Ismét az utolsóhoz látogat az első

   

Az FTC-Telekom a második meccsét is lejátssza a Schiller-Vasas HC otthonában. Az elsőt simán behúzták a zöld-fehérek.

Nehéz kiismerni Ladányi Balázs csapatának igazi természetét, hiszen bárki dolgát képes megnehezíteni, ám a részsikereket meglehetős gyakorisággal fűszerezik jelentős kudarcok is, így pillanatnyilag az utolsó helyen áll a gárda az Erste Ligában. A hullámzás természetes egy ilyen fiatal csapatnál, ez azonban aligha nyugtatja meg a perfekcionizmusáról híres szakembert. A jó jelek már a bajnokság elején felbukkantak, amikor a Brassó és a Csíkszereda ellen is szoros meccseket játszottak idegenben. Nem váratott magára az első siker sem, mert bár a Fraditól kikaptak 6-1-re, ezt követően a Brassót legyőzték Káposztásmegyeren 4-3-ra. Azóta három vereség következett,  előbb egy 3-8-as hazai pályán a DEAC-tól, majd 4-6 a DAB otthonában, végül elhoztak 1 pontot Újpestről büntetők után. A Vasas tavaly az első hét meccsén 11-27-es gólklönbséget produkált, idén 19-37 a gólarány. Ebből is látszik a természetes evolúció folyamata: míg egy éve a bunkerhoki dominált, addig idén több gólt szereznek Bödökék, ám ez egyelőre a védekezés rovására megy. A feladat egyértelmű, meg kell teremteni az egyensúlyt a támadás és a védekezés között. Ezt azonban könnyebb mondani, mint megvalósítani, főként, hogy a bajnoki címvédő érkezik hozzájuk ismét. A dolgukat nehezíti, hogy a Fradi két olyan meccsen van túl – vereség a DAB-tól, nehezen kivívott hosszabbításos siker a DEAC otthonában –, amikor rommá lőtték az ellenfél kapuját, de mindezt nem tudták gólokra konvertálni. Az biztos, hogy Fodor Szabolcs tanítványai most változtatni a hatékonyságon. Ladányi Balázs a említett első Vasas–Fradit kommentálva arra panaszkodott, hogy talán túlságosan is tisztelték az ellenfelet. Estére kiderül, hogy sikerül-e ellépni ettől a hozzáállástól, és ha igen, a másfajta harcmodor eredményre vezethet-e.

vasasftc-2

fotó: Schiller-Vasas HC

Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom 1-6

   

Ladányi Balázs csapata egy harmadot követően vezetett a címvédő ellen, aztán a második felvonásban a ferencvárosiak ötször is betaláltak.

A Schiller-Vasas HC kapujában Sági Máté védett, míg az FTC-Telekomban Nagy Kristóf kezdett. A hazaiaknál első mérkőzését játszotta a tavaly még dunaújvárosi Nagy Márk. A találkozó első gólja az első harmad közepén született: Turbucz Martin középre tett korongja zavart keltett a zöld-fehérek védelmében, nem tudtak felszabadítani, Székely-Mádai pedig közelről vezetéshez juttatta a hazaiakat. A nyitó harmad kiegyenlített játékot hozott, a ferencvárosiak csak 13:12-re vitték a kapura lövési mutatót. A második felvonás már az FTC-Telekomról szólt. Egy kivédekezett emberhátrány után 41 másodperc alatt megfordították a meccset: előbb Farkas talált be Anssi Rantanen kapuvasát követően, aztán Tóth Adrián vette észre az üresen érkező Jere Pullit, aki nem hibázott. A 33. percben 25 másodperc eltéréssel Brett Switzer és Tóth Renátó is centerezésből talált be Ságinak, amit követően Ladányi Balázs időt kért. A játékrész végén felállt 5 az 5 ellen a címvédő, a korongjáratás végén Tóth Renátó nyugodtan átvehetette a korongot és megszerezhette az 5. zöld-fehér gólt. Az 50. percben Nagy Gergő emberhátrányban, éles szögből, fonákkal lőtte el Sági füle mellett a korongot. Több gól nem született, az FTC-Telekom 6-1-re győzött – hajszálra ugyanolyan arányban, mint a két csapat idei első káposztásmegyeri találkozóján –, sikerének köszönhetően őrzi első helyét a tabellán.

vasftc-191004

fotó: Schiller-Vasas HC

Nem a vereséggel van a legnagyobb problémám

   

Ladányi Balázs és Fodor Szabolcs vezetőedzők értékelték a Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom mérkőzést.

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 250 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Kövesi, Ress.
Sági: 86,4% (Fekete)
K
Nagy K.: 96,4% (Arany)
Bukor, Inglis, Bödök, Schmál, Szlama
1
Rantanen, Karmeniemi, Tóth A., Nagy G., Pavuk
Hetényi, Kováts, Rafaj, Székely-Mádai, Turbucz
2
Pulli, Jászai, Tóth Gergely, Fitzgerald, Switzer
Farkas B., Nagy M., Fliszár, Páterka, Szalma
3
Hegyi, Sarcia, Tóth Richárd, Tóth Renátó, Kulmala
Surányi, Tornyai, Czakó, Csiki, Márton
4
Németh, Pozsár, Roczanov, Tóth Gergő, Farkas L. S.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:15 VAS Székely-Mádai Turbucz
1-1 27:38 FTC Farkas L. S. Rantanen Karmeniemi
1-2 28:19 FTC Pulli Tóth A. Tóth Gergely
1-3 32:35 FTC Switzer Tóth A.
1-4 33:00 FTC Tóth Renátó Tóth Richárd Németh
1-5 38:47 FTC Tóth Renátó Pulli Tóth Gergely
1-6 49:02 FTC SH Nagy G. Pulli
28 Kapura lövések száma 44
8 Kiállításpercek 10

Parádéztak az Erste Liga-címvédő támadói

 

A Schiller-Vasas–FTC-Telekom meccs góljai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum