Első és második rangadózik az Erste Ligában

   

A listavezető FTC-Telekom az egyedüliként 100%-os Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja Pesterzsébeten.

Újabb rangadó jön a címvédő zöld-fehérek számára azok után, hogy pénteken hosszabbításban kikaptak a tavalyi finalista Sportklubtól, noha előzőleg már 4-2-re is vezettek. A Fradi a vereség ellenére maradt az élen, de csak annak köszönhetően, hogy két meccsel többet játszott, mint közvetlen üldözői: a Sportklub és a DAB. A csapatból öten is hozzák a pont/meccset, közülük ketten, Myles Fitzgerald és Tóth Adrián kettes átlagot produkálnak, igaz, a Szereda ellen 1-1 egységgel kellett beérniük.

Vasárnap az ellen az Újváros ellen kell bizonyítaniuk, amely egyedüli csapatként őrzi 100%-os mérlegét. Az igazsághoz tartozik, hogy bár tiszteletre méltó ez a mérleg, a neheze csak most jön az Acélbikák számára. Eddigi öt meccsükből kétszer játszottak a Titánok, egyszer a Vasas ellen, az erős középcsapatnak tűnő DEAC-ot és Gyergyót pedig hazai pályán győzték le. Ezentúl viszont idegenben, az élmezőnyhöz tartozó csapatok ellen kell megmutatniuk, hogy valójában mire képesek. Kőkemény hét vár Somogyiékra: miután Pesterzsébeten összecsapnak a címvédővel, útra kelnek, és péntek-szombat ritmusban megmérkőznek a Csíkszeredával és a Brassóval is.

Csapat legyen a talpán, amely bírja ezt a terhelést, meglátjuk, hány pontra lesz elég a nyáron megerősített keret, amelynek egyik tagja, David Mazurek már a hét játékosa címet is elnyerte. A DAB húzóemberei ligaszinten tényleg tophokisok, ezt jól mutatja, hogy kilencen is hozzák a pont/meccset, a harmadik-negyedik sorban viszont egyelőre halványabbnak tűnik a gárda.

Ezzel együtt remek meccsre van kilátás, a felek jól ismerik egymást, például Nagy Gergő, Pavuk Attila és Hegyi Ádám is dunaújvárosi születésűek. A papírforma talán a mélyebb kerettel rendelkező FTC-Telekom sikerét ígéri, de lesz egy-két szavuk  ehhez Miroslav Ihnacak tanítványainak is. A Fradi egyébként szenzációs tavalyi szezonjából épp a DAB-bal szemben nem csak kellemes emlékeket őriz. Az alapszakaszban négyszer találkoztak, ebből kétszer nyertek a dunaújvárosiak. A legemlékezetesebb meccsüket 2018. november 23-án Pesterzsébeten játszották, 3-2-re győztek akkor a vendégek, megszakítva az FTC-Telekom 19 mérkőzéses győzelmi sorozatát.

dabftc

fotó: Boda Bence / DAB

FTC-Telekom–Dunaújvárosi Acélbikák 1-3

   

A DAB egy utolsó percben lőtt emberelőnyös gólnak, valamint Hughson 49 védésének köszönhetően megőrizte veretlenségét.

A Dunaújvárosi Acélbikák már az 59. másodpercben emberelőnybe kerültek Hegyi Ádám büntetése nyomán, ám kimaradt a lehetőségük, akárcsak az FTC-Telekom két fórja a harmad felénél. A játékrész folytatásban a címvédő alakított ki több helyzetet, de Arany és Hughson egyaránt megőrizte hibátlan mérlegét. A második felvonás elején eljött a harmadik FTC-fór, amit kihagytak a zöld-fehérek, ez megbosszulta magát. A 26. perc végén egy lendületes DAB-kontra végén Keegan Dansereau Nico Vuorijarvinak passzolt a szélre, aki visszaadta a kapu előtt jó ütemben érkező társának a korongot, Dansereau pedig vezetéshez juttatta csapatát. Egy percen belül 5 a 4 ellen támadhatott a címvédő az egyenlítésért, hiába. A dunaújvárosiak sokat köszönhettek kapusuknak, Hughsonnak, aki temérdek ferencvárosi lehetőséget hárított bravúrral, szám szerint a nyitó harmadban 17, a középső felvonásban 20 lövést védett.

A harmadik harmadban is főleg a DAB kapuja előtt zajlott a játék, míg a vendégek főleg veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 46. percben Németh Péter gáncsolt egy kiugró ferencvárosit. A hatodik teljes zöld-fehér emberelőny meghozta az egyenlítést: Nagy Gergő középre tett korongjába Rasmus Kulmala ért bele pontosan. A hazai találatot Acélbikák-emberelőny követte, a vendégek nem éltek a harmadik fórjukkal, ahogyan a hazaiak sem a Somogyi Balázs és a David Mazurek büntetése nyomán járó 24 másodperces kettős emberelőnyükkel. Két és fél perccel a vége előtt Myles Fitzgerald kétperces kiállítást kapott, az 5 a 4 elleni lehetőséget gólra váltotta a DAB: Martin Lendák lövése Arany válláról felperdült, a kapus nem találta a korongot, ellenben Hugo Turcotte igen, és újra vezetéshez juttatta a vendégeket. Ezt követően az FTC-Telekom lehozta a kapusát, ami arra volt elég, hogy Mazurek egy üres kapus góllal beállítsa a 3-1-es végeredményt. A dunaújvárosiak gólszerzője a találatát követően sportszerűtlenül odaütött egy hazai játékosnak, amiért 2 perces kiállítással sújtották.

A DAB a szezonbeli 6. mérkőzését is megnyerte, míg az FTC-Telekom a 8. találkozóján maradt először pont nélkül.

ftcdab-201909

fotó: FTC Jégkorong

A kapusunk meccsről meccsre szenzációsan véd

   

Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője értékelte a két csapat rangadóját.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 455 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Árkovics, Bencze.
Arany: 91,3% (Nagy K.)
K
Hughson: 98,0% (Pinczés B.)
Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy G., Pavuk
1
Kovács B., Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek
Pulli, Jászai, Tóth A., Fitzgerald, Switzer
2
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
Hegyi, Sarcia, Tóth Richárd, Tóth Gergely, Németh A.
3
Dósa, Hruby, Subotic, Tamás, Németh P.
Tóth Renátó, Pozsár, Roczanov, Tóth Gergő, Farkas
4
Ráduly, Wéninger, Gebei, Pinczés O., Gulácsi
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 25:59 DAB Dansereau Vuorijarvi
1-1 45:45 FTC PP Kulmala Nagy G. Rantanen
1-2 59:13 DAB PP Turcotte Lendák Silló
1-3 59:56 DAB EN Mazurek Azari
50 Kapura lövések száma 24
12 Kiállításpercek 22

AZ FTC-Telekom–DAB rangadó galériája

 

Így győzték le az Acélbikák a címvédőt

   

Az FTC-Telekom–Dunaújvárosi Acélbikák rangadó góljai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum