Kozma Dávid 2+3 pontot szerzett

 

Péter Donát 3 gólt lőtt 2 mérkőzésen a DNL-ben. Újabb heti körképünk jegyzett utánpótlás-bajnokságokban játszó légiósainkról.

A Boräs 9-5-re győzött a Mölndal otthonában a svéd U20 Elit déli csoportjában. A magabiztos győzelemből Kozma Dávid 2 góllal és 3 gólpasszal vette ki a részét, így 2 meccs után 7 pontos. A Halmstad a Jakabfy fivérekkel a soraiban szenvedett 5-1-es vereséget a Vita Hästentől. A Boräs második, a Halmstad kilencedik.

Három meccsen 5 pontot gyűjtött a Wings Arlanda az U20 Elit keleti régiójában. Kemény Patrik csapata a Sollentuna vendégeként 4-1-es vereséget szenvedett, a Visbyt otthon 6-4-re verte, majd a Tyresőt is le tudta győzni, hosszabbításban 6-5-re. Kemény mindhárom találkozón játszott, a másodikon gólt lőtt. Az említett Sollentuna a győzeleme mellett 3-2-re kikapott a Nyköpingtől, Jarács Roland mindkét mérkőzésen a harmadik hátvédpárban kapott szerepet, pontot nem szerzett. A Wings harmadik, a Sollentuna nyolcadik.

Megszerezte első rendes játékidős győzelmét a Biel a svájci Elite A-ban. Ortenszky Tamásék nem álltak meg egy sikernél, lendületből behúztak még egyet. Előbb az Ambri-Piottát verték otthon 5-1-re, majd a “magyaros” rangadón a GCK Lionst 3-1-re. Ortenszky az első meccsen gólpasszos volt. A GCK Lions a Biel elleni vereség előtt az SCL Young Tigerst gyűrte le otthon 3-2-re. Falus Ádám és Révész Marcell nem szerzett pontot a héten. A GCK harmadik, a Biel tizedik.

Nem jártak túl sok sikerrel németországi légiósaink sem. Az Eisbären Berlin otthon 2-1-re és 7-2-re kapott ki a Regensburgtól, míg az Augsburg 9-2-es és 5-3-as vereséget szenvedett a Mannheimtől. A berlini Kánya Tamás pont nélkül maradt, nem úgy, mint Péter Donát, aki a két meccsen három gólt lőtt, így 8 találkozó után 11 pontos a DNL-ben. Szűcs Ádám nem játszott. A Berlin ötödik, az Augsburg hetedik.

Két fényes győzelmet aratott a Dukla Trencin a szlovák juniorbajnokságban. A trencséni fiatalok hazai pályán osztottak ki sima verést az akkor még ligaelső Besztercebányának (4-1), majd jókorát a Zólyomnak (11-3). Sárdi Máté játszott, pontot nem gyűjtött, 9 forduló után maradt 8 egysége. A Trencsén vezeti a tabellát.

Az osztrák EBYSL-ben az Okanagan 3-2-re nyert a Salzburg ellen. Kóczán János és Komáromy Botond sem szerzett pontot az összecsapáson, utóbbi +2-es plusz/mínusz mutatóval zárt. Az Okanagan vezeti csoportját.

Az amerikai NCDC-ben a Northern Cyclones két szoros mérkőzést játszott. Odahaza hosszabbításban 5-4-re verték a Boston Banditset, majd fordított pályaválasztás mellett 6-5-re kikaptak tőlük. Seregély Máté játszott, pontot nem szerzett. A Twin City Thunder sem járt sikerrel, otthon 2-0-ra alulmaradtak a South Shore Kings ellenében, Keresztes Levente értelemszerűn nem szerzett pontot. A Twin City ötödik, a Cyclones hetedik.

Eggyel lentebb, a USPHL Premierben a New Hampshire három vereséget szenvedett, igaz, az utolsó mérkőzésen pontot szerzett a Junior Bruins ellen (3-4). Pákozdi Bálint most nem volt eredményes. A South Shore Kings sem volt sikeresebb a múlt héten, a Twin Citytől 4-2-re, a Junior Bruinstól 2-1-re kaptak ki. Mesterházy Bálint nem szerzett pontot, Kovács Dávid az első meccsen védett. Az említett Junior Bruins zárta a legsikeresebb hetet a magyar érdekeltségű tengerentúli csapatok közül. Szekeres Tamás mindkét győztes mérkőzésen játszott, a New Hampshire ellen gólt lőtt és gólpasszt adott. Tóth-Keve Csongor és a Florida Eels hosszabbításban 3-2-re legyűrte a Potomac Patriotsot, illetve 4-2-re a Rockets Hockey Clubot. A magyar játékos nem szerzett pontot.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum