Veretlenül szeretne hazautazni a Sportklub

   

Ha harmadik meccsét is behúzza magyarországi túráján a Csíkszereda, akkor utoléri a listavezető DAB–FTC duót.

A Hokiklub Budapest csak ráijeszteni tudott neves riválisára vasárnap: az első harmadban megszerezték a vezetést a hazaiak, amit az 50. percig sikeresen őriztek. Azonban amint a Sportklub meglőtte első gólját, azonmód elkezdtek potyogni a további találatok, így a vége 4-1 lett a Csíkszereda javára. Ezzel a csíkiak hat meccsükből a hatodik győzelmüket aratták, de mivel három alkalommal is elhullajtottak egy-egy pontot – a másik oldalról nézve: eddigi összes túlórás találkozójukat behúzták, köztük az FTC-Telekom elleni csúcsrangadót is –, így 15 egységgel harmadikak a táblázaton. A szituáció különlegessége, hogy a 100%-os DAB-nak és a nála két meccsel többet játszó FTC-Telekomnak egyaránt 18-18 pontja van, vagyis ha Jason Morgan tanítványai Debrecenben is nyerni tudnának, akkor hétfő estére három gárda állna azonos pontmennyiséggel az Erste Liga-dobogón.

A DEAC persze nem fogja olcsón adni a bőrét. A szezonban a legkevesebb meccset a debreceniek játszották eddig, szám szerint ötöt, ezért a helyzetüket nem egyszerű megítélni. Jelenleg 9 pontjuk van, amivel ötödikek. Egy győzelemmel tehát ők is megkezdhetnék a felzárkózást az élmezőnyre. De talán nem is a ponttáblázat, hanem éppen a mai Erste Liga-rangadó lesz a hiteles fokmérője annak, hogy hol tart a DEAC a nagyokhoz képest. A Sportklub ugyanis a mezőny hátsó feléhez tartozó csapatokat viszonylag simán verte eddig, ám a papíron erősekkel nagy csatákra kényszerült: a Brassót, az UTE-t és a Fradit is “csak” két pontot érően tudta legyőzni. A DEAC eddig háromszor játszott hazai pályán, mindháromszor három gólt szerzett, ami kétszer elég volt a győzelemhez, de legutóbb az UTE eggyel több találatot ért el. A Sportklub ellen több kellhet a három találatnál, hiszen Beczééké a liga egyik legpontensebb csapata, meccsenként átlagosan ötötöt vágnak az ellenfeleknek.

A mérkőzést az m4sport.hu közvetíti élőben, a televízióban felvételről lesz látható.

debscc

DEAC–SC Csíkszereda 3-6

   

A mérkőzés nagyobb részét kontrollálni tudó Sportklub megérdemelt győzelmet aratott. Három 18 pontos csapat áll az Erste Liga-tabella élén.

Mazzag és Izacky góljaival meglépett a DEAC – az első találatnál máris asszisztos volt Andrej Markov, aki először léphetett jégre ebben a szezonban –,  de nem sokáig örülhettek a közte kettőnek a hazaiak. Brophey lövésébe beleért Salló, a korong mellé vágódott ugyan, viszont épp a kapu sarkánál ólálkodó Shalla elé tért vissza, aki bekotorta ügyesen, 2-1 a 16. percben. A 18.-ban két találat esett 7 másodperc alatt, előbb Brophey varrta fel a védelmet lekorcsolyázó Rokaly Szilárd passzát, majd Sági Martin kapott tökéletes asszisztot Izackytól, 3-2 volt az állás az első szünetben. A második játékrész csendesebb mederben zajlott, sokkal koncentráltabban jégkorongoztak a csapatok, különösen a védekezést tekintve, így a gólzápor is abbamaradt. Helyzetek akadtak azért, ám újabb találat csak egy, Rokaly meglódult, lerázta kísérőit, majd technikásan verte át Hetényi kapust, 3-3. Az utolsó felvonás elejét nagyon elrontotta a DEAC, a székelyek 9 másodperc alatt 2 gólt szereztek. Előbb Brophey jól sikerült bulija után lőtte be a pakkot azonnal Shalla, majd Shalla passzát tette rá távolról Brophey, átcsorgott Hetényin, 3-5. Ez nagyjából elég volt ahhoz, hogy a Debrecen elveszítse a hitét, támadtak a fekete-sárgák, de nem sok meggyőződéssel. A történet végére az 56. percben lényegében pont került. Ezúttal McLean bulizott, megint Shalla lőtt, 3-6. A hátralévő idő különösebb izgalmak nélkül pergett le, bár helyzetek akadtak, újabb gól nem született.

A Csíkszeredai Sportklub magyrországi túrája mindhárom mérkőzését megnyerte, veretlen maradt, 8 pontot visz haza, összesen 18 egységgel rendelkezik. Csakúgy, mint a DAB és az FTC-Telekom. Gólkülönbséggel harmadikak a székelyek.

deacscc

fotó: DEAC

A második harmadtól jól menedzseltük a korongot

   

Jason Morgan, a Sportklub és David Musial, a DEAC vezetőedzője mellett két debreceni játékos is értékelte a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 437 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Vincze, Szabó.
Hetényi: 85,7% (Gönczi)
K
Szamankov: 89,3% (Adorján)
Markov, Vokla, Daloga, Kulesov, Léránt
1
Papp, Belov, Becze, Rokaly Sz., Taratuhin
Filbrandt, Kiss, Izacky, Novotny, Sági
2
Láday, Salló A., Brophey, McLean, Shalla
Mestyán, Sándor F., Berta, Molnár, Mazzag
3
Gecse, Farkas, Bíró, Fodor, Pelley
Filep, Kozma, Salló B.
4
Flinta, Györfy, Horváth, Rokaly N., Casaneanu
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:02 DEB Mazzag Markov
2-0 12:09 DEB Izacky Sági
2-1 15:31 SCC Shalla Salló A. Brophey
2-2 17:34 SCC PP Brophey Rokaly Sz.
3-2 17:41 DEB Sági Izacky
3-3 30:01 SCC Rokaly Sz. Taratuhin Becze
3-4 41:00 SCC Shalla McLean
3-5 41:09 SCC Brophey Shalla Láday
3-6 55:33 SCC Shalla McLean
28 Kapura lövések száma 42
4 Kiállításpercek 6

Nem akárhogy fejezte be a szólót Rokaly Szilárd

 

A DEAC–SC Csíkszereda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum