Sok játékidőt kaptam az eddigi meccseinken

   

Az NAHL helyett végül az NCDC juniorligában jégkorongozhat a tengerentúlon Seregély Máté, aki négy mérkőzésen már túlvan.

A MAC utánpótlásában nevelkedett Seregély Máté a 2016/17-es szezont Kanadában, az Ontario Hockey Academynél töltötte, majd tavaly nyáron úgy döntött, visszatér Magyarországra: ?Még a 2017-es ifjúsági világbajnokság után kaptam egy megkeresést Kanadából, belevágtam annak ellenére, hogy semmi tapasztalatom nem volt a tengerentúli bajnokságokról. Úgy gondoltam, lehet, hogy nem lesz többször ilyen lehetőségem az életben, így sok veszíteni valóm nincs. A szezon végeztével felhívott Majoross Gergely, felvázolta, hogy a szlovák Extraligába újonnan nevező MAC fiatalokat szeretne beépíteni a felnőtt keretébe. Nem mellesleg szerettem volna középiskolai tanulmányaimat itthon könnyebben befejezni. Ez a két tény együttesen sarkallt a hazatérésre.?

Seregély végül nem jutott szóhoz a szlovák bajnokságban, a farmcsapat-megállapodás keretében a Schiller-Vasasban játszotta végig a szezont. Aratott szép győzelmeket is az újonc, így végül az alapaszakaszban egy csapatot meg tudott előzni: ?Nagyon jól éreztem magam a Vasasnál, messze nem volt olyan kritikus a szezonunk, bár minden meccs előtt tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Ez néha komoly bónuszt jelentett, mivel nem vett minket komolyan az ellenfél. Ez az év tökéletes volt a tapasztalatszerzésre, belekóstolhattunk egy felnőtt bajnokság tempójába, egy-egy győzelem pedig hatalmasat dobott a hangulaton. Szuper Leventéék is hangoztatták, hogy ez hosszabb távú projekt, nem az első évben kell bajnokságot nyerni.?

A 19 éves bekk idén nyáron megint kontinenst váltott, ismét Észak-Amerika felé vette az irányt: ?Az előző szezon végén kaptam meghívót egy USHL-es táborba. A próbajáték jól sikerült, felkeltettem NAHL-es játékosmegfigyelők figyelmét, a liga draftján kiválasztott a Minnesota Wilderness Kimentem hozzájuk, végigcsináltam a felkészülést, ám az importkorlátozás miatt nem kerültem be a keretbe, egy cseh játékosuk visszatért, így tele lett a négy légiós hely.?

Ekkor újabb megkeresés érkezett a szintén Tier II-es besorolású NCDC bajnokságból, a Northern Cyclones igazolta le Seregélyt. Ugyanebben a ligában, a Twin City Thundersben jégkorongozik a magyar fiatalok közül a szintén ex-MAC-os Keresztes Levente. Vannak, akik a minössze a harmadik szezonjánál tartó NCDC-t már a kelet NAHL-jeként emelgetik, igaz, az NHL-be innen közvetlenül még senkit sem draftoltak. ?A csapat tavaly a legjobb négy közé jutott, így idén mindenképpen a bajnoki cím a cél. Nem régóta vagyok itt, a beilleszkedés szakaszában járok. Érzem a bizalmat az edzőtől, sok játékidőt kaptam az eddigi meccseinken. A jégen is dolgoznom kell a beilleszkedésen, hogy meglegyen a kémia a csapattársaimmal. Amikor kint játszottam Kanadában, akkor is beletelt néhány fordulóba, amíg összeszoktam a társaimmal.?

December közepén divízió 1/B csoportos junior világbajnokságot rendeznek Kijevben, és egyelőre úgy néz ki, Seregély ott lehet, ha a szakmai stáb is számít rá: ?Először is remélem, hogy behívnak a válogatottba. Ha igen, akkor haza tudnék jönni. Amikor ide igazoltam, rögtön megkérdeztem a szakvezetést, hogy decemberben elengednek-e a világbajnokságra, szerencsére pozitívan reagáltak. A novemberi felkészülési tornára viszont nem tudok menni, ezt meg is beszéltem a szövetségi kapitánnyal.?

seregely

fotó: Schiller-Vasas HC

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum