A Gyergyói HK először meccsel az edzőváltás óta

   

A Fehérvári Titánok az UTE ellen lendületbe jöttek, emellett a visszavágás vágya is fűtheti őket.

A Titánok akár meg is ragadhatják a momentumot. Habár a jégkorong legfelső berkeiben is megoszlanak a vélemények arról, hogy léteznek-e pillanatok, amelyekből egy-egy csapat meccs- vagy akár sorsfordító erőket meríthet, de ha igen, akkor az UTE 6-3-as legyőzése minden bizonnyal ilyen pont. Kiss Dávid együttese jelentős veszteségeket szenvedett el nyáron, ráadásul sérüléshullám is tizedelte a megfogyatkozott állományt. Ennek fényében nem meglepő, hogy az első 9 mérkőzésükből csupán 2 győzelemre futotta erejükből, a harmadik fordulóban a Hokiklub Budapestet verték 2-1-re, majd szerdán az Újpestet múlták felül. Ez utóbbi mérkőzésen nevezték először az Erste Ligába az előzőleg sérüléssel bajlódó Mitch Ziont, a kanadai csatár pedig nem sokat vacakolt, rögtön két gólt vágott.

Pénteken az a Gyergyó lesz a Titánok ellenfele, amely jó erőkből áll, de eddig nem kápráztatta el a szurkolókat. 7 meccsen 8 pontot gyűjtöttek, ami a hatodik helyre elég, ráadásul a Brassó elleni 4-9 után menesztették Leif Strömberg vezetőedzőt, a csapat irányítását átmenetileg az eddigi másodedző, Christopher Hamell vette át. A Titánok lemaradása mindössze 2 pont a GYHK mögött, így ha vissza tudnának vágni az egy héttel ezelőtti vereségért – 1-3 Gyergyószentmiklóson –, azzal meg is előznék ellenfelüket. Ehhez elsősorban Albert Zagidullint kell semlegesíteniük: a 30 éves orosz csapata legponterősebb játékosa a lett hátvéddel, Imants Lescovsszal egyetemben. Zagidullin a Fehérvár elleni első mérkőzésen klasszikus mesterhármast szerzett, találatai közt két lacrosse-gólja egyikével.

Fehérvári Titánok–Gyergyói HK 4-3

   

A fehérvári farmcsapat nagy csatában vágott vissza a székelyeknek az egy hete idegenben elszenvedett vereségért.

Lendületes támadójátékkal kezdtek a Titánok, Cooke nem unatkozott a kapujában. A 2. percben Nagy Ákos tüzelt, a kipattanóból Madácsi ismételt, nagyot védett lepkéssel a gyergyói kapus. A fehérvári fiatalok sokat és jól korcsolyáztak, igyekeztek minden akciót lövéssel zárni. Fölényük a 8. percben kettős emberelőnyt kamatozott, Vorobjov majd Ferencz Csibi mehettek a büntetőpadra. Hamar kihasználták az 5 a 3-at a hazaiak: Nagy Ákos lövése túljutott a kapuson, egy bekk kivágta a korongot a gólvonalról, épp Dézsi elé, aki már nem hibázott (1-0). Egyenlő létszámban próbáltak változtatni addigi játékukon a gyergyószentmiklósiak, a kiállításból visszatérő Ferencz Csibi tesztelte Gyenest. A játék képe nem változott jelentősen, továbbra is a Fehérvár uralta a meccset. A 16. percben négy a kettőre kontráztak az erdélyiek, Zagidullin passzát Tendler kapásból a hálóba vágta (1-1). Az egyenlítés után fórba kerültek a vendégek, Balogh Bence korongot lopott és köténygóllal előnyt kovácsolt a hátrányból (2-1). A fehérváriak 21-szer lőttek kapura az első játékrészben, és megérdemelt vezetéssel mehettek a szünetre.

A középső harmadban 180 fokos fordulatot vett a mérkőzés. A feltüzelt GYHK letáborozott Gyenes kapuja előtt. Alig egy perc telt el, amikor Vorobjov lövése Constantinról a kapuba került. A játékvezetők hosszasan videóztak, majd érvényesnek ítélték a találatot (2-2). Maradt a vendégfölény, különösen Császár kiállításakor kerültek nehéz helyzetbe a hazaiak, de Gyenes jól röpködött a ketrec előtt. A 30. percben hiába érett a gyergyói vezető gól, újra a Titánok kerültek előnybe. Erdély Botond passzolt Zion elé, aki egy csel után a hálóba lőtt (3-2). A 35. percben Campbell maradt lent, Sárával ütközött, majd egyensúlyát vesztve csapódott a palánknak. Ijesztő jelenet volt, szerencsére rövid ápolás után a kanadai támadó a saját lábán hagyta el a jeget. A harmad végén ismét kettős fórba kerültek a Titánok, de nem éltek a hatalmas eséllyel, sőt egy könnyelműen eladott korongra Tendler csapott le, de Gyenes megállította. Izgalmas záró harmadra volt kilátás.

A visszatérő Campbell szélről leadott lövésével indult az utolsó húsz perc, majd támadásba lendültek az egyenlítésért küzdő gyergyóiak. A Titánok is jól álltak bele, egyenlő erők küzdöttek a jégen. A 46. percben Campbell került helyzetbe, első lövése kijött a bal kapuvasról, másodjára már célt ért (4-2). Nem sokáig örülhettek a különbségnek a hazaiak. Egy perc sem telt el, amikor Tendler begyötörte Gyenes kapujába a korongot, m ínuszegyre zárkóztatva övéit (4-3). A 49. percben kis híján egyenlített a Gyergyószentmiklós: Lescovc bombája trafálta telibe a kapuvasat. A következő játékmegszakításnál a bírók visszanézték az esetet, végül maradt a pályán hozott ítélet: nem gól. A hajrában McCutcheon állt ki két percre. Mindent megtettek az egyenlítésért a vendégek, hősiesen védekeztek a hazaiak. Újabb gól már nem esett, lepörögtek az utolsó másodpercek is. Az edzőváltáson átesett Gyergyószentmiklós még nem találja jó formáját. A fehérvári fiatalok zsinórban második mérkőzésüket is megnyerték és egyre feljebb kúsznak a tabellán.

titgye

fotó: Fehérvári Titánok

Csak az számít, hogy itthon tartottuk a 3 pontot

   

Christopher Hamell, a Gyergyói HK és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője értékelte a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 372 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Árkovics, Szabó.
Gyenes: 92,1% (Szeles)
K
Cooke: 91,1% (Szakács)
Vas, Horváth M., Campbell, Dézsi, Péter A.
1
Góga, Lescovs, Antal, Benedek, Pesztunov
Erdély, Kiss, Balogh, Mihály, Zion
2
Ferencz Csibi, Raszulov, Constantin, Sára, Vorobjov
Imre, McCutcheon, Almási, Madácsi, Nagy A.
3
Kozma, Nagy Cs., Tendler, Zagidullin, Péter Zs.
Kóger, Kovács, Vincze, Búzás, Császár
4
Creanga, Daradics, Elekes Darabont, Barabás, Ivácson
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Hamell Christopher, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:01 FHA PP2 Dézsi Nagy A.
1-1 15:35 GYE Tendler Zagidullin Góga
2-1 17:21 FHA SH Balogh
2-2 21:04 GYE Constantin Vorobjov Raszulov
3-2 29:58 FHA Zion Erdély Mihály
4-2 45:31 FHA Campbell
4-3 46:09 GYE Tendler
45 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 8

Szép gólokkal vétették észre magukat a Titánok

 

A Fehérvári Titánok–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum