A DEAC utolérheti a Brassót

   

Megterhelő sorozat végéhez közeledve utaznak a Coronához a debreceniek.

Nem él könnyű napokat a DEAC az Erste Ligában. Miután múlt pénteken elveszítették hazai veretlenségüket az UTE-val szemben, a héten már két komoly meccset is megvívtak a tavalyi döntős Sportklub és a bajnoki címvédő FTC-Telekom ellen. Ezek után csütörtök reggel útra keltek Erdélybe, ahol pénteken a Brassóval, majd vasárnap ismét a Szeredával játszanak. A DEAC és a Brassó egyaránt 7 meccsnél tart, az erdélyiek 13 pontot gyűjtöttek, David Musial csapata 10-et, jelenleg ők ketten foglalják el a 4. és az 5. pozíciót a tabellán. Ellentétes utat jártak be az elmúlt fordulókban, bár a riválisaik nem voltak egy súlycsoportban. A Brassó sorozatban negyedik győzelmére készül, a kék-sárgák oda-vissza verték a Titánokat, majd Gyergyószentmiklóson arattak gólzáporos, 9-4-es győzelmet, ami meghozta a szezon első edzőváltását is. A DEAC eddig nem jött ki jól a dobogósok elleni küzdelemből, kikapott Dunaújvárosban, majd a Sportklubtól és a Fraditól, illetve e meccsek közt az akkor éppen feltámadni látszó Újpesttől is. Hogy ezek után mire jutnak egymással, azt nagyon nehéz megtippelni. A Brassó eddig mindkét hazai meccse alkalmával 4-1-re győzött, egyszer a Schiller-Vasas, egyszer a Titánok ellen. A DEAC kettőt meccselt idegenben, a piros-kékek otthonában 8-3-ra nyert, Dunaújvárosban 4-1-re kikapott. Most relatíve sokat lehet nyerni egy sikerrel: a DEAC felzárkózhat az élmezőnyhöz, a Brassó legalább átmenetileg lerázhatja magáról üldözőjét.

Corona Brassó–DEAC 3-1

   

Összességében magabiztosan tartotta otthon a három pontot az erdélyi gárda.

A Brassó nagy lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe, és ennek már a 4. percben meglett az eredménye: Péter értékesítette Boriszenko passzát (1-0). Három perc múlva Novotny és Molnár akaszkodott össze, kaptak két-két percet, hogy kifújhassák magukat. A hazaiak komoly fölényben játszottak, Hetényi azonban ismét jól védett. A harmad második felében mindkét oldal gyakorolhatta az emberelőnyös játékát, de hiába. A második harmadra is maradt a hazai dominancia, és ez a meccs felénél hozta meg a második gólt, amelyet Tranca szerzett (2-0). A debreceniek kétszer is előnyben játszhattak, ám ezeket nem tudták gólra váltani. A kimaradt lehetőségeket megbüntette a Brassó: a 35. percben Gajdó növelte háromra a kék-sárgák előnyét (3-0). A harmadik húsz perc leginkább a debreceni kiállításokról szólt, dee a végén a brassóiak is kaptak egyet. A vendégek időt kértek, levitték Hetényit, ebből Berta szépített (3-1), de közelebb már nem tudott kerülni ellenfeléhez a DEAC.

bradeb-191004

fotó: ASC Corona Brassó

A szerencse a mi oldalunkon volt

   

David Musial, a DEAC vezetőedzője és Ondrej Rusnak a Brassó másodedzője a két csapat összecsapásáról.

David Musial: “Gratulálok a Brassónak. Jó meccset játszottunk, még úgy is, hogy hiányzott két légiósunk a csapatból, és csak fiatalokkal tudtuk pótolni őket. Jól kezdtünk, de egy hiba nyomán megszerezték a vezetést. Ezt követően is benne volt a játékunkban az egyéni hiba, a brassóiak pedig mindig a nyakunkon voltak, hogy gólt szerezzenek ezekből. Az utolsó harmadban sikerült a saját játékunkat játszanunk, és be is tudtunk találni.”

Ondrej Rusnak, Corona Brassó: “Az első két harmadban egyenlő erők játszottak, de a szerencse a mi oldalunkon volt, minden nagy helyzetünkből gólt lőttünk. A harmadik harmadban megpróbáltuk nullán tartani őket, Tőke Zoltán shutoutjáért játszottunk, aki igazán megérdemelte volna ezt, de végül sajnos sikerült betalálniuk. Jó meccs volt, jó tempóval a mi oldalunkon. A DEAC is jól játszott, sok sikert kívánunk nekik a továbbiakra.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2019. okt. 4., péntek.
Tőke: 96,2% (Polc)
K
Hetényi: 93,5% (Gönczi)
Armstrong, Stephenson, Fowlie, Plante, Rabbit
1
Filbrandt, Kiss, Izacky, Novotny, Sági
Boriszenko, Bors, Péter, Tranca, Bíró G.
2
Léránt, Vokla, Berta, Hári, Kulesov
Mihály, Harrison, Bíró M., Molnár Zs., Zsók
3
Mestyán, Markov, Salló, Molnár D., Mazzag
Szabó, Molnár Z., Bíró O., Gajdó T.
4
Sándor, Kozma, Ivanov
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:18 BRA Bíró G. Boriszenko Tranca
2-0 29:08 BRA Tranca Bíró G.
3-0 34:43 BRA Gajdó T. Molnár Z. Bíró M.
3-1 59:13 DEB EN Berta Mestyán Hári
46 Kapura lövések száma 25
12 Kiállításpercek 32

A Brassó–DEAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum