azzal együtt, hogy hazai jégen menet közben sikerült valamennyit köszörülni a csorbán – három győzelemmel –, a Brassó elleni 4-9 Leif Strömberg vezetőedző állásába került. A váltás első nekifutásra nem hozta meg a várt eredményt, a korrekcióra most a Tüskecsarnokban nyílhat lehetőség.

A GYHK produkciójának felemás mivoltát jelzi, hogy tavalyi ászainak egy része halványan teljesít. A legbrutálisabb adat, hogy Pavel Vorobjovnak 8 mérkőzés után még 1 árva gólja sincs – 3 assziszt szerénykedik a neve mellett –, de legjobb hazai hokisuk, Csergő Hunor is csak 1+1-ig jutott, Mircea Constantin pedig 2+0-ig. És arról akkor még nem is beszéltünk, hogy Phil Buschbachertől már meg is váltak, Igor Bobceknek pedig – nem publikált okokból – mindössze 1 mérkőzése volt. Ezek után összesen talán 3 hokis dicsérhető, a csapatkapitány Góga Attila, a lacrosse-király Albert Zagidullin és a magára találni látszó Jereme Tendler. Ha valaki csodálkozna, hogy miért nem említjük itt a bombagóljairól máris elhíresült lett Imants Lescovsot, annak felhívnánk a figyelmét arra, hogy a bekk a maga 4+4-e mellett –8-as plusz/mínusz mutatóval áll.

Első ránézésre azt mondhatnánk, a Gyergyó ideális ellenfelet kapott szombatra a feltámadáshoz. A Hokiklub Budapest a 8. helyre csúszott székelyeknél is szerényebben teljesít ugyanis. Különösen annak fényében, hogy 4 pontjából 3-at még az első fordulóban szerzett Újpesten, majd a további 1-et is még az “ősidőkben” tette hozzá ehhez,  történetesen Gyergyószentmiklóson. Jelenleg 4 sorozatban elszenvedett vereségnél járnak a juharlevelesek, és e találkozók mindegyikén csupán 1-1 gólt szereztek. Ennyivel akkor sem lehetne nyerni, ha nem kapnának heteket és kilenceket. A Hokiklubban egyelőre egyszerűen nincsenek kiemelkedő teljesítmények. Elöl talán még meg lehet dicsérni kicsit az igyekvő Szűcs Istvánt és Lőczi Árpádot, de mások nem jutnak eszünkbe. Az egyetlen, amiben bízhatnak, hogy Gröschl Tamás pénteken Újpesten már beküldhette a kapuba az utodló harmadban azt az Ian Sylvest, aki az első fordulóban 97 százalék fölött teljesített, és ezúttal is hiba nélkül hozta le a neki jutó időt.

hkbgye

fotó: Somogyi Viktor

Hokiklub Budapest–Gyergyói HK 1-2

   

Megszenvedett első idei magyarországi pontjaiért a GYHK, de összességében megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A Hokiklub kapujában ismét a pénteken Újpesten lecserélt Kiss Bence kezdett, míg Ian Sylves ezúttal is ott volt a kispadon. Gröschl Tamás csapatában újabb MAC-os fiatalok bukkantak fel, a Lőczi–Kreisz duó mellé érkezett még Szigeti Ákos és Majoross Barnabás. A vendégeknél második mérkőzését játszhatta Igor Bobcek. Az első harmadban nem esett gól, a nyitó találatra a 25. percig kellett várni, ekkor Szécsi Patrik kék vonalas bombájába Izsák Róbert piszkált bele. Utóbbinak ez volt az első gólja a szezonban, előbbinek pedig az első pontja, ami némiképp meglepő azok után, hogy tavaly 18 évesen milyen termelékeny jégkorongot produkált a tehetséges hátvéd. Az egyenlítés a 37. percben jött, az említett Igor Bobcek hatalmas gólt ragasztott a hazai kapuba a jobb oldali bedobókörből. A vezetést a 47. percben sszerezték meg a gyergyóiak, Jereme Tendler két lépésben lekorcsolyázta védőjét, majd nem hibázott, 1-2. Ez lett a végeredmény is, mert bár úgy tűnt, hogy a HKB-s kapuslehozatal során Pavel Vorobjov megszerzi végre első gólját ebben az idényben is, valójában lesen lépett ki, így nem adták meg a találatot a játékvezetők.

A Gyergyói HK a sikerrel három helyet lépett előre a táblázaton – ötödik anyaországbeli meccsükön először szereztek pontot, azaz pontokat a székelyek –: a Titánokat, a DEAC-ot és az UTE-t megelőzve immár ötödikek, míg az egy gólnál többre most sem képes Hokiklub maradt az utolsó előtti pozícióban.

Nem dolgoztunk eleget

   

Gröschl Tamás Hokiklub-vezetőedző nyilatkozata a Gyergyói HK elleni mérkőzés után.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 498 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Kocsány, Banga.
Kiss: 94,3% (Sylves)
K
Cooke: 97,3% (Szakács)
Szécsi P., Berry-Lamontagna, Petres, Szappanos, Sátek
1
Góga, Raszulov, Elekes Darabont, Vorobjov, Pesztunov
Lakatos, Reiter, Pihlqvist, Szigeti, Majoross
2
Bobcek, Ferencz Csibi, Antal, Sára, Tendler
Bán, Szécsi R. P., Albert, Kreisz, Rossignol
3
Kozma, Nagy, Benedek, Zagidullin, Péter
Németh, Izsák, Lőczi, Szűcs
4
Barabás, Orbán, Constantin, Daradics, Ivácson
Gröschl Tamás, Suoraniemi Niko
E
Hamell Christopher, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:14 HKB Izsák Szécsi P. Lőczi
1-1 35:22 GYE Bobcek Pesztunov Antal
1-2 46:45 GYE Tendler Antal Góga
37 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 8

A Hokiklub Budapest–Gyergyói HK góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum